dissabte, 13 de febrer del 2016

El caloret del mal educat Mariano Rajoy i dos titellaires a presó



El caloret s’ha estès dins la cúpula del PP, ja que Rita Barberà ex alcaldessa de València, ha deixat clar i ells s’ho han ensumat, que si la deixaven caure, cantaria una opera on arrastraria a en Rajoy i més gent; l’han blindada, assegurant-la dins la diputació permanent del Senat, mantenint l’aforament en cas que hi hagués noves eleccions.


Rajoy i el seu corifeu tenen  una mar brava dins del partit i es dediquen mentre, entre d’altres menesters, a caçar mosques a canonades; a part de la manipulació extensiva de la informació a veure si es poden carregar a “Podemos” que sembla que els fa més por que una tronada. Pobrets o malintencionats, fan més trencadissa que un elefant dins d’una brocanteria.
Que no tenen dibuix es fa més que palès.
Que la corrupció embolcalla el partit i que té un xinxer de fronts i causes obertes, més que clar.
Que intenten salvar el cul i  les cadires; més que evident.
Que fan el ridícul a tot el món mundial, si i que el seu cap En Rajoy  és un mal educat,  que va passar de saludar a Pedro Sánchez cap del PSOE, a la darrera reunió, també. .
Dos titellaires a presó per una obra de teresetes satírica “La bruja y don Cristobal” en aparició d’una pancarta amb la llegenda: “”Gora Alka-ETA”. Presó preventiva  per enaltiment del terrorisme. Absurd.
El jutge que ha dictat el cèlebre auto, ex policia franquista i ara magistrat expert amb la “llibertat d’expressió” per més senyes Ismael Moreno sembla que els seus fonaments per dictar-lo no s’aguanten en absolut. A més amb un passat prou fosc. I una querella per presumpta prevaricació presentada pel partit Contrapoder.


Cal una reflexió. Si al jutge Elpido Silva fou inhabilitat a 17 mesos quan va declarar presó preventiva sense fiança a Miguel Blesa, ja que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, considerà que l’auto s’havia fonamentat amb “motivacions insòlites”. No se li hauria d’aplicar la mateixa mesura, i aplicar-li l’article 447 que inclouré a continuació:
Article 447: "El jutge o el magistrat que per imprudència greu o ignorància inexcusable dictés sentència o resolució manifestament injusta incorre en la pena d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per temps de dos a sis anys."
Realment amb quins motius prenia la decisió de la presó preventiva, que per aplicar-la té una sèrie de condicionants que han de complir la persona o persones que se’ls hi aplica? Eren tan perillosos els dos titellaires, podien fugir, podien destruir proves?
He lluitat tota la meva vida a favor de la llibertat d’expressió que ens era vetada durant la dictadura franquista i també en gran part de la “democràcia” ja que la repressió a segons quines ideologies polítiques era més que palesa, tant durant l’època Suarez, com la de Felipe Gonzalez, (Llei Corcuera de la patada en la puerta)  i d’Aznar i en Rajoy , concloent  amb la “llei mordassa” d’en Jorge Fernandez Diaz.
Sinó hi ha la llibertat d’expressió garantida, no hi ha democràcia  i que consti que és un dret fonamental dels ciutadans que garanteix la Constitució de 1978, de la que tant se n’omplen la boca quan els interessa i se la poden passar per l’entrefolre quan els hi plau, ben igual que modificar-la quan els hi ha donat la gana amb un pacte bicèfals dels dos partits majoritaris.
Encara estic estorat de la decisió presa pel jutge Ismael Moreno i aquest empresonament ha recorregut les xarxes amb comentaris i crec que el món mundial, ha vist el ridícul que s’ha fet. Just ha faltat que  n’Alberto Rivera de Ciudadanos, justifiqui aquest empresonament, per fer els dos rals pel duro.
Vaig gaudir el passat dimarts dia nou, de veure un documental per TV3, de màxima qualitat sobre el President del Barça Josep Sunyol  que fou afusellat pels feixistes durant 1936, sense judici previ   i veure la trajectòria política d’aquesta persona. Al mateix temps la claredat dels seus posicionaments. Per a mi que actualment és més que un exemple, tot i que en el seu temps fou amagada la seva història. No es podia treure a la llum per por. Ara s’ha recuperat. És necessari que persones que lluitaren de diverses maneres contra el feixisme i que han estat oblidades, es recuperi la seva història, perquè altres generacions puguin entendre moltes coses que succeïren.
Per dignitat, que no hi hagi oblit.

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada