dissabte, 16 de maig del 2015

Polítics penjats, cartells propagandístics i jornada de reflexió








Passejant per la nostra vila, me n’he adonat que gran part dels fanals ( igual de bruts que fa estona) han estat “ornamentats” de cartells corresponent a la propaganda política per les eleccions de 24 de maig. Per cert veurem el temps que tarden en llevar-los passat l’esdeveniment.
Els de la gavina, han penjat, la fotografia de Carlos Simarro i la d’en Joserra I l’engominat. Per part dels de la rosa en Pep Lluís Colom i Francina Armengol.
El batlle de Sóller, deu esser en funcions, fa les obres faraòniques a escarada; Teixidors on la rodona ja està pintada, prolongació de Sant Jaume i canvi de nom i també, ara es preocupa de la infantessa i arregla els parcs infantils. De moment el de l’Horta i Estiradors. Respecte a Estiradors, vaig veure  que desmuntaven tot el trespol  i se n’han dut els gronxadors i els jocs. Dubt que estigui homologat.
Simarro pot dir pels setmanaris que el que fa no té cap connotació electoral ( aix pajarito) ara bé sembla que no se’l cregui ningú.
Simarro batlle, al que no li ha crescut el nas com a en Pinotxo quan deia mentides, malgrat tots els mèrits que ha fet durant el mandat  ha intentat emblanquinar en diverses ocasions a tot el Poble de Sóller en temes prou importants.  
Com és sabut i la cultura popular, no em refereix a la del PP que brilla per la seva absència, no s’equivoca ,  diu que: “abans s’agafa a un mentider que a un coix”
Quatre pinzellades de com ens ha intentat vendre la moto durant els anys de mandat.
Quan fou descoberta la càmara-espia- xapuza d’estiradors, tant als setmanaris, inclusiu en una entrevista de Canal 4  durant tres minuts, va afirmar que no en sabia res; per al cap de poquet temps reconèixer que l’havia fet posar ell. Premi a la transparència.
Llavors, li carregà el mort al seu regidor de Governació Gabriel Darder.

La segona, fou respecte a l’afer de l’escultura l’enterrament (La pietat) de Josep Llimona, on en un plenari afirmà que s’estava restaurant, quan realment s’estava faent una còpia. Vetllava pel patrimoni de tots?
Dins els diferents plenaris que he anat, per part de la regidora de Progressistes per Sóller Catalina Esteva   li ha dit diverses vegades mentider i ni s’ha immutat.
Desprès de tantes preses de pèl, com té la santa barra de creure que ara ens creurem els seus miracles i promeses?
La tercera, i no vull esser massa pesat, en que no ha mentit del tot, ha dit la veritat a mitges. Respecte al tema IBI, ha venut que havien baixat la quota. Uep per fi una veritat. El que no ha dit és que la rebaixa de quota amb l’increment dels valors cadastrals, un 30% durant el mandat ,  el mos  podem ficar al nas, ja que el rebut ha continuat pujant cada any. Els altres anys obrien el pagament voluntari el mes de maig, i enguany l’han endarrerit per passades les eleccions, sem sembla que juny o juliol. Oportunisme?
I per acabar la promesa que el 2015 baixaria el rebut de fems i ca barret; un bè negre amb potes roses.
Ja vaig escriure que seria el batlle que hauria arruïnat a molts sollerics i solleriques, que haurien de malvendre patrimoni immobiliari guanyat amb la suor de generacions, per poder pagar els impostos. No dic en absolut que no s’hagin de pagar; ara bé; les prioritats de la Junta de Govern del PP, estan a anys llum de les nostres.
Realment qui està fent campanya al carrer i apropant-se al poble és MES. Pocs cartells i pancartes i explicacions en directe del que pensen fer si governen.
Quan surti publicat l’article al setmanari, estarem en jornada  de reflexió. Cal reflexionar i cal  treure defora als que han governat d’una manera despòtica, aplicant  majoria absoluta i el dret de cuixa; menyspreant  a l’oposició i amb un cinisme d’època.
La darrera.
Corre pel WhatsApp una llista dels batlles i polítics del PP que anaven a les orgies a la casa de barrets de Platja de Palma .Quan surti la llista  definitiva i contrastada; ens posarem les mans al cap, o no.  
Possiblement vagi a plaça a seguir el recompte electoral.
Esperem un vertader canvi en el Govern Municipal cap a l’esquerra. Ho esper com aigua de  maig , i mai tan ben dit.


Josep Bonnín.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada