dissabte, 6 de juny del 2015

Post-eleccions, nous governs i un sistema depredador







Encetaré l’article amb una frase del diputat per la CUP al Parlament de Catalunya, David Fernàndez, totalment d’acord: “Alguns són mercenaris parlamentaris al servei de la banca”.
El capitalisme agressiu i depredador actual, ha estat accentuant la diferència de la plusvàlua, que existeix entre la producció que crea o genera un treballador i el sou o salari que rep a canvi; fins a crear situacions socials insostenibles, injustes i aberrants. A alguns països europeus més que a altres. El cas de l’estat espanyol és de vergonya.
El greuge i la diferència de la plusvàlua que en parl, les empreses, banca, multinacionals, la carrega llavors a l’administració pública que ha de corregir aquest desequilibri i situació de precarietat, que ells mateixos han creat; amb distints tipus d’ajudes que es paguen amb els doblers públics.
La situació és tan injusta, que mentre els que la generen poden tenir incentius fiscals, i esser ajudats des de la mateixa administració a través d’una legislació afavoridora fiscalment. A més, el mercat financer, pot crear empreses, tipus fundacions socials, que a més d’esser una hipocresia i un insult, els hi representa uns beneficis fiscals i d’imatge, amb una publicitat tova per mostrar lo bons que són i lo preocupats per les persones que pateixen; les quals són ells mateixos que han creat amb el seu afany de treure beneficis salvatges. Ho poden fer i ho fan amb la connivència de diversos governs, sobre tot quan governa la dreta.
Els extrems que vuit-cents quaranta mil infants viuen en situació de pobresa crònica dins l’estat espanyol; i que la tassa de pobresa infantil arriba al 35%, incrementant cada any, no fa més que corroborar el que escric.
Els darrers anys,  les condicions de treball que s’imposen s’acosta més a una casta d’esclavatge del segle XXI. Malgrat el Govern Espanyol s’ompli la boca de recuperació econòmica i la creació de llocs de treball, és un insult vist que el salari mínim interprofessional, no parl  d’altres països europeus de moment, es troba amb els sis-cents quaranta set euros mensuals; i no cal que sigui l’Unió Europea, que digui, que no cobreix les necessitats bàsiques dels treballadors.
La sacro santa Constitució Espanyola de 1978, contempla uns drets fonamentals de les persones. Entre ells el dret a un habitatge digne, a una feina digna , sanitat, educació... aquests drets als darrers quatre anys han estat vulnerats pels governants que hem hagut de patir, donant suport al gran capital i cada cop atemptant de manera més descarada en contra de les classes populars.
Ara s’estan ultimant els darrers pactes entre forces per ocupar, ajuntaments, Consells i Govern Balear; i s’espera d’una vegada un vertader canvi amb la manera de fer política per part de l’esquerra. Més treball i menys privilegis. Més mirar per les prioritats ciutadanes i menys agranar cap als partits a la recerca d’una cadira segura i unes cotes de poder.
Les eleccions de 24 M, han marcat una fita de lo que vol una gran part del poble, un canvi significatiu perquè n’està fart. Esper que les constitucions de les diverses administracions públiques, i per part de les forces polítiques que les assoliran ho tinguin ben en compte.
No estem per verbes ni per enganys ni decepcions, i que una part de la ciutadania tindrà un treball participatiu a l’hora de fer política. Ja no es deixarà que es faci tan sols una política de despatxos on nosaltres no hem comptat per res.
A Sóller, segueix de molt a prop les negociacions entre el PSOE i MÉS i esper que la coherència sigui el garant per un nou consistori  pel benefici dels ciutadans i ciutadanes de la Vall. Duen feina feta, ja que començaren a establir punts programàtics durant la creació de “Junts per Sóller” per tant una part de la tasca està feta. Ara queda la batllia, que també s’està negociant i esper que el seny guií les negociacions pel bé ciutadà.
La darrera de  Carlos Simarro(PP), ha estat demanar suport al PSOE, per un pacte i inclusiu els hi han ofert la batllia. Patètic i d’òpera bufa; fins a quin ridícul és capaç d’arribar, no se sap. 
Dia 13 pens assistir  a l’entrega de la vara al nou batlle; esper que s’obri  una nova etapa i un nou model polític per bé de tots.
Acab felicitant a n’Aïna Colom, pel seu darrer article al setmanari passat.  

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada