diumenge, 27 de març del 2016

Brussel•les, Iraq, Pakistan: El terrorisme torna sacsejar el món

















Que aquest llaç negre sigui en representació del dol per totes les persones assassinades en el món, siguin d’on siguin, pels interessos imperialistes.





Els atemptats a Brussel·les del passat dia 22 de març, em porten altra vegada a veure que sempre és el poble que paga amb la seva sang vessada als carrers.
El desconsol que deuen viure les famílies i amics de les persones assassinades i de les persones ferides que se’ls ha truncat una manera de vida que pus mai podran tornar a tenir, m’omple del cor de tristesa i a segons quins moments de ràbia immensa pel sentiment d’impotència que genera.
És aberrant la política fratricida i bèl·lica dels països anomenats “demòcrates” que organitzen les guerres pels seus interessos i controlar els recursos de diferents països ( minerals, gas, petroli, cacau...) o pels interessos geoestratègics,
Em podeu contestar a la meva pregunta? Quin els el país que no fabrica i ven armament, sense saber ( tal volta no interessa) a les mans que arribaran? Tots tenen muntat aquest gran negoci, inclusiu l’estat espanyol que ven armes a Aràbia Saudita, Emirats Àrabs, Jordània i Turquia; i que després algun d’ells fan arribar les armes a la facció que els interessi i els va millor, com Lluqueta, Daesch (Isis, Estat Islàmic o els que siguin.
Espanya, l’any 2014,  va ingressar tres mil dos-cents tres milions d’euros pel negoci de l’exportació d’armes. I no manca ser cap llumenera, per saber que les armes serveixen per matar.
Aquestes guerres orquestrades – l’armament ha de tenir sortida i com més ràpid millor- fa que aquestes faccions terroristes, siguin finançades per diversos estats concorrent en el conegut terrorisme d’estat; i es converteixen en els braços executors que actuaran a les seves ordres.
Es crea a diari temor, misèria i penúria, ja que el missatge de por al carrer, garanteix que per preservar  la “nostra seguretat “ que són els mateixos que la vulneren, faran unes legislacions i prendran mesures per anar coartant les llibertats civils.
Així, vivim una dictadura permanent “tunejada” de democràcia.
No tan sols són els estats responsables dels distints atemptats que llavors ens diran que els han fet faccions terroristes, que han creat, sinó que també crearan el drama dels refugiats sense refugi, que se’n van dels seus països per salvar les vides, que moltes vegades perden durant les travessies.
Si es sapigués  la vertadera realitat de les màfies que munten les pasteres i llanxes ens portaríem més d’una sorpresa.
El negoci que es fa és més que rodó i després també s’apunten les ONG, que a cops són finançades pels mateixos estats ( d’amagatotis) que han provocat la situació dels atemptats i les guerres. Hi ha ONG’s que mouen una autèntica doblerada i que els seus organitzadors i responsables viuen a cos de rei, amb sous i condicions econòmiques d’autèntica vergonya.
No tornaré a escriure sobre la vergonya d’UE i Turquia i si dels dos darrers atemptats a Iraq en un estadi de futbol d’Alexandria amb vint i sis morts i prop de noranta ferits i  el de Pakistan de dia 27 de març en un míting electoral en un parc públic s’ha immolat un suïcida fent esclatar el seu cinturó de bombes, provocant prop de disset morts i prop de setanta ferits. Aquest és el pa de cada dia en aquestes regions.  Ara bé, aquests morts pels canals de comunicació adeptes al règim són de segon ordre i quasi no se’n parla,
No vull ésser malpensat, però l’atemptat de Brussel·les ha fet que la crisi dels refugiats sirians – la notícia de darrera hora, és que no deixen passar als voluntaris fins arribar a Idomeni amb l’ajuda humanitària-  passas a segon o tercer terme en la informació.
Aquestes persones són com nosaltres, amb els seus somnis i les esperances. Caldria recordar-ho més sovint.
De l’expedició, hi han tornat anar representats de Sóller que han fet una tasca increïble amb l’apadrinament de les motxilles per nadons.
Malgrat George Orwell, al seu llibre “1984” no parlas de crear una situació per llevar la importància a una altra; si escrivia sobre la manipulació en la memòria col·lectiva dels mitjans de comunicació, ben igual com estan faent avui en dia.
L’imperialisme, fill del sistema capitalista, crea condicions inhumanes i infrahumanes per a mantenir-se  i elimina els competidors, creant la “legalitat” pertinent per fer-ho.
A vegades el desànim fa mella. S’ha de continuar la lluita i la denúncia.  I malgrat tot, que no ens abandoni l’esperança, per a intentar transformar aquest món i fent-lo més harmònic  del que no és.  

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada