dilluns, 2 de setembre del 2013

Intervenció militar a Síria: Imperialisme Segle XXI



                  He inserit aquesta imatge; malgrat corre la notícia que algunes fotografies han estat manipulades. No ens ha de venir gaire de nou. Si és necessari perquè l'opinió pública desinformada no tan sols justifiqui o aplaudeixi la intervenció armada, ho faran.



Rememorant les intervencions bèl·liques propiciades per EUA, i els països que li besen el cul,  que tenen com a pla controlar les zones estratègiques ( recursos i matèries primeres: Petroli, gas, i un llarg etcètera; així com els interessos militars geoestratègics) es beslluma  un full de ruta d’operacions ben dirigides. Rússia i Xina no estan defora del sac.

Des de la Guerra del Golf (1990) amb el consentiment anterior de  l’eliminació  del poble Kurd, proveint a Sadam Husein del material químic i armes (EUA, Alemanya-material químic pel cosí de Sadam Alí “El químic)  França i Espanya (època Felipe Gonzalez) fou un genocidi consentit i còmplice.

Passant per la Guerra d’Iraq(2003) que amb la invenció de les armes de destrucció massiva degut a un informe de la CIA; el trio George Bush (EUA); Blair (Regne Unit) i Aznar ( Govern Espanyol que feu orelles sordes a més de quinze milions de ciutadans i ciutadanes que sortirem al carrer en protesta de la guerra: “No en el meu nom”) aconseguiren  la devastació del país ( on molts amics d’ells es feren d’or amb la reconstrucció); la guerra i efectes posteriors costaren  més d’un milió de persones mortes (per a mi assassinades) i  no s’ha aturat.

Manera molt “sui generis” d’exportar “democràcia” a Orient:  un eufemisme consentit.

En segons quins països que no li tenen gaire por ni respecte  al Gran Gendarme (llegiu per exemple les dues Corees) esgoten la via diplomàtica, algunes vegades a sancions més que toves; en canvi  d’altres, com el cas de Líbia amb en Gadafi, no tenen cap manies amb una intervenció militar i suport als seus opositors. El llevaren del mig perquè ja no interessava als seus plans.  Tot a dir que anys enrere, Gadafi que havia promès comportar-se, fou rebut amb honors per Obama, Zarkozi, Blair, Berlusconi, Zapatero, Aznar.

Orwel al llibre “1984” ja ho va descriure. Primer el gran amic (els països el reben, pacten amb ell, el passegen) amb uns mitjans de comunicació interessats i manipulats. La memòria del poble és curta. Quan ja no interessa, resulta que de cop i volta el converteixen amb l’enemic número 1 del món i hi ha que aniquilar-lo per la seguretat de la població mundial; i els mitjans de comunicació donen la seguida, i justifiquen l’atac i intervenció.

Ara toca a Síria: Es repeteix la història, amb una diferencia d’actuants. George Bush no tenia el premi Nobel de la Pau i en Barak Obama si.
Sempre troben una excusa per l’acció bèl·lica. No diuen que els beneficiats seran Qatar(inversor en la guerra civil a Síria), Aràbia Saudita i Turquia. Qatar té avions pel trasllat del  seu gas liquat i vol un gasoducte que arribi fins Europa(passant per Turquia). Turquia no li interessa que es creï un futur estat Kurd.  Avaladors occidentals: EUA, Regne Unit i França. I per acabar Síria, és amic d’Iran. Iran podria esser l’altre en rebre.
 OTAN no intervindrà  ( on en Felipe González ens hi va colar la permanència amb un referèndum més que manipulat) Regne Unit; que ha fet anques enrere. En els darrers deu anys EUA, Regne Unit i Israel han emprat armes químiques. A Iraq (2004) i Israel (2009) Fòsfor blanc a “operació plom fus” havent ratificat el Protocol III (2007) on es prohibeix emprar artefactes incendiaris en guerra (2007) . Tractat de Ginebra per l’entrefolre.
La darrera, uns rebels, mercenaris, facció d’Al Qaeda contra el règim del  President Sirià Al-Assad, diuen que foren ells els responsables de l’atac  amb les armes químiques enviades per el Principe Bandar cap de la Intel·ligència d’Aràbia Saudita al Front  Al Nursa, grup afiliat  a Al Qaeda. Més fiables que   n’Obama i a en John Kerry.

Obama ho tindrà complicat en convèncer al Congrés el proper dia 9. Els seus arguments trontollen  Si li tomben la iniciativa de l’atac,  serà una patinada històrica.
Noam Chomski escriu: “Obama està executant la major operació terrorista de la història”. Un pla ambiciós d’Obama, preparat fa bastant anys per  controlar tot Orient Mitjà. I ara té una gran ocasió: Liquidant Síria i Iran després, via lliure.

Els mercats tremolen, importen més els  beneficis i les pèrdues del gran capitalisme ,  que l’abast de les persones exterminades, pels governs i exercits, braços executors dels seus interessos.

 I mentre,  el barril de petroli pujant  al màxim històric de 116 dòlars el barril. Gas i petroli xops de sang.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada