dissabte, 31 de març del 2012

Atacs a “Enllaçats pèl Català” i grinyolar de cadenes als instituts mallorquins


                                         Un clar atemptat en contra de la llibertat d'expressió


La situació que s’està vivint a diversos instituts de la nostra Mallorqueta, amb el tema dels llaços quadribarrats, els quals el personal d’IBISEC està retirant; ho veig com un intent de paralitzar la  iniciativa d’ “enllaçats pel català” i és autènticament esperpèntica. Estan pixant fora de test, i la pixarada també ha arribat els instituts de Sóller  i les nostres “autoritats” – aquesta  designació se l’han de guanyar- veuen fantasmes arreu amb el tema del català, intentant donar-li una connotació política, que tan sols ells veuen i practiquen, per crear crispació i confrontació.

Han arribat a tal punt, amb les clucales obsessives en contra del  català  (Català de Mallorca així l’anomenava Ramon Llull) , que veuen fantasmes arreu, i podria afirmar, desgraciadament, els fantasmes són ells i cada cop que es mouen s’escolta el grinyolar de cadenes.

Els centres escolars responen. El  llaç quadribarrat no és una ensenya, ni bandera, és un llaç. Als centres on són retirats són substituïts per un llaç negre: anarquisme o dol? Si sospiten que és un referent a la bandera anarquista, tal vota el llevaran , ara bé, si és la connotació de dol que té el color negre a occident, tal volta el deixin.

Esper veure la reacció de les “autoritats” en educació respecte a aquest llaç negre, vull dir, que si no el lleven, el que els hi fa una nosa de no dir és clarament el quadribarrat. Estaré a l’aguait.

Al començar aquest article, a part de la situació dels llaços quadribarrats  -l’ensenya que portà el Rei en Jaume I, era la quadribarrada, i més endavant un Rei de Mallorca, Sanç I si mal no record, va atorgar als municipis que hi incorporessin el seu escut sobre ella- n’hi ha una altra que no té tara.  

Per cert un incís, si m’ho permeteu, la bandera de Mallorca amb les quatre barres i el castellet,  l’any 1983, històricament no s’aguanta massa.

Seguint, amb l’altre tema, sembla que un grup d’alumnes de l’Institut d’educació secundària de Marratxí, s’atreviren, gosaren, en temps de lleure, a fer un vídeo on es gravà una cançó en defensa de la nostra llengua i en contra dels atacs continuats a la mateixa per part dels nostres governants; tot emprant una sala del centre, debut a què el renou del pati, ho impedia.

A les “autoritats” educatives ( no sé si van dirigides per les polítiques, tot podria ser)  se’ls hi ha encès la sirena i estan començant a obrir una investigació sobre el mateix. Hem tornat a escoltar el grinyolar de cadenes? Podria esser.

Els pares i mares  dels estudiants, han emès un comunicat – al que ja m’hi he adherit,  doncs  els hi vessa la raó- i a hores d’ara,  el Col·lectiu Albaïna també ha enviat un  correu d’adhesió al mateix. Al comunicat expliquen pares i mares, amb pèls i senyals, com, perquè i quan i on es va gravar aquest vídeo. També s’haurà d’estar a l’aguait per a veure fins on pot arribar el grinyolar de cadenes, i unes actuacions que surten de botador.

Que a hores d’ara en una comunitat  on no hi havia cap problema en quant al tema de la nostra llengua, inclusiu en distintes legislatures on Governava el PP, i ara ens haguem de veure amb aquestes “botinflades” que freguen la incultura, la ignorància i en alguns moments escriuria que la mala llet, si no fos, perquè és penós, patètic, hi ha més qualificatius, seria per fer un fart de riure, per pallassos malintencionats.  

No puc pensar, que els màxims representats en educació i els polítics nostrats, no tinguin altres feines que marejar la perdiu d’aquesta manera i “anar a cercar na Maria per sa cuina”.

Tampoc crec que les ordres d’aquests  atacs a la nostra identitat, vinguin del  comandament central de Madrid ordenades pel Canceller Rajoy, doncs  deu tenir altres ocupacions, com  eixugar les llàgrimes a n’Arenas que no governarà  a Andalusia.

No comprenc aquest auto odi que alguns polítics mallorquins tenen a  la nostra comunitat, que la voldrien totalment provinciana, inculta, sense arrels ni dignitat.

No entenc, que emprin el castellà arreu, quan xerren perfectament el mallorquí. És un dir, ja que amollen cada   barbarisme que fan mal a les oïdes.

Les urnes no els dóna el dret de cuixa i pernada, però ells s’ho creuen.

Més prest o més tard, passaran comptes davant la història i suspendran de valent!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada