dissabte, 8 de març del 2014

Reflexió sobre els Partits Polítics i les Candidatures d’Unitat Popular



Una idea clara



Quan el Partit Popular no representa el poble i és un defensor del gran capital, sistema financer i multinacionals que formen el sistema econòmic capitalista, el qual amb la seva connivència, crea exclusions, atur, pobresa, carència del que és bàsic que es troba legislat a la Constitució Espanyola de 1978 i a la Carta de Drets Humans de  les Nacions Unides. I que quan es reclamen aquests drets, emprà la repressió directa contra el Poble que surt al carrer.  No parl dels casos de corrupció a balquena. No considerau prou motius per girar-los l’espatlla?   

Un PSOE, que no en té res de socialista i encara menys d’obrer i que quan governa segueix les mateixes passes dels altres. Mai la banca va tenir tant beneficis, com durant el mandat de Felipe Gonzalez.  Ara bé, espanyol si que ho és, bé ho són.

Quan ens venen falses promeses durant la campanya electoral, que molts saben que no podran complir o que els seus amos els impediran complir-les, si en tenien alguna intenció de fer-ho. Ens trobam vivint dins d’una plena mentida.

Res canvia amb el vot, simplement el repartiment de cadires, sous i privilegis. A vegades quan veig les urnes em dóna un repèl que no puc i he decidit no formar part de la comèdia. Sent que si vaig a votar, estic perpetuant el mateix sistema injust contra el qual estic lluitant des de fa molta estona, perquè s’esbuqui d’una vegada.

Desitjaria que un dia en una jornada electoral, hi hagués un 99.9% d’abstenció. Missatge conscient del Poble: No creiem en cap dels vostres projectes, ja que ens heu mentit massa vegades, per tant vos deslegitimam per a seguir “governant” pels vostres interessos i no pels nostres.
La llei d’Hondt, malgrat en teoria, una persona és un vot; el repartiment es fa a gust dels partits majoritaris. No la modificaran mai, ja que seria tirar-se pedres sobre les seves teulades.

El vot útil que he practicat a  contracor i m’ha fet sentir hipòcrita i de mala lluna després. No ha servit de res. Recordau la frase d’en Zapatero “ No os fallaré”  O d’Aznar “España va bien”? Mentides com una catedral.
Existeix alguna  alternativa d’esquerra no venuda al sistema?  Algun partit que no agrani cap a ell per intentar perpetuar-se, engrandir-se i tenir més quota de poder?  Un tan sols  he trobat, hi és la Candidatura d’Unitat Popular- Alternativa d’esquerra.

A més l'única opció democràtica de participació del “poble” és la de votar cada quatre anys i ja s’encarregaran amb les maquinàries de poder ( mitjans de comunicació i TV incloses) de vendre el seu producte (part amb doblers públics i part amb ajut d’empreses amigues,  que llavors hauran defensar els seus interessos).

Ambdós partits han tingut finançaments il·legals: PSOE cas Filesa, PP tema Barcenas. Per  les nostres contrades, tot el tema d’en Quart, Túnel de Sóller, Brokerval i  dimissió de Gabriel Cañellas i declarat no culpable per prescripció de delicte. Na Salom hi era per allà i ara per mèrits és la Presidenta del Consell Insular. Ret saber fer feina al costat dels qui toca.
Al que anava, després d’haver venut el peix, i haver aconseguit el vot, se n’obliden del poble que havien tingut en compte i retorna la política de pactes i de despatxos, per anar arreglant els “seus temes. "Lo nostro” No!. “Lo seu”. O sigui Governar pel poble, però sense el poble.
Durant el 15 M, es corejava i es duia el lema en pancartes: “No ens representen”
Personalment, ja he escrit que en l'única opció política en que crec ara mateix és amb les Candidatures d’Unitat Popular.
Aquestes candidatures sorgiren impulsades per la necessitat dels moviments socials de les quals sortiren, tinguessin representació a les institucions; sobre tot d’àmbit municipal, malgrat ara a Catalunya, tinguin tres representants en el Parlament.
La seva estructura és assembleari; els sous dels seus regidors/es, diputats/es, és coherent i la resta del que cobren va a la CUP pel finançament. No depenen de cap banc i poden dir-li a un banquer, lladre a la cara, com feu David Fernàndez Diputat al Parlament. Aquesta Alternativa d’esquerra, no és jeràrquica com si els altres partits a l’ús. Si sorgís una CUP, tindria clar a qui votar.
A Mallorca han anat  sorgint moviments d’esquerra que porten una alenada d’aire fresc. Per a mi són l'única opció de canvi i transformació.  El temps dirà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada