diumenge, 9 de juny del 2013

Quan els moviments socials esperonen els Partits Polítics



                                               A vegades un logotip diu més que mil paraules


Després de deformar la fesomia de l’avinguda Juli Ramis, amb la tala indiscriminada, opaca i arbitrària dels més de trenta pollancres ( no feia falta talar-los tots, hi havia alguns exemplars que no feien borra, per tant tampoc al·lèrgia) i el dubte si costarà més el pa que el vi, ja que el Batlle Sr. Simarro, afirmà a premsa que la “broma” costarà a les arques de la Vila prop de quinze mil euros, quan en altres declaracions s’havia dit que no li constaria un cèntim; hi ha alguna pregunta a fer, o serà el negoci de na Peix fregit? Per quin temps bastarà la llenya per escalfar l’aigua de les  piscines del poliesportiu? Què s’haurà estalviat en gasoil? Compensarà a les arques de la Vila l’escomesa? M’encantaria veure els comptes, clars és lògic, fent un elogi a la transparència a la que no ens tenen massa acostumats.

Al  darrer plenari ordinari i els quinze punts que es debateren, em va donar a veure que l’oposició s’ha posat les piles i està fent el que realment és el seu treball: Controlar al govern i presentar alternatives fonamentades per a millorar la qualitat en molts d’aspectes, més que necessaris de la nostra Vall.

Propostes  de mocions, aprovades per unanimitat com la preparació d’una ordenança per l’arbrat de Sóller; la gratuïtat del peatge del Túnel de Sóller pels ciutadans de Sóller i Fornalutx ( quedaren defora els de Bunyola i Escorca per petició PP); la sanitat pública; amb alguna modificació exigida pel Consistori. De tot s’haurà d’estar a l’aguait el seu compliment.

Que es declarà “Sóller ciutat lliure de desnonaments hipotecaris”  i la moció al complert  m’alegra molt pel que realment significa.
A dir que els partits polítics, comencen a fer-se ressò i a treballar adequadament per  les exigències dels moviments socials; queda més que palès.

Quan  la societat civil s’organitza i es mou, espolsen d’alguna manera la forma de fer dels partits polítics, els esperonen, perquè no perdin el carro, el tren o qualcuna cosa més a les properes eleccions. Una manera clara d’alliçonar.

Les intervencions d’en Simarro i d’en Bestard,  no tenen tara.
Pel que comenta del tema de serveis socials, va prometre el món de Yupi, que l’ajuntament faria, que tothom estaria atès, i que seria  fantàstic. A dir que en un setmanari passat, va afirmar que estava preparant un pla de cobertura de serveis socials, que seria impressionant.

Respecte al Regidor Sr. Bestard a una pregunta d’una persona  del públic respecte a l’IBI; on es demanava, perquè uns ciutadans/es que tenen el rebut domiciliat bancariament podran accedir al fraccionament; mentre qui no el tingui, haurà de pagar la totalitat en un període voluntari que acaba dia 28 de juny; i que el rebut és de caràcter anual; per tant del rebut del 2012 al del 2013, hauran passat sols set mesos. Va afirmar que s’havia informat, va oferir que qui no el pogués pagar que anés a l’Ajuntament s’estudiaria el fraccionament, i se li donaria el màxim de facilitats. Ja ho sabeu. Tot i que, sembla que un grup de ciutadans han interposat un recurs de reposició a la liquidació de l’esmentat impost, serà que no se’n fien?
No va quedar gaire clar, que si el fraccionament dels que tenen domiciliació bancària, és per donar facilitats als ciutadans/es, o per tenir unes entrades de tresoreria repartides en dos períodes lo més propers possibles. Un no vol esser mal pensat, però com du anys rodant, ho és.

A punt d’acabar el ple,  la llenegada d’intentar incloure un punt urgent, al final del darrer punt del plenari, per tirar abaix l’al·legació de Deixalles, respecte al tema de la licitació del concurs de recollida selectiva, que hagueren de retirar ja que un partit de l’oposició havia presentat abans del ple devers cent seixanta al·legacions. Cara de pomes agres posaren el Batlle i el portaveu del PP.

Aquest dia, el batlle va fer a saber que convocaria un ple extraordinari, que ha estat urgent i  que quan escric això, es va fer el passat divendres  7 de juny, on es rebutjaren cent noranta  al·legacions, inclusiu les fetes per Deixalles, per majoria absoluta i amb el vot de qualitat del Batlle, degut que faltà una regidora del PP.
Pel que he llegit, el tema de la licitació del concurs de recollida selectiva, acabarà als jutjats. 

Estiu calent, al manco en política.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada