dissabte, 1 de març del 2014

Enmig de la incultura i la hipocresia: la ineptitud





                                                             Joana “Trepitja sa MoMA”




N’Otilio i en Pepe Gotera, eren o són uns personatges de TBO a l’igual que En Mortadelo i en Filemón·. Nosaltres, per les nostres contrades tenim un grapat de personatges similars, tot i que n’hi ha  un que se’n du la palma. Ja no sé si és de còmic o d’òpera bufa. O un personatge de “El empastre”.
“Na Joana Trepitja” i de llinatge “Sa MoMa” ja que per intentar-ho salar tot, també ho va fer amb “Museu of Modern Art” de Nova Iork. El rebatejà com “Sa MoMa”. Entre la traducció de l'informe PISA, segurament al bálêá,  per en TREPITJA i aquesta altra endemesa cultural. Hom no deixa de flipar. Que ho faci la Consellera d’Educació, Cultura i Universitat” Un es demana, de quina educació i de quina cultura? I com una persona amb aquest alt nivell “cul- tural”  pot ostentar tal càrrec.
Diuen que la ignorància és atrevida, gosada. En el cas de Na Trepitja Sa MoMa, és esperpèntica.
Bot de lloc. Me’n vaig a la manifestació en contra de les prospeccions petrolieres del passat dia 22 de febrer. Una part de la cúpula del PP ( a la colònia de Palma de Mallorca) hi assistiren i  intentaren de totes totes- ara mateix que s’acosten les eleccions- penjar-se la medalla com si fos seva la iniciativa. Sé amics que foren a la manifestació, que quan els veren, escaparen foragitats com ànima que veu el dimoni.
Pens que no era al carrer que tenien les feines, ja que bon sou cobren per fer la feina encomanada de defensar els interessos del Poble Mallorquí ( panxó de riure permès). Havien de partir cap  a Madrid a trobar i pressionar d’alguna manera el Ministre d’Indústria en Soria i venir baix el braç amb una promesa ferma que s’aturarien les autoritzacions a les esmentades prospeccions, pel dany que poden fer a les Illes Balears i Pitiüses que vivim en un gran percentatge de la industria hotelera.
Però Cà barret! , quatre dies després de la manifestació, agafen els atapins per anar a Madrid cinc, entre diputats i diputades del PP. A què no sabeu que votaran, idò si, votaran   a favor de què es fessin  les prospeccions petrolieres. Rajoy mana.
Qualificatius que ara mateix em surten: Esbart d’hipòcrites i traïdors al Poble de la colònia de les Illes Balears i Pitiüses? Si. Personatges esperpèntics de doble o triple moral? També. Que ens han venut en nocturnitat i traïdoria? Un altre que si. Què estic indignat? I tant com qualsevol que estima la nostra terra i la volen fer malbé.
Ineptitud, i incongruència i hipocresia “Marca España” que quan diuen que defensen “Lo nostro” pensen simplement que defensen “Lo seu”.
Carnestoltes? Idò hi ha elements que van disfressats tot l’any.
Dels personatges que lideren el PP a les nostres illes amb el cabdill del President Joserra I  El venut; no en tinc ganes d’escriure més; com tampoc de segons quins personatges com  d’en Pere Navarro I El visionari” i el seu ridícul permanent que està fent amb el procés sobiranista pel dret a decidir a Catalunya . L’ombra de Rubalcaba ( PSOE) planeja com un voltor; i -és que tant el PP, com el PSOE, dos partits centralistes i espanyolistes, posaran tots els entrebancs, perquè el poble català pugui fer un exercici clarament democràtic amb en referèndum del 9 N.
Ambdues formacions polítiques, duen a la pràctica allò tan conegut que és la seva definició de democràcia: Governar pel Poble, però sense el Poble.
Per les nostres contrades, tarannà, no  diré que de còmic, però si que el Poble els hi és un pet a la vela. Tan se’n foten si l’arruïnen amb impostos; si gasten els doblers a balquena. Si incrementen un deute que haurien d’intentar eixugar un poquet cada mes. Ca, amb la barrabassada de l’IBI, que ben aviat arribarà el període de pagament “voluntari” diuen, Au va, no em facis riure que si no el pagaves et toca el recàrrec.
Mentre ells, deuen  al Poble de Sóller prop de QUATRE MILIONS D’EUROS DE SUBVENCIONS DEL TÚNEL DE SÓLLER  i no els passa res de res. Simplement, deixen caure: “Quan hi hagi tresoreria ho pagarem” Idò si que n’han trobada de liquiditat  per pagar Transports i Farmàcies.
Al Govern Balear, el Poble de Sóller també li fa un pet a la vela.Veurem quan s’apropin les eleccions municipals.
Aplec, idò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada