divendres, 15 de novembre del 2013

Fred i emprenyadura a la Vall de Sóller

Avui, complint la mitat de novembre, la Serra de Tramuntana s'ha vista engalanada amb una bona nevada i de sobte el fred ha arribat a la nostra Vall.
Just fa unes setmanes gaudíem d'unes temperatures extremadament altes i s'havia registrat un octubre més sec dels darrers trenta anys, si no vaig errat.
Serà bona la neu, ja que els embassaments ho necessitaven, tot i que el fred, no ha aconseguit abaixar l'emprenyadura de la ciutadania de Sóller.
Aquí a Sóller, i després d'haver vist l'espectacle circense i esperpèntic que ens va regalar i no de balde l'equip de govern amb els dos plenaris extraordinaris del passat dia 7 ( dos plenaris valen 3.500 euros); provocant que inclusiu l'oposició abandonés els seients de la Sala Magna al segon plenari per no voler participar amb el xou ridícul que s'havia muntat.
Han venut la baixada del tipus impositiu de la quota d'IBI ( Impost de Bens Immobles) del 0.85% al 0.83% ( dues centèsimes menys) i com el valor cadastral puja un 10% anual, el rebut de 2014 haurà apujat. No manca haver estudiat a la Sorbona, són faves comptades.
Molta gent està indignada i això passarà factura a l'equip del PP que ara desgoverna.
S'ha legislat amb una sensibilitat lesiva i posaran entre l'espasa i la pared a moltes famílies de Sóller. Entre elles, a famílies de pensionistes que hauran de triar entre menjar o pagar, no tan sols l'impost abusiu de l'IBI, si no el de fems que és un dels més alts de l'Estat Espanyol.
Exemple a Madrid es paga una taxa anual de 121€ i a Sóller de 240 , el doble.
Pagam la tudadissa de doblers dels darrers anys que ha generat el PP en dues legislatures. El pacte no va poder gastar massa ja que no hi havia ni un cèntim i va haver-se de limitar bastant part de la legislatura a pagar deutes generades pels altres.
S'ha arribat a la bolla del deute de prop de 17.3 milions d'euros.
S'han fet despeses absurdes molt lluny de les vertaderes prioritats i necessitats del Poble; s'han desaprofitat recursos que podien donar doblers d'entrades a l'Ajuntament; s'ha privatitzat quasi tot. Serveis que es privatitzaren i després per impossibilitat del pagament a l'empresa s'han retornat a municipalitzar, com estava abans de privatitzar-ho. Cas de Gesba; que s'acabat generant un deute de més de tres milions d'euros que encara a hores d'ara estem pagant. No el paga l'ajuntament; llegiu bé el pagam tots els ciutadans i ciutadanes de Sóller amb els nostres impostos.
Vull, com a ciutadà de Sóller donar la meva enhorabona a l'equip de Govern que pitjor no ho podíem haver gestionat, ni entrenant-se. Han batut un rècord de mala gestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada