dilluns, 30 de setembre del 2013

Tsunami verd assoleix l’illa de la Calma




                                               Un tsunami verd de més de cent mil pers-ONES


Corre per la xarxa que a “Bauzan”  li ha sortit el TIL per la culata.

Mentre ell ha intentat en el parlament convèncer o imposar a l’oposició de les meravelles de les seves teories il·luminades; al carrer prop de cinc mil persones estaven concentrades: “La marea verda” que s’oposen a l’aplicació del decret del trilingüisme.

Com estem acostumats a la política de la majoria absoluta del PP i a aplicar el dret de cuixa ( bastant feudal i no gaire democràtic); a dir que l’he vist emprar moltes vegades pel Consistori que desgoverna Sóller), el que ha passat és que el Parlament han fet dos reals del mateix i han imposat el decret amb calçador.

L'anomenada “taula de negociacions” passat  dimecres dia 25, l’ordre del dia no porta cap de les reivindicacions de l’Assemblea de docents. Bona manera de començar el diàleg.

Que la vaga indefinida ja no és tan sols per l’educació i la imposició absurda de criteris del PP queda clar. És un clam dels pobles Mallorquí, Menorquí, Eivissenc i Formenterenc  contra la política dictatorial del Govern Bauzá.

La protesta ha traspassat fronteres: s’han sumat Catalunya, País Valencià,  Andalusia i de cada vegada hi ha més suports.

Docents, pares, mares associacions, Col·lectius i inclusiu el bisbe de Mallorca també ha fet una menció al diàleg a la notícia del Dbalears amb el títol “Bauzá topa amb el Bisbe Salinas”

La Unió de Pagesos entregarà una tona de fruita per la caixa de resistència que ja passa dels cent quaranta mil euros.

La divisió dins el PP ja és flagrant, inclusiu persones com en Miquel Nadal i en Toni Nadal li han recriminat al President Manacorí en Nofre, el tema de l’aplicació del TIL i de l’atac a la llengua catalana, demanant-li si era beneit.

Que Bauzá tingui la santa barra patètica d’enviar un helicòpter del SAR, que es dedica a fer serveis de rescats i d’altres a retirar una tela verd que es trobava penjada als voltats del Castell d’Alaró. Ens demostra una inconsciència supina i a més fer-ho amb doblers públics pels seus interessos (Prevaricació? No sóc misser)

Per altra banda,  en Delgado ( els dels collons sagnants de cérvol sobre el cap)  amenatzant als batlles (PP) que no acatin les ordres sobre el TIL amb represàlies. L’enviaria a viure a Calàbria o a Sicília  on hi ha unes organitzacions  on segurament hi encaixaria a la perfecció.

La Consellera d’educació na Camps, arribant fins i tot a l’insult a membres de l’oposició.

N’Aina Maria Aguiló escampant el missatge de por de què es podria llevar la custòdia als pares que no portin als nins escola, per part  del  defensor del menor.
Un autèntic rosari de perles d’aquests dies, que ratifiquen que han perdut els PPapers.  

El passat dia 29 de setembre, a l'Illa de la Calma, el mar s’ha embravit i més de cent mil pers-ONES han omplert Ciutat de Mallorca en un autèntic tsunami verd.

Persones de moltíssims àmbits polítics s’han unit per dir un no rotund a la política despòtica sobre l’educació del Govern Bauzá.  La manifestació  més multitudinària a Mallorca en tot el temps que tenim de “democràcia”.

Em vaig trobar amb antics companys de lluita en el temps del Franquisme i de la clandestinitat; una altra vegada al carrer. “L’estaca” fou entonada moltes vegades , just com fa  més de  trenta anys s’entonava com a himne de lluita.

La presència dels tres diputats de la CUP al Parlament Català,David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet  amb un suport claríssim que marca l’empatia,  per formar uns Països Catalans on tot atac a la nostra cultura, i a la nostra educació i a la nostra llengua, ens afecta a tots els ciutadans i ciutadanes.

No fa gaire estona vaig escriure que li haurem d’agrair al President  Bauzá i al seu Govern;  el que no ha aconseguit cap altre President: Unificar la societat civil de les Illes Balears i Pitiüses en contra de la seva política tirana i injusta.

L’encaparrotament del Govern Bauzá als únics que pot perjudicar és a ells. Al seu  partit hi ha veus crítiques i persones significatives del PP es posaren la camiseta verda i acudiren a la manifestació, entre elles l’expresident del Govern Balear en Cristòfol Soler.

El dia 30 malgrat la ressaca d’aquesta manifestació que em va emocionar; continua la mobilització i la vaga indefinida.

La lluita continua!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada