diumenge, 9 d’agost del 2015

“La palla a l’ull de l’altre...”






No és el que vos pensau, simplement són porcs, res pus.
Josep-Keops el beduí irònic




Diuen que el paó reial estufa les plomes però no es mira els peus , que no són gaire estètiques, molts semblants a les d’una gallina.
Vinc a dir també, que hi ha elements, personatges i personetes, que veuen la palla a l’ull d’altre, però no es veuen la biga al seu. Són paraules evangèliques.
Sembla que la consigna de denunciar la presumpta brutor al defora a diferents municipis de Mallorca, si que la veuen; però de la seva ni la mencionen a més la tapen tot el que poden i tenen més merda que al pal d’un galliner.
Que el PP estatal, entre Barcenas; Rato: cas Bankia i targetes Black; operació púnica; la Gürtel, la presumpta comptabilitat B; els comptes que afloren a Suïssa.
Per les nostres contrades també anam ben arreglats: Palma-Arena amb l’artífex Jaume Matas que ja va estar una temporadeta a la presó de Segòvia; a més resulta que del seu govern i del de n’Aznar, val més comptar el que no estan imputats, fas més via, això si és que en trobes a algun. La corrupció, frau, evasió de capitals, suborn, informació privilegiada i un llarg etcètera de floritures delictives; fa que aquest partit hagi batut rècords. Els hi convindria en segons quins moments tenir la boqueta ben tancadeta i estarien més “guapos” però no en saben. Funcionen a base de consignes que fidelment compleixen.
A Mallorca ara toca arriar de valent contra els nous governs municipals  i això li diuen fer oposició. Ja vaig escriure que seria destructiva i a cara de ca i ha quedat palès; ja que els seus “voceros” s’esmercen en demostrar-ho.
Com aquest tema fa tanta pudor que estan a punt de rebentar les clavegueres, m’estim més deixar-ho estar, fa massa calor.
I en Rajoy, ens ha fet la visita a la colònia, per parlar amb Felipe VI; al Palau de Marivent,  que en Saridakis va donar  al Poble de Mallorca; i que actualment gràcies als acords i decrets polítics que li cedien a la Casa Reial, el poble ni hi pot entrar.
Fa molts d’anys, hem rebut el tractament de colònia i ens han  anat traient el suc de manera eficient; tots els Governs que hi ha hagut, no n’eximeix a ningun.
Els nostres polítics que han actuat com a pidolaires i que ni punyeter cas els hi han fet. Ni els seus propis i la nostra presidenta Francina Armengol hauria de tenir la memòria més fresca. També hauria de saber veure el joc electoral d’en Rajoy, prometent que és l’únic que sap fer i que un cop assolit el poder, actua de manera totalment inversa. Un nou pla de finançament per a Balears; que ara mateix està a la cua d’inversions de l’estat? Com diuen en castellà: “Como pa ir a mear y  no echar gota”. Tot i que en Rajoy tenint  unes eleccions dins d’uns mesos; intenta comprar els vots, malgrat sigui a dos euros mensuals, que és el que ha pujat les pensions, insultant a la cara a moltes persones, el banastra.
Veure  segons quins personatges que diuen governar  i la seva curtor supina, intentant-nos prendre per beneïts; al mateix temps que ràbia, una certa impotència de veure, segons quins esperpents a llocs de poder; que em porta a pensar que una gran part dels votants que els hi han donat el poder, viuen en una permanent incultura política. Perquè amb el que han sabut fer durant aquests darrers quatre anys: Augment de l’atur, precarietat als llocs de treball, crear una gran borsa de pobresa; obeir al peu de la lletra els dictats de Frau Merkel i la Cova del FMI i el Banc Central Europeu; donar ple suport al sistema financer amb doblers públics, que ni recuperaran en absolut; i moltes més meravelles que han fet aquesta banda; em voleu dir, qui amb dos dits de front els pot tornar triar?
Ja no em refereix a les darreres lleis que han estat capaços d’aprovar, com la llei mordassa, totalment repressiva, i la darrera que canta com una cloïssa pudenta, la de requalificar els boscs que han sofert incendis; fa una pudorosa especulativa que no és de dir.
La maquinària dels mitjans de comunicació afins al Govern, fan la seva gran tasca tòxica.  
Sembla que realment hi ha por a les files de Gènova. En Rajoy es mou com una baldufa.

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada