dissabte, 13 de juny del 2015

Canvi de timó cap a l’esquerra a l’Ajuntament de Sóller





  


l’Ajuntament de Sóller  ja té  un nou batlle pels propers quatre anys,  després de les negociacions MÉS i PSOE, i serà en Jaume Servera (MES) i el primer tinent de batlle i portaveu  Josep Lluís Colom (PSOE).
Un govern format per cinc regidors de MES i quatre del PSOE. Des d’aquí vull felicitar a les persones que han conformat l’equip de les negociacions, ja que han escoltat el que se’ls ha dit a les urnes:Volem un canvi!
He seguit les negociacions i no han estat senzilles, tot i que, estic content que hagi prevalgut el bon criteri, el seny en l’esperança d’una nova manera de fer política més honesta de cara a la ciutadania; més transparent i amb més participació del Poble de Sóller, amb el que ens afecta a les nostres prioritats ciutadanes.
He llegit els tres eixos que conformen el programa de govern conjunt i a partir d’ells és necessitarà  molta feina; una bona estructuració i organigrama per dur-la a terme eficientment i sent que serà molt beneficiós per la Vall.
El PP a l’oposició amb el seu cap Carlos Simarro, les urnes els han deixat amb tres regidors menys  i a partir d’ara veurem quin tipus d’oposició fa.  Els he vist més que governar comandar , durant els darrers quatre anys aplicant el rodet de la majoria absoluta. El fet de no entregar la vara al nou batlle  Jaume Servera i delegà Simarro en el President de Mesa Gabriel Darder, ambdós PP,  ha estat el seu darrer menyspreu  al nou batlle i al Poble de Sóller. Mal perdre tenen, afirm.
PI i Guanyem, també com a representants de votants sollerics esper  que estiguin a l’alçada; tot i que no he entès la seva abstenció a la investidura del Batlle i actuaran a l’oposició. Que esper sigui constructiva i eficaç. 
Estic content, tot i que ja ho he comentat, intentaré aportar la meva visió a la política municipal i si cal seré crític com a ciutadà amb les actuacions del nou govern. Tot i que aquesta vegada sé cert i segur que el diàleg amb els representants de les institucions serà molt més senzill i efectiu.
Molts dels nous regidors del partit del batlle i del tinent de batlle, em coneixen de fa estona i saben de debò que m’estim Sóller, que m’he implicat amb molts projectes dins d’ella, també que he fet el que he pogut en el treball municipalista des del carrer com a membre d’un col·lectiu, els darrers quatre anys.
He estat prou clar ideològicament i m’he definit d’esquerres ( antisistema ja que un sistema que crea misèria i pobresa no l’estim i lluit contra ell i també radical, ja que el sentiment em ve d’arrel). Tinc amics i amigues, que seran nou regidors i regidores, que hem fet coses conjuntes, i tenim una forma molt semblant de concebre la política municipalista.
Avui dissabte dia 13 , a les  12 a la Sala Magna de l’Ajuntament he acudit  l’entrega de la vara al nou batlle Jaume Servera. Un acte emotiu i el seu parlament m’ha agradat molt ja que queda clar quin treball vol fer. També perquè ha fet unes referències familiars tant a la seva dona i filla com als seus pares. Una persona sensible que farà una política cara a les persones i als ciutadans i ciutadanes de Sóller. Aquesta vegada si que crec que serà el batlle de tots els sollerics.
No faré cap crítica des d’aquí al que serà ex batlle Carlos Simarro i cap de l’oposició, ja que ara consider que s’obri un temps per la construcció positiva d’una nova política i que les meves crítiques en el seu moment s’han anat fent durant els anys dels seu mandat. L’exposició i l’organigrama del nou govern que s’explicà a l’Assemblea oberta de MÉS, el passat dia 10; em va agradar perquè és realment un treball d’equip i no com fer  l’anterior batlle que tot estava controlat  i res es movia  sense el seu consentiment; un mandat totalment presidencialista.
 Ara tenim una porta a l’esperança d’un nou fer. Fais memòria política i no caigueu, per favor amb errors passats, que per mi, són els que portaren al Govern al PP en majoria absoluta els darrers quatre anys; tenint en compte que la situació política no és la mateixa; Però per  favor no vos oblideu del Poble que vos ha triat, treballant amb el màxim respecte amb ell i cap a ell.  Gràcies!



Josep Bonnín 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada