dilluns, 11 de gener del 2016

Catalunya: Camí cap a la independència




He posat aquesta fotografia de n'Anna Gabriel, per tot el que ha sofert de manera ignominiosa, insults de tota casta, personals, masclistes i altres de feixistes; durant tot el temps de les negociacions fins arribar al pacte. 
També vull fer exprès que a una de les primeres persones que Carles Puigdemont, 130è President de la Generalitat de Catalunya, va anar a saludar, fou a ella.




Fa no res vaig escriure que Mas era  un encantador de serps, i amb la seva compareixença de dissabte dia 9  M’ho refermà. Mas en sap de reconduir situacions per treure-hi el màxim de rèdit cap a  ell.
 Com la CUP no afluixava en la seva investidura i la família convergent, dins Junts pel Si,   li permeteren posar les condicions per fer l’acrobàcia política, posant-se al costat, sense abandonar la política. Dedicar-se a la renovació de CDC. Que estaria pel que el necessitas el nou govern català.; tot i que deixà la porta oberta per la seva propera presentació com a presidenciable en unes futures eleccions.
Molta pressa en les reunions del 7 i del 8 de gener, perquè els terminis vencien. Un dissabte d’infart.
Divendres dia 8 de gener passat, es perfila l’esborrany d’acord de Junts pel Si i la CUP, quan en Josep Rull ( negociador de CDC) anuncià que Mas faria un pas al costat i que les condicions que posa eren les següents i que marcarien l’esborrany d’acord: Mas, exclusivament ell, proposaria el nom del futur president a investir i les condicions a la CUP per mantenir una estabilitat de tota la legislatura a més fer una crítica dels errors comesos com si  ell i  Junts Pel Si  no n’haguessin comès cas.
Percep que les pressions de la família convergent li donava la possibilitat d‘una sortida en la que quedava reforçada la imatge de Mas i en part la del partit ( CDC), la qual per un possible futur electoral, ja els aniria més que bé i no s’havien de sotmetre a un alt risc amb unes eleccions anticipades. Això ho sabien tant Junts pel Si, com la CUP. Revalidar el mateix nombre de diputats independentistes ( majoria) suficient per iniciar el procés cap a la independència de Catalunya, era molt, massa arriscats. En aquell moment es tenien. Imperà el seny davant un moment històric únic.
Mas sabia que provocar les eleccions anticipades li haurien passat una factura massa gran i no hagués quedat amb l’aureola de “màrtir polític pel bé del país”. Mas, si no hagués estat per tots els moviments al carrer del Poble Català, ni se li hagués ocorregut intentar esser el líder del procés cap a la independència.
Mas va comparèixer manifestant que  imposat a la CUP una rendició sense condicions, en la qual perdia la força política per esser crítica amb el poder. Fals.  Eulàlia Reguant (CUP) ho va clarificar perfectament.
Anna Gabriel va deixar ben clar, que el pacte no era de vencedors i vençuts i li vessava la raó i va fer un comentari on deixava ben clar on estava, durant les reunions la vertadera bel·ligerància a què la CUP no va respondre.  
Vaig seguir el procés d’investidura i un cop investit en Carles Puigdemont, en la seva intervenció,  deixà en ple ridícul a n’Albiol (PP) i a n’Arribadas de Ciudadanos, qui li recriminaren una intervenció del 2013. Transcric: ‘Quan jo al·ludia a Carles Rahola en l’aniversari del seu afusellament ho feia per uns valors que espero que vostè comparteixi, que és que aquest tipus d’invasions, la grapa del feixisme sobre les nostres vides, no el volem mai.’
La primera manca de respecte al Poble Català , del rei borbó Felipe VI, ha estat no rebre a la presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell per fer-li a saber la investidura del nou president. No estava obligat per llei, tot i que era una tradició que no s’havia trencat més que una vegada per impossibilitat del pare de l’actual rei.  
Tal volta recordava que com el nou president és  de Girona i allà hi va haver manifestacions per declarar-lo “persona non grata”i que se li llevas el títol de “Príncep de Girona” estava enfadat  o tenia el cap a Mallorca on la seva germana estava assegura al banquet dels acusats pel cas Noós.
Carles Puigdemont i el Govern que es constituirà, tindrà la responsabilitat més gran dels darrers anys a la història de Catalunya.:Iniciar el procés cap a la independència fins arribar al final. Sens dubtar, tindrà tots els pals a les rodes per part del Govern de la Nació  
Molt alegre i content  personalment per tots els meus amics i amigues catalanes, per haver iniciat el camí cap al procés d’independència. Jo. emocionat,  també vaig cantar l’himne de Catalunya “Els Segadors” el dia de la investidura.





Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada