dissabte, 20 de juny del 2015

Honestedat, dignitat , capacitat de lluita i barroeria escampada








Honestedat, dignitat , capacitat de lluita i barroeria escampada

Començar l’article, amb quasi una declaració d’intencions, a vegades cal.
Qui actua amb dignitat i honestedat es pot enfrontar a qualsevol poder, inclusiu de caire mafiós.
Pot arribar a perdre la vida, és una possibilitat, tot i que deixarà la seva llavor de lluita.
Tenir por és totalment humà. Valent no  és qui no té pors, en tenim tots, és qui és capaç d’enfrontar-se a les mateixes, siguin quines siguin i vèncer-les.
El nou govern de l’Ajuntament de Sóller, està començant la labor i afirmació  que ha manifestat el batlle en Jaume Servera, que es garantirà que els nins tinguin almenys  una menjada vàlida durant l’estiu; m’ha fet reflexionar que aquesta era la sensibilitat que tants d’anys he notat a mancar. Que és una decisió que vessa dignitat i honestedat, per mi dos principis fonamentals per una persona.
Darrerament, i anant a un altre lloc, a les xarxes hi ha una espècie de caça de bruixes a través dels tuïts que han fet algunes persones, de moment està arribant a Podemos i per part del PP, que demanen caps, quan algunes persones d’aquest partit ha amollat salvatjades i bestieses que no són de dir, inclusiu que s’hauria de pegar  “un tiro a la nuca” a en Pablo  Iglesias. Cap ha dimitit.
En absolut, justificaré l’actitud de Zaplana ni molt manco. I condemnaré totalment els tuïts que va fer ofensius i impresentables; que li han costat la dimissió de la Conselleria  de Cultura de Madrid. Però com és ben sabut, l’ase li va dir al porc orellut.
Venc a dir que persones vinculades directament a la política, han amollat perles com que les dones són com les lleis i estan per violar-les. O un tal Gonzalez Capon, que amollà que els condemnats a mort per en Franco s’ho mereixien. O la d’en Rafael Hernando, en referència a què algunes persones se n’han recordat dels seus pares perquè hi havia subvencions per cercar-los, en referència al tema de les foses comunes d’assassinats pel Franquisme.  N’hi ha un fotimer, i acab amb la de la senyora que ara té el seu pare a la presó, n’Andrea Fabra, que va dir: “¿Los parados? “Que se jodan!”. I les aberracions que es varen dir a la mort de Pedro Zerolo.
Vull dir que la sensibilitat humana d’aquests personatges es nota per la seva absència.
Empri facebook i twiter, com a un fòrum on expressar el que pens i sent. Tot i que obvio, entrar en polèmiques que no porten enlloc. Al mateix tema em serveixen, fent el sedaç pertinent, per obtindre informacions que moltes vegades els mitjans de comunicacions oficials, tant escrits com audiovisuals no donen. Sobre aquest tema i el presentar les notícies esbiaixades i/o manipulades; és una tècnica per degradar i dimonitzar al que no pensa com ells. En saben. No diré que són tècniques feixistes, però s’hi acosten.
Hi ha moltes persones que tan sols llegeixen els titulars i si arriba al cas el primer paràgraf i amb aquesta informació, ja es creen una opinió. O La sacrosanta idea peregrina, que el que diu la televisió va a missa.
La moguda política que hi ha de desqualificacions, de peticions de dimissions, per part d’alguns han batut rècords de casos de corrupció i tenen una llista flagrant de persones imputades; és increïble. A vegades pens que ens volen prendre per imbècils, que no tenim memòria ( jo la tinc ben fresca), i es permeten vestir-se d’impol·lutes quan tenen prou ronya per gratar.
El sotrac del PPartit de Joserra Bauzá, que havia d’estar “a las verdes y a las maduras” , maletes cap Senat a Madrid, a fi d’arribar a la cadireta estimada. Diu que defensarà “lo nostro” fins ara ha defensat lo seu.
A les nostres Illes Balears i Pitiüses, negociacions per les Institucions. Per part de MÉS (Biel Barceló), aboguen per un govern d’esquerres ( 34 diputats)   i Podem (Alberto Jarabo)que volen el Senat,  , no volen l’hegemonia del PSIB. PSIB vol  la Presidència per Francina Armengol .Situació encallada. Segons vagin les negociacions  a Palma, repercutirà a les altres.  Encara les cartes estan sobre la taula. Es podria formar un tripartit amb majoria absoluta d’esquerres. És una oportunitat històrica. No sé, si realment el PSIB-PSOE, haurà escoltat les urnes i la veu del Poble, si no és així, ho pagarà car a les  properes eleccions generals.   
Cal molt  seny!

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada