dissabte, 30 de maig del 2015

Eleccions passades, pactes i bajanades mentals





      Cap de llista de MÉS,  En Jaume Servera, el proper batlle de Sóller si no hi ha res de nou. celebrant els resultats electorals. Un vespre d’esperança!



Passades les eleccions- en les quals alguns tenen  molt mal perdre les cadires, el poder i la mamadora- arriba el temps de les formacions dels Ajuntaments, Consell insulars, Parlament i Govern de les Illes Balears.
Estic prou content amb els resultats i el canvi que serà com de la nit al dia.
Aquests darrers quatre anys de foscor, on la dreta no ha deixat respirar, ha tensionat, ha destruït, ha comandat despòticament amb les seves majories absolutes, com a pedres amb orelles, sense escoltar a ningú i a pinyó fitxo amb les seves polítiques depredadores, dels que no estimen Mallorca, ni les altres  illes; s’ha acabat.
S’obri una nova finestra i ja està començant a entrar un aire fresc.
Pels  carrers de Sóller i ara mateix es nota dins l’ambient, i és veu a les persones molt més il·lusionades, esperant una alba nova i han perdut la patina de tristor, i desesperança que portaven fa estona.
Ara ve el temps dels pactes i acords de partits d’esquerra i també sobiranistes per a posar-se a fer feina per la ciutadania que ha estat relegada, menystinguda i infravalorada pels desgovernants de la dreta rància que ens ha tocat patir; i que mai han sabut perdre i posaran tots els pals a les rodes que puguin.
En el meu article passat, vaig fer una anàlisi general de les eleccions i concretament al nostre poble de Sóller.
El poble ha enviat a l’oposició a Carlos Simarro i equip. El qual encara té la barra de dir que hauria de governar la llista més votada, com si ells no haguessin pactat mai per governar. Varen aconseguir la majoria absoluta, perquè una mà d’innocents o d’il·lusos es va creure les seves promeses, i les seves mentides disfressades de mitges veritats.
Botant a un altre lloc, necessitarem  un gran reforç a l’aparell judicial ja que ara no el podran entrebancar. Més presons, no de moment. . Tal volta millor centres de recuperació d’ètica, valors i moralitat.
També un reciclatge educatiu pels que han atemptat de manera flagrant en contra l’educació i la docència.
Mirant  les notícies per les xarxes, en sent cada una, que o fas un panxó de riure, o hauries d’emprar qualcun insult qualificatiu i altisonant; i com no ha estat mai la meva tònica; m’estim més riure, molt més sa.
Que  consellera  del PP, del País Valencià ( a què fot) pugui amollar que ara començaran la crema d’esglésies i les violacions de monges. Aquesta tal Núria Losada Nativitat, s’ha cobert de glòria.
Segueix, que el PP de Castilla- La Mancha, demani la dimissió del Ministre Soria, culpant-lo d’esser el culpable d’haver perdut les eleccions, també té per sucar.
I la gran moguda per l’Ajuntament de Barcelona Trias- Ada Colau, que veurem com es resol, intrigat estic.
Ara mateix, si fos meteoròleg diria que hem passat de mar de fons a mar grossa o marejada.
Podemos que posa al PSOE, setze  condicions imprescindibles,  per pactar a Castilla- La Mancha, per enviar a pastar fang a na bon-pedal ( perdó Cospedal, vaja lapsus)
I per ciutat de Mallorca, en Cañellas el del Túnel, que li diu en Bauzá que faci les maletes i se’n vagi més aviat que de pressa. Llavors surt en Rajoy en escena i diu: “Quieto parao” fins que hagin passat les eleccions “de aquí no te mueves pajarito”.
Contesta del PP Balear a Rajoy: Nyeflís! El Congrés per setembre, perquè volem treure a Bauzá a defora, ja!. Quin galliner!
Jo tindria ganes que fotés al camp,  no sé si recordareu que vaig escriure sobre en Joserra que passaria a la història com el president de la infàmia. Tot i que ell tot solet, ha aconseguit la unificació de la societat mallorquina per la llengua i a favor de la docència. Cinquanta mil persones manifestant-se en defensa de la llengua i cent mil en contra el TIL. Feina impagable.
Ara a l’oposició.  Sóc una mica dolent, però tinc  ganes que vegi la recuperació dels canals catalans que suprimí per interessos polítics; que es vegi com es desenvolupa educació i docència i li pegui algun mal de panxa. Vull que vegi el nou impuls de la nostra llengua: Català de Mallorca..
Acab. Voldria demanar molt de seny al PSOE solleric a l’hora del pacte a l’ajuntament.  Tots ens hi jugam molt, i confio que estaran a l’alçada. De moment no escric res pus.


Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada