dissabte, 26 de juliol del 2014

La Pau no és rendible al neoliberalisme capitalista



                                                                    Missatgers de la mort


La pau no és rendible pel capitalisme neoliberal; per les grans multinacionals que pretenen controlar-ho tot. Pels polítics que els hi donen suport als seus llocs de poder emprant l’aparell parlamentari i legislant per beneficiar-les i anar esquilant al Poble dia rere dia.
No és rendible la pau per les grans empreses fabricants d’armes i avalades i protegides per infinitats d’estats “democràtics”. A l’hora del negoci, els drets humans queden al darrer lloc de l’escala de “valors” si és que en tenen.
Dolor, misèria, injustícia i la sang del poble omplint la terra, on voldria viure en pau.
La guerra, totes les guerres actuals, tots els actes de violència armats, confirmen que una gran part dels governants són uns psicòpates i assassins organitzats. Tenen les mans “netes” de sang, tot i que ordenen als seus exercits ( formats per gent del poble) matar-se pels seus interessos.
Mai hi ha hagut una voluntat política  per resoldre el conflicte ( creat per diversos interessos) de Palestina, Mai s’ha volgut obrir una porta per a l’esperança de la pau. Mai la Comunitat Internacional ha pres cartes ( reals i vertaderes; no gestes cara a la galeria). Inclusiu persones, polítics israelians d’alt calat, han estat assassinats quan han intentat promoure un pla de pau. Simplement no interessa . No interessa res que s’enfronti directament a l’arrel d’un sistema assassí que estem vivint. S’ha d’obeir-lo al peu de la lletra, del contrari, els qui s’hi enfronten han d’esser aniquilats.
El terrorisme plana en el món; tot i que el que més morts, assassinats ha provocat és el terrorisme d’estat. Està molt més ben organitzat i armat.
Si condemnes la brutal agressió d’Israel i l’assassinat ingent de civils àrabs a Gaza; condemnant l’actitud del Govern Israelià. Et converteixes de cop amb un antisemita. Aquesta és una burda manipulació dels mitjans informatius. No tots els Israelians: no tots són jueus, per tant no mesclem.I molts no estan d’acord amb la política de Netanyahu. I si no, mireu els resultats electorals. Si dius, que Hamas i l’autoritat palestina no han sabut estar a l’alçada de la situació i que en alguns moments (llegiu la història del conflicte) l’alliberament de Palestina, ha estat emprat amb fins polítics per anar copant cotes de poder; et diran que ets un conservador, que no t’importa la mort i el patiment del poble palestí, reaccionari i possiblement racista.
Al final, tant els soldats de l’exèrcit d’Israel ( repeteix que no tots són jueus, no mescleu)  i els combatents de Hamas, fan el que interessa i dicta el sistema. La situació que ell vol que es mantingui dins Palestina, imposant un imperialisme d’ocupació que es practica a molts altres llocs del món, i que ens fan dirigir la mirada, segons  allà a on interessa i oblidar els altres llocs.
S’ha fet a Iraq, Síria, Líbia. S’està fent a Ucraïna per interessos imperialistes USA i a l’altre costat interessos imperialistes del Govern Rus. He escrit i denunciat que existeixen prop de 34 guerres en el món, oblidades  fins quan interessa, pels  interessos del mateix sistema. Pel tema dels recursos i també de la situació geoestratègica. Aquesta realitat és molt antiga. Es repeteix sovint i constantment dins la història de la humanitat. Si no llegiu com i de quina manera s’han arribat a formar tots els imperis que han existit i també la seva decadència.
Aquestes realitats són manipulades pels mitjans de comunicació, escrits i visuals que controlen el que realment cal saber. Una altra forma de guerra que el sistema emprà per crear bàndols i enfrontaments.  De cada vegada, costa més arribar a una informació realment objectiva i sense manipular. Mentre ells va faent.
Al final, la trista conclusió, és la de mantenir una societat deshumanitzada. No són morts, no són assassinats, de persones amb cares i ulls, amb somnis i il·lusions com tu i com jo; no! Els converteixen en nombres.
No existeix democràcia, malgrat s’intenti convèncer-nos dia si dia també. Existeix el poder els mercats que controla com vol els polítics que es corrompen per continuar al seu lloc; això al sistema li va de perles.
A vegades m’agafa un gran cansament, tristor, ràbia i impotència. Tinc la sensació que el que faig no serveix de res i tot continuarà igual o pitjor.
Un desànim intermitent que intent vèncer i continuar el camí. Costa, però s’aconsegueix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada