dissabte, 22 de novembre del 2014

Retorn del Sant Sepulcre i els desgavells del govern municipal






Abans d’encetar l’article, vull felicitar a tots els que han participat, perquè el conjunt escultòric “El Sant Sepulcre “ (original, no còpia) retornas al cementiri de Sóller Son Sang.
Comença la tasca fa més de dos anys el Col·lectiu Albaïna i l’ha culminat la Comissió Josep Llimona-Sóller.
Una obra corresponent al  patrimoni artístic funerari del Poble de Sóller, torna a estar al seu lloc, d’on no hi havia d’haver sortit mai. El batlle de Sóller  Carlos Simarro  s’ha volgut penjar la medalla per la seva “gestió”. Crec que té incontinència verbal, o fallos de memòria; ja que va dir que s’estava restaurant i realment s’estava fent una còpia. Sabia més del què deia?
Hi ha moltes situacions a les que no puc donar passada per lo injustes que són i durant el més de cinc-cents articles que duc escrits en aquest setmanari ( deu anys de col·laboració) he anat denunciant, una a una, tant dins l’àmbit internacional, estatal, autonòmic i municipal.
Les que corresponen a les nostres contrades, encara em fan més mal i m’indignen més, perquè les fan persones solleriques de tota la vida, que han governat en contra del seu poble, tudant doblers a balquena  de tots els contribuents i portant tensió i crispació entre la ciutadania.
No content amb les despeses absurdes i no prioritàries pel poble, darrerament han atacat a la base de flotació de la xarxa del teixit comercial, intentant malbaratar per cinquanta anys, un solar municipal ( de tot el Poble, no seu, fruit d’una donació)  per implantar una gran  superfície, amb uns arguments que no s’aguanten drets.
Aquesta vegada s’han trobat amb una resposta ciutadana, encapçalada per la Plataforma Cetre, que està reivindicant uns drets; a més d’una part de l’oposició que fa passes perquè, no es pugui dur a terme de la manera en que  volen.
Les irregularitats sobre la forma del concurs i sobre la manera decisòria als plenaris – ja n’hi ha hagut un que s’ha hagut de repetir- ja que han estat denunciats, i per més inri en tocarà un altre. Quan es faci , la broma haurà costat a tots els ciutadans i ciutadanes de  Sóller la quantitat de tres mil cinc-cents euros ( mil set-cents cinquanta per plenari), és de vergonya.
Per fi, una part del Poble ha pogut veure, ja que ha acudit als plenaris, de quina manera el Batlle Carlos Simarro i la Junta de Govern fan la política municipal, aplicant el rodet de la majoria absoluta, sense escoltar a ningú. Han vist que són pedres amb orelles i ni escolten.
Surts pels carrers de Sóller i vas comentant amb diverses persones amigues, les situacions que es viuen: Son Angelats que no sé si arribarem a saber mai el que ha costat; IBI que malgrat totes les “menjades de coco” per part del batlle intentant fer-nos creure que la Mare de Déu nom Juanaina, amb que són els que han fet més baixades de l’impost.
Vos assegur que l’any que ve pagarem més, no manca haver estudiat a la Sorbona, els números quadren i les matemàtiques, malgrat no siguin el meu fort, són prou clares. Una baixada pel 2015 de 0.04 %, o sigui quota 0.81%; en contra de la pujada anual del Valor Cadastral del 10%, ho deixa prou clar.
Supermercat a Cetre, on han tingut la barra de demanar un informe que ha costat uns nou mil euros i una enquesta de consum a Sóller ( intencionada per justificar la implantació de l’HiperCetre?) que ambdues han costat més de dotze mil euros; quan el pressupost anual per Serveis Socials ( prestacions i ajudes als més necessitats) és de set mil cinc-cents euros. És un suma i afegeix..
Disposam d’un dels serveis de recollida de fems més car de Mallorca. I just ara dos dies menys de recollida, o sigui un càlcul d’un 30% menys de servei. El més just seria que el rebut es ves reduït  amb el 30% també, o no? I per cert, el problema dels restauradors, que per una part no poden treure els fems dels restaurants durant dos dies; i per l’altre els problemes que podrien tenir amb  sanitat si els troben amb els fems guardat, si hi hagués una inspecció. O sigui, reben pels dos costats.
Ara vindrà Nadal, i tindrem més llumenetes pel carrer per intentar animar l’ambient; tot i que trob que està prou caldejat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada