dimarts, 26 de maig del 2015

Un gir cap a l’esquerra a Sóller : Una nova manera de governar







         Els cinc regidors i regidores de la part superior , cap a l'oposició; el poble ho ha decidit. 

Diumenge passat, després de veure i viure la desfeta del PP en tot l’estat espanyol, on han sorgit forces emergents i el vot d’esquerra ha augmentat majoritàriament; puc dir que gran part dels meus articles tenien un cert vessant premonitori: La mort del bipartidisme i un nou ventall per la pluralitat política.
El PP com una dreta caciquil, despòtica i prepotent i a molts llocs corrupta,  ha rebut el seu càstig, malgrat moltes persones l’hagin votat, no pot governar. No pot pactar amb ningú. El PSOE ha perdut l’hegemonia de “l’esquerra”.
No escriuré l’article en clau de l’estat espanyol, tot a dir que m’ha entusiasmat el que ha passat a Catalunya i sobretot els resultats de la CUP i afegir que les forces independentistes han tret un magnífic coixí de vots.
El que ha passat al País Valencià ( adéu i no tornis Rita Barberà, ni Rus, ni cap dels espècimens) també m’ha alegrat molt; i ben igual que el resultat a les Illes Balears i Pitiüses( que sempre són oblidades); m’han donat a veure que hi ha hagut un gran capgir cap a l’esquerra que governarà la majoria de les institucions de totes les illes. Parlament, Consell de Mallorca, i també ajuntament de Palma ( gràcies Bauzá per defenestrar a n’Isern, saps que la vares pifiar ferm).
En clau local als municipis ha imperat el bon criteri i l’esquerra ha avançat d’una manera estrepitosa.
Feta la introducció, em situo en el meu Poble, on malgrat el PP no ha baixat gaire ( 280 vots) ha perdut tres regidors, degut a l’increment de MÉS ( ha duplicat respecte a les anteriors eleccions, més de 800 vots) dues forces que tenen representació PI i Guanyem; han llançat a l’oposició la formació de Carlos Simarro, que ha perdut la majoria absoluta que fou emprada com un rodet durant el mandat de quatre anys amb vessants de prepotència, cinisme i menyspreu a totes les altres forces polítiques que formaven l’oposició i eren representants de ciutadans i ciutadanes de Sóller que els havien votat.
El pacte MÉS i PSOE ( on sembla que es vol incloure a les altres dues formacions PI i Guanyem) és clar; tant per la feinada durant la campanya electoral, d’aquí venen els resultats de MÉS com a  llista més votada, és lògic que el batlle sigui el seu cap de llista en Jaume Servera, a qui vaig estar molt content de felicitar la nit del diumenge, ben igual que a la resta de l’equip, del que molts dels quals són amics i amigues meves. Amb els quals he parlat molt de política a fer en benefici del Poble, i no com s’ha fet durant el darrer mandat, comandant i fent una política pels interessos d’uns pocs.
Les noves formacions que han entrat cada una d’elles amb un regidor, PI i guanyem si s’integren s’obri realment la porta a la pluralitat. No al mono pensament del PP que hem patit.
A partir de ja, s’obri una nova manera de fer política amb transparència ( l’opacitat dels darrers quatre anys ha estat asfixiant)  i amb una major participació ciutadana dins el nostre Ajuntament.
Marcel Pic, en un article, fa memòria de tot el que han fet els moviments socials i la lluita que s’ha dut a terme, inclusiu amb repressions, multes i peticions de presó, que han influït en el canvi.
A Sóller qui ha fet aquesta feina i s’ha de dir ha estat el Col·lectiu Albaïna; el qual ha demostrat amb la seva feina, que no tot és vàlid en política i que el poder no pot fer el que li vengui en gana. Per algun setmanari, se’l qualificà de la vertadera oposició durant els darrers quatre anys. Ara no ho discutiré, però que el seu treball té que veure amb els resultats electorals trets.
Un cop acabada la campanya electoral i veure el resultat de les votacions, ara cal continuar i si, continuar fent política; ja que com deia en Fuster, Si tu no fas política altres la faran per tu.
Cal que la ciutadania s’impliqui en la transformació del Poble de Sóller; cal exigir eines de participació als representants a la institució. No ens hem de conformar amb el vot cada quatre anys; això no és una democràcia participativa com cal.
Confio molt amb el canvi, per favor no ens falleu!



Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada