diumenge, 28 de juny del 2015

Els darrers atemptats Jihadistes i el dret a decidir del Poble Grec





dos representants del poble grec,  Varufakis i Tsipras , que estan fent passar una mala estona a la Unió Europea ( Cova de mercaders)




Els atemptats esfereïdors Jihadistes a Tunísia, Kuwait i França, reivindicats per l’Estat Islàmic ( versió 2.0 d’Al-queda ?) els condemno totalment i de cor per les víctimes  assassinades, per les persones ferides, i per la tragèdia dels familiars i amics que han tingut morts i  per repartir el dolor en nom de la barbàrie, vestits amb una cortina religiosa que jo no em crec en absolut. Són interessos molt més foscos que crec que se’ns escapen de les mans. Han ocorregut quinze dies desprès de la reunió del Club Bieldelberg.
El meu talant conspíranoic, està avalat històricament amb molts succeïts. He escrit sobre els atemptats de falsa bandera, per estratègies polítiques de certs estats, control d’àrees i recursos; no tan sols pel nivell militar sinó pel tema econòmic, i també alguns per minvar la llibertat civil amb mesures que suposadament justifiquen, com fou les preses després de l’atemptat de les Torres Bessones (11/9/2001); que a més de justificar la guerra d’Iraq amb la comèdia( Bush, Blair i Aznar)  de les armes de destrucció massiva; varen permetre accentuar la legislació i repressió cap a qualsevol dissidència a tot el món.
A l’estat espanyol darrerament en tenim un bon exemple, que inclusiu posa en solfa l’Unió Europea. Malgrat no vengui feta arrel de cap atemptat  la llei mordassa (impulsada per Jorge Fernánez Diaz a qui li vaig escriure no fa molt una carta oberta) retalla de manera dràstica la llibertat d’expressió i ataca directament a qualsevol persona que l’exerceixi.
Respecte als grups organitzats de terrorisme ( els creen i llavors lleven d’escena a qui no els interessa com la captura i mort de Bin Laden, una altra gran comèdia Obama, Nobel de la Pau).
Calen preguntes.  
Qui hi ha al darrera? On els han preparat? Quins serveis d’intel·ligència hi participen i de quins països ? EUA, té basses escampades pel tot el món, adequades perfectament com a camps d’entrenament, no dic que siguin ells, però els mitjans els tenen i les han fetes servir amb altres ocasions.   Qui o quins els han finançat i els hi han venut l’armament que empren pels seus atacs bestials?
Per les respostes caldria un vertader periodisme d’investigació, tot i que els canals de comunicació oficials ( recordem que pràcticament la majoria estan controlats per grups financers) hi passen de puntetes.
Ara bé, les portades, titulars i imatges estan estarrufant per la morbositat i el missatge de pànic per crear l’aprovació de mides de “seguretat” per part de l’opinió pública. La gran massa  alienada, que no analitza res, aprova  les mesures per retallar les llibertats en nom de la nostra suposada “seguretat”. Més d’una vegada he pensat que els vertaders terroristes estan asseguts dins despatxos i que els altres són simplement els braços executors.
Botant a un altre costat, molt més agradós i que m’encoratja, és la lliçó que està donant Grècia a la resta del món, amb les posicions de Txipras i Varuufaquis, de l’enfrontament amb l’Eurogrup, que li ha llevat el somriure de rata a la gerent del FMI. Lagarde i segurament a Frau Merkel.
FMI I BCE, fan atemptats contra les persones, sense “armes”, però igualment cruents.  
Referèndum per decidir el rescat. A FMI i BCE els fan  pànic les manifestacions democràtiques.
Que decidiran els ciutadans de Grècia? Que no volen continuar esclafats per la bota repressiva  de la política capitalista neoliberal que està arruïnant als països que l’interessa com  Grècia,  Portugal, Espanya, Itàlia...; per convertir a les persones amb els esclaus del Segle XXI i amb la connivència dels Governants de torn? Segurament si. La seva resposta i si surten de la zona euro, pot generar un canvi dràstic amb la situació, no d’Europa, que com bé ha dit Quim Arrufat, diputat CUP, no és el mateix que l’Unió Europea ( cova de mercaders, això ho afegeix jo).

Transcric les paraules d’en Txipras: “La nostra dignitat no és un joc” “Grècia no és un convidat d’Europa, no necessita permís per convocar un referèndum”
Alemanya tremola ja que els seus bancs poden rebre de valent. I la seva economia també. Pot generar-ne l’efecte dominó i la desaparició de l’UE, com està concebuda? Podria esser que si.
El panorama internacional, EUA, perd l’hegemonia , i Putin és superior a Obama, amb els seus moviments, malgrat no sigui sant de la meva devoció.

Seguirem a l’aguait; al manco certa esperança, coratge i valentia d’un Poble.

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada