diumenge, 24 de gener del 2016

Llei de memòria històrica, reconeixements, i esperpents



En primer lloc, vull felicitar a l’actual equip de govern, per la seva coherència i compliment de la llei de Memòria Històrica retirant la simbologia franquista  que es trobava en el monument dels caiguts  de la Plaça d’Espanya de Sóller.
Sembla que algú afí a aquesta ideologia, s’ha fet amb una part de l’aguilot, ja que es tractava d’un “escombro” . El batlle Jaume Servera, ha tancat la polèmica i el rebombori de manera intel·ligent.
El segon gest per felicitar també l’equip és el tobogan aquàtic que es trobava al port i així com llevar els símbols feixistes ha estat un fet ètic, aquest ha estat un fet estètic, ja que feia mal als ulls.
Com també, he de felicitar i donar l’enhorabona a l’escultor Lluís Castaldo que formarà part de la galeria de fills il·lustres de Sóller. Per a mi, que s’ho té ben merescut.
He volgut començar l’article amb molta positivitat, ja que d’accions esperpèntiques, que a continuació en descriuré unes quantes, que provoquen vergonya aliena.
A l’anterior article escrivia sobre l’episodi de les rastes i el comentari de “Villapiojos”. Ha acabat reconeixent que era inadequat i inapropiat. Primer amollen la barrabassada i quan se n’han adonat, apa, a demanar disculpes i penedir-se’n. Tenen la llengua més llarga que les idees.
L’altre, que no em digueu que no és per llogar cadiretes, que un programa de radio Flaixbac, que és diu “El mati i la mare que el va parir”  se li coli a en Rajoy botant-se tots els seus filtres i un imitador d’en Carles Puigdemont li proposi tenir una entrevista i que en Rajoy piqui com un babau. Al manco, ens hem assabentat que no té l’agenda massa plena i si el podria rebre. Quan es descobreixen, en Rajoy no se li ocorre més que dir : “Esto no es serio”. Lo que no és seriós és que a un president de govern se’l dugui a fer el ridícul d’aquesta manera.
Respecte del Govern de la Nació i en Rajoy, ben igual com amb na “Villapiojos”, quan obrin la boca, el personal adjunt surt a corre-cuita a cercar paper higiènic. Una manera subtil i no escatològica de dir que quan xerren la cag...
Aquesta setmana, va una mica calenta, sembla que l’Ajuntament de Barcelona li lleva la medalla d’or a la infanta Cristina i no podrà emprar els honors concedits en actes públics i demés.
Seguint la troca, sembla que Soraya de Sáenz de Santamaria, li dimiteix de manera “voluntària” el sotssecretari de presidència i la seva mà dreta Federico Ramos pel cas Aquamed. Per frau en la contractació pública.
Per completar la quadratura del cercle, resulta que el Partit Popular serà el primer partit de la història de l’estat espanyol, “imputat”, ara hi ha l’eufemisme d’investigat, per la destrucció dels discos durs dels ordinadors de Luís Barcenas.
Qualsevol diria que a en Rajoy li està començant a arribar l’aigua al coll. I ara està entrevies un possible pacte Pedro Sanchez (PSOE) i Pablo Iglesias (Podemos) el primer de president del Govern Espanyol i el segon de Vicepresident. Tinc la sensació que al circ d’en Rajoy li estan creixent els nanets.
Quan vas recercant per la xarxa, et trobes notícies: bones, que et donen un bri d’esperança. Esperpèntiques, i surrealistes.
Esperpèntica, és que Jimenez Losantos  “periodista” amenaci a membres de Podemos: Errejón, Bescansa, en que si portàs una escopeta no tindria cap mania en disparar-los i que no hagi passat res encara. On deu estar la fiscalia?



 Esperpèntic i surrealista ha estat el vídeo que va oferir Antena 3 d’Anna Gabriel de la CUP, en un viatge a Veneçuela, on a més d’ella es reunien més de dues-centes persones més en un fòrum.  Sembla, es diu que unes cintes de les càmeres de seguretat de l’aeroport s’han filtrat i que s’han emprat un material policial de seguiment de segons quins activistes independentistes com és Anna Gabriel. Molt fort. On estem, en una democràcia encoberta o en una dictadura on es veu plenament el llautó dels que haurien de vetllar per la nostra llibertat i els nostres drets i fan tot el contrari?
L’eix del mal: CUP, Podemos, Eta i Maduro. Bona llenegada i ridícul fan els canals de comunicació adeptes al règim.
Segon un dret fonamental de la Constitució tenim dret a una informació veraç. I un bè negre amb potes roses!

Tancant la paradeta.

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada