dissabte, 3 de gener del 2015

Un clam esperançador pel 2015









El meu primer article escrit l’any 2015, desitjaria que no tractés, ni d’immoralitats, ni de baixeses, ni de corrupció. Ni d’assassinats; ni de mentides de baixades d’impostos, ni de la guerra bruta que fan els països o estats que dessagnen el planeta per imposar la seva hegemonia; ni de les vergonyes d’alguns partits, entre ells el PP; tampoc del fenomen de Podemos. Tampoc vull escriure sobre desnonaments, la brutal violència de gènere ni sobre cap tipus de violència, ni el comportament més que mafiós d’alguns que es creuen tocat amb la mà de deu, ni de misèria, ni d’ignorància, i menys d’ineptes i inútils des governants. Ja en tinc la mesureta plena del 2014.
M’encantaria que aquest any que encetem fos revulsiu; ja que gran part de l’any passat fou descoratjador , que acabà  amb dos mil imputats i prop de cent-quaranta casos de corrupció.
Sembla que pels meus desitjos tingui moltes coses en contra. Que per intentar millorar el món i el model de vida cap a una harmonia, respecte, valoració de les vertaderes prioritats i necessitats ciutadanes, m’ho estan posant bastant difícil. En el fons no m’espanten  els reptes.
Així i tot, serà un any per créixer, per no lamentar-se, per continuar amb la tasca començada fa estona i que per consciència i coherència no podem ni oblidar ni delegar.
Ara que s’han acabat les felicitacions, els bons desitjos i els brindis de cap d’any i que tan sols ens queda la festa dels Reis Màgics ( que  quan surti publicat aquest article ja haurà passat i retornarem a la normalitat) estic temptat d’escriure’ls una carta, si, una carta com les que  escriu Aïna Colom, col·laboradora del mateix setmanari en el que escric. I no crec fer-ho, per no repetir les seves mateixes paraules, que podria signar una a una.   
Crec que la carta als reis i els desitjos i consecucions que els demanem s’han de fer també amb el treball i la lluita diària per intentar modificar moltes situacions injustes que estem vivint. Ja he escrit tantes vegades, que no sé si em faig pesat en repetir-lo, tot i que hi ha moltes orelles de cònsol, que cada un des de les seves possibilitats té l’oportunitat de posar el seu gra d’arena perquè les situacions es modifiquin cap a millor.
Cert que a vegades  és molt lent i es fa bastant cansat; i que el més principal és no perdre l’harmonia, la il·lusió i l’esperança per fer-les.
El pitjor que ens pot passar és donar-los poder als “assassins de somnis”  (títol d’un poema del meu recull “Cadències quotidianes”) i que ens furtin l’alegria i l’empremta per continuar fent camí. Per desgràcia n’hi ha massa, però es delaten tot d’una. Cal estar vigilants, perquè són molt sibil·lins.
Passa a passa, si volem i amb constància i disciplina podem arribar a les fites que ens proposam. Tasca individual i col·lectiva a la vegada.
El repartir i compartir aquesta harmonia, respecte, primer de tot en l’entorn més proper: Família, amistats, treball. Si som capaços de crear aquesta illa d’harmonia podem aconseguir que n’hi hagi moltes i que el món vagi canviant.
Intentar transformar i transmutar els sentiments egoistes, egocèntrics. Compartir els nostres dons i les nostres capacitats per fer les coses cada cop millor.
No és una utopia irrealitzable, si som capaços de mantenir   el centre i l’equilibri i no afluixar, malgrat a vegades el camí es trobi ple de batzers.
Començ aquest 2015 amb un clam a l’esperança. No esperem en absolut que se’ns facin les coses. Diuen que “Si vols estar ben servit, servit  tu mateix”
Acabaré, felicitant i agraint la tasca que “Somnis Reciclats” ha fet amb l’apadrinament de cartes enviades als Reis Mags, aportant per moltes persones la joguina que diversos infants han demanat. Aconseguir que cap infant de famílies que ho estan passant malament econòmicament, es quedi sense la joguina que desitja, és una gran i sensible tasca.
Existeixen moltes iniciatives de solidaritat que realment porten un component d’esperança. A més d’elles, també crec amb  el treball per la justícia social, intentant que situacions molt injustes, acabin desapareixent.
Esper i desitj que les meves paraules vos serveixin, si estau malament vos agombolin i vos donin la  certesa que malgrat tota la foscor contra la cal lluitar de valent, indubtablement la llum sempre acaba vencent-la.

Bon i esperançador 2015¡

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada