dissabte, 1 de juny del 2013

Esclavatge del segle XXI i violència institucional




                                                            Repressió "Marca España"


Nova modalitat d’esclavatge? El Banc d’Espanya, proposa que es facin contractes a aturats per davall del salari mínim interprofessional (recordem 645,30 €/mes) un dels més baixos d’Europa.

Els nostres intel·ligents polítics han assolit una tasca insuperable, cinc anys de destrucció de llocs de treball.

Altra notícia, Alícia Sanchez Camacho (PP) triplica el seu sou en plena crisi. És això una manera de violència institucional i afegir un insult? Jo n’estic convençut què si. Com perquè  pretenguin que enlloc d’escraches, els hi tirem floretes.

La col·locació d’en Bosch “El crispador”  , com a premi per les feines brutes que li ha fet a en Bauzá amb el tema de la llengua, i just ara com no el volen ni per Madrid, pels serveis prestats al règim, una plaça- canongia d’assessor d’economia. Rodoli inclòs.
Segueix ,  el poble s’uneix en contra de la troika i bloquegen el Banc Central Europeu a Frankfurt. I no és estrany amb les retallades.

Els ànims es van escalfant de manera molt preocupant, però lògica. La campanya de desprestigi i més, en contra dels que sortim al carrer a reclamar els nostres drets , som batejats com a violents, radicals anti sistema, per tal d’aconseguir un rebuig per part de l’opinió pública contra nosaltres. Campanya orquestrada pels mitjans de comunicació adeptes al règim. Podeu contemplar que quan hi ha una manifestació on mils de persones surten al carrer de manera pacífica, les imatges que vos mostraran serà la crema de contenidors, les pedres en contra les vidrieres, i aquesta imatge vos quedarà, llavors, és fàcilment “justificable” una presumpta violència policíaca i un presumpte abús de poder, en contra de tots els altres. Tampoc queda clar, ja que molts dubtes hi ha, si aquests violents, són infiltrats per rebentar les manifestacions i obtenir la justificació de les càrregues. Recordeu la bala de goma que va rebentar l’ull d’Ester Quintana; es disparà acabada la manifestació, quan moltes persones ja es retiraven cap a casa seva.

Qui són els violents? Qui amb les seves legislacions i aplicacions de les mateixes violen diàriament els drets de la ciutadania?

Qui empren les forces d’inseguretat de l’estat ( aix quin error) per aplicar les seves lleis  injustes i sagnants en contra de les economies més dèbils?

Qui són els capaços d’escapçar drets bàsics com sanitat, educació, dret al treball, dret a l’habitatge digne( contemplat a la Constitució Espanyola) i desprès malgastar i malbaratar milions d’euros de manera absurda i molt lluny de les vertaderes necessitats i prioritats de la ciutadania? És això una mena de violència institucional o no?

Llavors que volen besades per la tasca tan ben feta? O es mereixen puntades de peu al cul fins treure’ls defora, on no puguin continuar fent més mal. Realment són ells els perillosos, no nosaltres.

Per allà on passen creen crispació, injustícia, ignomínia i misèria. Què es mereixen realment els que besen el cul al sistema financer, entre d’altres, per aconseguir  llocs sucosos de feina  i de per vida?

Estic cada divendres al punt que s’ha creat per a assessorament als afectats per la hipoteca a Sóller, no en xerraré, simplement dir que es contemplen casos que són de jutjat de guàrdia. Això, també és violència!

Em sembla que fou dijous, darrers dies  de maig, que vàrem estar a Bunyola, tot recordant un any de la repressió als companys i companya –encausats de Bunyola-   que es manifestaven pacíficament.  Vàrem projectar un vídeo  on es veia  la violència que va exercir la Guàrdia Civil, em va tornar a posar els pèls de punta i a generar-me una altra vegada una indignació. A les imatges del vídeo  es mostrava realment qui emprava la violència selectiva, i arbitraria,  sabien clarament qui serien detinguts: lluitadors i lluitadores, però no terroristes com les tractaren. Detinguts i malmenats. Escarnits i insultats. Democràcia marca Espanya.

Es parlà del  mapa repressiu de l’any 2012 (Delegat de Govern José Maria Rodríguez, l’artífex, que manifestà que havia acabat la paciència, més tard  dimitit per presumpta corrupció) que es publicà a l’anuari de Contrainfo. Vos puc assegurar, que per recordar una repressió semblant a Mallorca, ens hauríem d’anar  més de trenta anys enrere.
Per tant, quan qualifiquen de violents, que vagin molt alerta com es posen aquesta paraula a la boca, no sigui que els hi esclati.
La violència,  es pot exercir de manera sigil·losa i maquiavèl·lica des de dins dels despatxos, i la practiquen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada