dissabte, 2 d’agost del 2014

Un estiu remogut: Entre corrupció i guerres imperialistes



                                           Crec que no és una petició, si no una exigència ciutadana



El passat  mes de juliol ha estat prou mogudet. No és que l’estiu en si hagi estat massa més calmat.
La corrupció ha estat un eix ben visible dia si dia també, entre els distints governants i polítics, a Balears sembla que batem rècords amb la quantitat de polítics que han anat a parar a l’hotel “les reixes”, ni més ni manco que vint en els darrers temps.
A les acaballes del mes, amb l’entrada a presó de Segòvia,  de l’ex president del Govern Balear  i ex ministre de Medi Ambient del Govern Aznar Jaume Matas. Portaveus del PP minimitzen el fet perquè ha entrat.  No era per tant, consideren.
Per  acabar d’arrodonir-ho la confessió sobtada de l’ex president de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, que disposava de doblers irregulars a un paradís fiscal. Aquí a afegir les investigacions que s’estan fent sobre alguns dels seus fills i la seva ex nora  per distints presumptes delictes. Sempre els doblers pel mig.
A la resta de l’Estat Espanyol, també hi ha bastant de marro. Un cop acabada la instrucció de la trama Gürtel, amb quaranta i cinc imputats, dels quals vint i un són del PP, bona mitja, quasi el 50%. El tema de Fabra de la Generalitat Valenciana, que li donen l’agost de vacances i haurà d’entrar a presó a principis de setembre.
La possible continuïtat de la imputació de la infanta Elena, cas Noós, que també es resoldrà a l’entrada de curs. I al que també li han donat el mes d’agost és a Antoni Alemany, periodista que escrivia els discursos de Matas, i sembla que cobrava prou bé; que també entrarà a presó el setembre per poc més de dos anys.
Cas dels ERE Andalusia. 887 subvencions fraudulentes a empreses Prop de cinquanta imputats del PSOE,  una ex ministra d’aquest partit Magdalena Álvarez, que també va ocupar  un càrrec de Conselleria dins la Junta d’Andalusia i va haver de dimitir de vicepresidenta del Banc Europeu d’Inversions.  Una trama de prejubilacions sembla que irregular o il·legals; i també imputat un fill de Ruiz Mateo. Marron que podria arribar a Griñan i al President Chavez.
Segur que me’n deix algun,  i no reserc més per no fer-me pesat, però podria assegurar que estem governats pel “millor” de cada família.
La darrera glosa que vaig escriure, titulada: L’honorabilitat entre reixes? Hom demana quin tipus d’honorabilitat vessa una gent que aprofitant l’espai de poder que els hi han donat les urnes, han estafat, robat, mentit i defraudat al Poble durant tants d’anys? O és sentien intocables i pensaven que podien viure de per vida dins la impunitat? I que consti que a vegades pens que en la justícia hi ha varies vares de mesurar, depèn de qui es tracti.
Per no parlar més de corrupció, em refereix al darrer que he dit, al cas de l’absolució del grup de neonazis ( operació panzer) que sembla que un cúmul d’errors judicials ho ha permès. Per mi el més greu és la destrucció de les armes: des d’un bazuca, pistoles i munició i armes blanques. Dos dels absolts acusats de l’assassinat de Guillem Agulló, militant antifeixista de Burjatos (País Valencià). No sé, però a mi no em flaire gaire bé el que ha passat.
Avui no escriuré per no repetir-me sobre l’absurditat de la guerra d’Ucraïna i del conflicte de Palestina, on en ambdós llocs es mouen interessos imperialistes, i que la Comunitat Internacional ( clar amb la capacitat de vet d’EUA en el Consell de Seguretat de l’ONU) miren cap a l’altre costat.
Més sang, més,  assassinats de civils, més patiment i més desvergonya humana. I que consti que no admet cap justificació de cap dels bàndols. La vida humana és massa preuada per intentar fer-ho, al manco per mi.
Seguint amb la desvergonya,  l’ONU dóna  noranta dies al Govern Espanyol perquè digui el que farà amb les víctimes del feixisme ( Guerra civil i dictadura franquista) . Existeix un informe del grup de treball de Nacions Unides  sobre les desaparicions forçades, on apart de les quaranta dues recomanacions a l’estat espanyol; li deixen clar que està obligat pel dret internacional i la declaració de totes les persones contra les desaparicions forçades a assumir la seva responsabilitat i elaborar una política d’estat de suport als familiars dels desapareguts. Faran orelles de cònsol?
Indignat del que he escrit avui,  fins aquí arrib.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada