dilluns, 24 d’agost del 2015

Grècia venuda al salvatge capitalisme internacional





Algunes imatges defineixen la situació del món




Grècia: Tsipras dimiteix i convoca eleccions anticipades. S’ha rebut la primera part del tercer rescat i un dels “ajusts” ha estat vendre catorze aeroports grecs que es troben en ple funcionament a un consorci alemany.
L’esquerra més radical de Syriza , formen un nou partit que es presentarà a les eleccions amb el nom de “Unitat Popular”. Curiosament tenen com a referent a les Candidatures d’Unitat Popular (CUP).
L’eurogrup, no sé si acollonit, està demanant a Grècia que mantingui els seus compromisos.
Pregunta a la que no tinc resposta però més endavant l’analitzaré: Per a què i per aquí ha treballat en Tsipras, vist el resultat de la seva gestió i com es va procurar desfer d’en Varoufakis que era qui realment li feia prou nosa a l’eurogrup, ja que amb ell no haguessin anat així les coses?
Les borses europees foten un bon sotrac.
Prop del  81% de la primera part del rescat servirà per a pagar interessos del Banc Central Europeu. Que els quedarà al Poble Grec per remuntar la situació crítica que tants beneficis i comoditat han donat a l’economia alemanya i francesa? Fam i companyia.
S’ha mal subhastat un país i la política neoliberal de na Merkel i d’eurogrup ( els bàrbars del segle XXI, que no necessiten enviar les tropes militars) seguiran espargint penúria i pobresa.
Que les colonitzacions prenen un altre vessant. Els països del nord arruïnen als del sud per a convertir els seus habitants amb els esclaus del segle XXI i que generin riquesa per a ells, amb sous de misèria que no basten per a cobrir les necessitats bàsiques, serveis públics privatitzats i amb el reforç de poder del sistema financer.
Que pot passar  a Grècia amb les eleccions anticipades? El front progressista d’esquerres que agrupa 13 formacions polítiques, té vint i cinc diputats.
Tsipras, el que queda de Syriza, mou fitxa i intenta pactar amb el partit conservador “Nova Democràcia”. En cas que no poguessin formar govern, el torn seria per Unitat Popular, ja que el grup neonazi “Alba Daurada” té 17 diputats, que pels vots que representa és prou preocupant.
Haurem d’estar molt atents als esdeveniments, ja que segons els resultats, poden sacsejar la Unió Europea de valent.
De moment un diputat alemany, brau pel seu coratge, ha filtrat la llista d’exigències a Grècia per part de la Unió Europea, que apart de la venda dels catorze aeroports al Consorci alemany ( m’agradaria molt saber quins són els accionistes i Consell d’administració). El govern grec encara no ha passat a la informació pública al que s’hauran d’enfrontar en referència a les retallades i a la venda d’actius, entre ells la companyia de subministrar i potabilització d’aigua (Eydap), la d’energia (Helpe); darrera d’aquestes vindran altres empreses de subministrats, gas i petroli i possiblement com s’està parlant les empreses de telecomunicacions. Un autèntic espoli que passarà uns béns del Poble Grec a mans privades del mercat financer i grups multinacionals de procedència Alemanya o d’altres països que també tinguin doblers deixats a Grècia.
Quin serà el proper país que li tocarà la loteria? Doncs possiblement Portugal o Espanya, a Itàlia el més segur és que ho deixin per més endavant. Allà, malgrat es trobi al país del Vaticà, s’hi troba el Papa i té prou influència internacional; no crec que els convingui gens ni mica.
La política mafiosa dels Fons Monetari Internacional, amb la rata de la gerent na Legarde, és de vergonya i inèdita en la història. És capaç de posar entre les cordes a països suposadament demòcrates i després condonar trenta i dos milions d’euros al Govern d'Ucraïna, nazi, que amb el suport d’EUA, governen; fan gestes cara a la galeria de combatre l’Estat Islàmic ( obra d’USA) i qui realment els hi fa nosa són les milícies Kurdes que realment el combaten de valent i les dones que combaten contra EI, són un exemple per la resta del món.
La barroeria de l’Europa dels Mercaders i el seu soci nord-americà, és de jutjat de guàrdia i la primera en seure’ls al banquet dels acusats hauria de ser na Merkel i a continuació en Rajoy I l’inútil.
Varoufakis que no té pèls a la llengua, i que tenia un pla per treure a Grècia de l’euro i retorna a la dracma creant un sistema bancari paral·lel; ja li ha dit a en Tsipras ( ala dretana de Syriza) que és un traïdor al Poble Crec.
Jo afegeix que a més de trair-lo l’ha venut al capitalisme internacional, i aquesta era la seva feina.
Aturar els moviments socials d’esquerra amb la via d’escapament d’un referèndum que no ha servit de res, si per calmar els ànims i llavors poder acceptar el rescat, a canvi d’entregar els actius més importants de l’economia grega perquè sigui esclau d’Alemanya i li hagi de rendir pleitesia. Colonialisme o sistema feudal del segle XXI.
On el que menys importen són les persones.

Josep Bonnín.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada