dissabte, 21 de febrer del 2015

Rua, desfressos i de la moguda política                                       Aquest és el seu talant, pegar a un docent vestit de verd: Color de la Plataforma CridaAra que ja ha passat carnestoltes, carnaval, i rues; on per cert la comparsa de la rua de Sóller, “Ja ho val” del Col·lectiu Albaïna,  fou la més reivindicativa, agradi o no agradi, mostrant al públic el miracles de la Junta de Govern (PP) durant aquests anys de mandat. A dir que la tònica fou el respecte, tot i que la veu crítica, com les de Ciutat de Mallorca, fou palesa.
 Sols faré una reflexió aclaridora  i condemnatòria sobre la rua de Palma i uns descabalats.
Consider la rua com un espectacle, alhora lúdic, crític i reivindicatiu, i la veritat és que la comparsa del Grup d’Acció Baleâ ( no sé si ho escric bé, no sé Lapao-baleâ) es va passar com a set pobles.
La befa a un docent vestit de verd i amb la simbologia de la Plataforma Crida que reivindicaren contra el TIL i a favor d’una educació publica, gratuïta, de qualitat i en català.
Que el grup gonellista- al qual el Govern Balear ( no sé si canviarà a baleâ) gonellista també, que li dóna suport ideològic i dinerari ( cessió d’un local de balda per les seves activitats)- hagués fet una crítica a la postura dels docents, de la Plataforma Crida, amb un to lleuger i desenfadat, com sóc amant de la llibertat d’expressió ( ells no ho sé) ni ho hagués criticat. Ara bé, fer befa d’un docent, atonyinar-lo i que vingués una “padrina” cridant,”pega-li més fort” ho vaig trobar a més de misèrrim el missatge que estava donant en públic cap a com tractar la docència.
Per a mi una apologia gratuïta a la violència, que pot portar comportaments violents a les escoles ( ja basta els que hi ha, com per incitar-los més) , desqualificant la imatge del docent i la selva autoritat, em va semblà patètic i de vergonya ( no sé si en tenen massa).
Desconeix si hagués estat un docent qui hagués fet befa del seu grup, com haurien reaccionats; ja que tenen un demble ben pronunciat en presentar denuncies que no els porten enlloc, i en embullar la troca davant la justícia.
No sóc la persona adequada  per a dir si el missatge d’una apologia violenta en contra d’una persona docent, és susceptible o no d’esser denunciada davant la justícia i si hi ha prou fonaments.
Justificar una violència cap a un altre  per motius ideològics, té una clara connotació de feixisme i és denigrant. Els dels Grup d’Acció Baleâ, d’infants, els seus “coneixements” els hi arribaren per part d’un  o d’una docent. Quina feinada  perduda per arribar fins aquí.
Ells que tant parlen d’adoctrinament “pancatalanista quan veuen a persones al carrer en defensa de la llengua ( sempre aspecte positiu i constructiu)  el missatge que donaran marca una clara intenció ( en negatiu) de crear discòrdia i disharmonia.
Vaig fer algun comentari pel facebook, inclusiu una carta curta dirigida a un fiscal, a veure si hi havia motius per una investigació d’ofici. No anava dirigida a cap fiscal en concret, per tant no esper resposta.
M’agradaria saber si algun partit d’esquerra, que molts militants i cúpula han estat a les manifestacions en contra del TIL, i que es presentaran a les properes eleccions, no estudiarà una possible denuncia ( alguns tenen serveis jurídics)  o haurà de sortir de l’Assemblea de Docents, si arriba al cas. Com no sóc misser, no puc assegurar si hi ha hagut algun presumpte indici de delicte o falta.
Si el Grup d’Acció Baleâ, és l’únic missatge que pot fer arribar en relació a “educació” dels fills i filles dels membres del grup, anam ben arreglats. Al manco mostraren en públic el seu vertader tarannà.
Acabaré l’article, fent una petita repassada a les darreres notícies polítiques per la nostra contrada i la ja presentació en públic de la coalició “Junts per Sóller”.
Les reaccions de la part “governant” actual,  que han tret la  artilleria pesant al manco als setmanaris, sembla que hi ha nirvis. S’haurà d’estar vigilant, ja que la notícia es relativament tendre i alguns encara no l’han païda.
Radio Macuto, diu que comença a haver-hi mancances d’antidiarrèics i til·la. No em faceu massa cas, la font d’on surt podria  esser no massa fiable. Tot i que na Cospedal faci declaracions  del que passa a Sóller, que segurament ni la sap situar en el mapa,  seria bona pista.
Salut i bons aliments!

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada