dilluns, 4 de maig del 2015

Democràcia informativa, llibertat d’expressió i manipulació a dojo






Malgrat tots els missatges manipulats dels canals d’informació ( comunicació ?) oficials i adeptes al règim ( capitalista neoliberal i controlats per les entitats financeres) un dels seus “leif motivs” és anular la solidaritat, real i no ensucrada, i l’empatia entre els éssers humans.
Pretenen esborrar l’esser humà com a ens individual amb capacitat d’anàlisi i criteri; per a convertir-lo amb un nombre de la massa, completament individualista i manipulable.
El “mentre a mi em vagi bé que es fotin els altres” , és el paradigma que volen establir.
Al mateix temps, els diferents governs, a través d’ells,  dimonitzen a les persones que lluiten en contra d’aquesta imposició, d’aquest paradigma castrador, afegint-hi la repressió legislativa ( llei mordassa); judicial ( presó i sancions) i també policial ( fins arribar en segons quins casos a tortures. L’Estat Espanyol no en surt ben parat, segons els  informes de l’ONU)
“Si són detinguts i empresonats, qualcuna cosa han fet”, la justificació de què s’ho mereixen. Aquesta anàlisi, sempre es fa en base a informacions esbiaixades i manipulades, però que calen degut a una manca d’informació veraç que de totes volen eliminar; tot i que sigui un dret fonamental, a la tan esmentada Constitució Espanyola de 1978, en relació al dret a la informació.
També, com és clar, s’intenta anular la informació “subversiva” que destapa, d’alguna manera a través d’altres mitjans, la informació oficial manipulada.
Dir que molts governants, governen en contra del poble i a favor del neocapitalisme, sistema financer i tot l’entramat de multinacionals, no és dir res de nou; però és cert. I són els qui els afavoreixen cada quatre o vuit anys, per poder continuar la tasca que se’ls ha encomanat. Quan acaben  l’estada  política, tenen premi pels “favors” fets als seus amos. Basta veure quants ex-governants tenen càrrecs dins les companyies elèctriques, o d’altres.
La “democràcia” es troba podrida quan un govern o poder executiu pressiona i controla el poder judicial pels seus interessos i fer propicia la impunitat quan es cometen certs delictes, no tan sols dins l’àmbit de les seves funcions sinó aprofitant el seus càrrecs i les oportunitats que els “lobbys financers” els hi ofereixen a canvi dels seus serveis; tenim un cas escandalós de les targetes black, i de tots els que l’empraren, com per exemple més notori, en Rodrigo Rato ( personatge que circulà per Bankia i el Fons Monetari Internacional: Una bona cova de...
Cap formació política que no sigui rupturista contra aquest sistema, serveix per la transformació necessària que realment afavoreixi a les classes populars. A més quedarà demostrat ja que el gran capital, li posarà, si és rupturista i posa en perill el sistema, tots els problemes necessaris i la repressió que sigui precisa.
El fet de conformar-nos amb cada cert temps dipositar el nostre vot a les urnes, i després deixar-ho tot en mans dels polítics electes, al meu entendre no es pot definir com a democràcia participativa. Ja els hi va bé, la política de despatxos, on el poble no participa en absolut per res. Inclusiu tenen la santa barra d’afirmar, que ja han participat votant.
Per les nostres contrades, el poble està enlaire, el que no havien fet, durant els quatre anys de mandat; ara ho estan fent a escarada abans que arribi la data de les eleccions municipals del 24 de maig. Inclusiu són capaços d’afirmar que no té res que veure amb el fet electoral. “Excusatio non petita, acusatio manifesta”
Inclusiu tenen el poble net com una patena, quan abans feia oi al rei porc.
Quan he llegit la promesa Simarro de baixar l’IBI al 0.71%; encara tinc la mandíbula adolorida de l’atac de rialles. Quins miracles promet aquest home! Baixa la quota i el rebut segueix pujant, ja que ho fa el valor cadastral. Quines mitges veritats!
Ja vaig dir, en un altre article que el batlle, havia arribat al triplet en relació a denúncies per presumpta prevaricació; i just ara, arrel del circuit d’automobilisme, Progressistes i Entesa, podrien posar-ho en coneixement de la fiscalia, més marro. 
El dissabte quan  surti publicat l’article, hi haurà les paradetes de partits a plaça  i sembla que més endavant s’organitzarà un  debat entre els candidats a Batlle. Si hi vaig, ja en diré alguna cosa; pot esser, tal vegada, interessant.
Que passeu molt bones festes i a gaudir del Firó i del fironet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada