dissabte, 11 de juliol del 2015

Un sistema econòmic depredador i nociu per la salut






                                                                  A la mort per la misèria

En quin model absurd i criminal – capitalisme neoliberal- estem vivint i com els governants l’apliquen sense cap manies ni escrúpol, defensant els interessos dels de sempre.
Que una tercera part dels productes que es venen als supermercats acabin parant als contenidors dels fems; mentre més d’un 25% dels ciutadans de l’estat espanyol estiguin rosant el llindar de la pobresa, dóna molt per pensar.

Tota aquesta súper producció, totalment innecessària, pels resultats que es veuen, la pagam tots i com els preus establerts són prou falsos – em refereix entre el que costa de produir i els beneficis que hi carreguen- serveixen tan sols per omplir els comptes corrents dels amos de les grans superfícies, a costa del perjudici directe cap als altres ciutadans. Entre ells, la desigualtat que de cada cop és més gran entre pobres i rics.

A l’estat espanyol,  no es compleixen per part dels diversos governants els drets fonamentals dels ciutadans i no passa absolutament res. Ni déu dimiteix, estan aferrats amb ferrament instantani a les cadires i no l’amollen ni a la de tres.

Això és una clara referència al senat espanyol, aquest cementiri d’elefants que no serveix més perquè segons quins polítics hi vagin;  o no,  el passat dia 9 a l’inici del plenari, fallaven el 80%. Dels senadors.  PP i PSOE,  votacions, perquè Antich i Joserra Bauzá, fossin recol·locat un i col·locat l’altre a la institució, és autènticament de vergonya. A aquest cementiri d’elefants, també hi han col·locat en Fabra i na Barberà del País Valencià.

El banastra d’en Joserra i mentider per cert, que havia d’estar “ a las verdes i a las maduras” y com els mateixos seus, li han posat un vol directe cap a Madrid, perquè no el volen ni en pintura per aquí, i que a més té la santa barra d’amollar -com si no haguessin vist els seus “prodigis”- que defensarà els interessos de les Illes Balears ( sempre s’oblida de les Pitiüses com si no existissin) al Senat.

Una  notícia, que em va indignar, fou que a una “entrega caritativa” ( això en repotetja, ja que ni menció de la justícia social) a Bangladesh, la desesperació va provocar una estampida amb el resultat de  vint i tres morts. Persones que anaven a recollir una mica de menjar per la seva supervivència. Jo aquestes morts les qualific de presumptes assassinats; ja que la situació de precarietat i misèria, és la que ha creat aquest maleït sistema que s’hauria de canviar d’arrel.

Les morts que provoca amb la pressió que crea sobre les persones és aberrant i em ve a la memòria la quantitat de persones que en situació d’esser desnonades han acabat amb la seva vida. No han pogut aguantar ni la pressió ni l’atac a la seva dignitat com a éssers humans, i això els ha portat a prendre aquesta dràstica decisió.

Tot l’entramat que té el sistema treure de cada cop més beneficis i anar empobrint a la població, en tenim un bon exemple amb el que ha passat a Grècia. Sembla que de tots els doblers que se’ls hi ha aportat, tan sols el 10% han arribat als ciutadans; la resta, el 90% en mans dels bancs ( o dels banquers, que ja ens saben de traginar-los als paradisos fiscals) Deia un economista espanyol l’FMI, BCE, són delinqüents financers . Encertat.

La compra i venda de països i dels seus ciutadans, ha estat una constant: Portugal, Espanya, Itàlia, Grècia...” El gran negoci projectat i que tan bons fruits els hi ha donat empobrint de cada cop més a tota la població, de la que gran part ha de subsistir, els que tenen sort, amb llocs de treballs precaris, que no basten ni per cobrir les necessitats bàsiques, legislades a la Constitució Espanyola de 1978, de la que els dos grans partits se n’omplen tant la boca.

Que el bàmbol de Rajoy, parlant del deute de Grècia, demostri a les clares, que ni coneix el deute real que té l’estat espanyol ( tots nosaltres), ens demostra quin caratge té com a governant inútil, tot i que sap aplicar bé  les ordres de Frau Merkel.
Esper que a les properes eleccions generals, hi hagi una bona neteja d’incompetents, dèspotes i cacics de via estreta, fotent-los  al carrer, com ha passat a la nostra comunitat autònoma., Consells i segons quins municipis.

Tanta curtor, és embafadora.


Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada