dissabte, 29 de març del 2014

Les Marxes de la Dignitat contra la indignitat d’un Govern





Les estratègies del poder dictatorial són sempre les mateixes. S’han repetit a lo llarg de la història.
El poder no vol en cap cas la intervenció ciutadana en la política ( votar si i res pus). Altres intervencions, no; si no està degudament controlada. Sols es pot permetrà el que no mourà res i deixarà el seu estatus ben igual.
Poden permetrà uns certs “escapaments de pressió” perquè l’olla no rebenti i els ciutadans i ciutadanes tinguin la impressió que gaudeixen de llibertat. Cert és: Llibertat vigilada i controlada.
Amb la introducció, pas a analitzar com el poder i la informació ( quart poder) han influït en la Marxa de la Dignitat a Madrid a la seva conveniència.
En primer lloc, els mitjans de comunicació oficial i adeptes al règim o poder instituït, com sempre, minimitzaran el calat de les marxes. Restaran importància i procuraran no donar-les el més mínim de publicitat. Faltaria més fer l’efecte crida; ja que hi ha massa gent emprenyada que podria sortir també al carrer.
Les informacions seran prou estudiades i sobretot, els titulars; es faran com una obra d’enginyeria . Són la part de la notícia que més impacta.
La informació hauria d’esser veraç , com a dret fonamental ciutadà ,  article 20   de la Constitució Espanyola de 1978. I uns collons!
Els grups editorials poderosos al servei del poder i que són poder, tant paper com audiovisuals, s’encarregaran de desvirtuar la protesta, intentant  criminalitzar-la: de les paraules “radicals, antisistema, ultra esquerra que rebenta, i violents descontrolats” formen part del manual.
Faig un parèntesi, per referir-me a la ineptitud de segons quins governants, pocs se’n salven. Ada Colau, representant PAH, a les declaracions del PP Madrid en el twiter dient que la marxa estava organitzada per ultraesquerra i ultradreta a la vegada. Els hi contesta que: “Ells simplement són ultraestupidesa” Zas, en la boca com ara s’empra.
Les Marxa de la Dignitat, sis columnes de diversos llocs  de l’estat espanyol, confluents a Madrid ,  que han sumat prop de dos milions de persones, i que durant el seu transcorre se’ls hi han posat pals a les rodes per tot allà on passaven i estava desgovernat pel PP. Des de problemes per dormir, com a intentar fer pagar una doblerada per un dia d’emprar un espai públic; per part dels “demòcrates” de torn.
Dia 22 de març, l’acte de la Marxa per la Dignitat transcorre pacíficament i sense problemes. Aquesta imatge no interessa gaire als mitjans de comunicació adeptes al poder. Interessen més i millor enfrontaments. Imatges de ciutadans i ciutadanes apallissats pels antiavalots, perquè han aparegut grups provocadors de violents descontrolats ( Sempre presumptament, aquests provocadors poden esser infiltrats ben pagats o pagats amb favors; o membres policials camuflats, com ha passat més d’una vegada i hi ha proves fotogràfiques) .
Curiós, la càrrega de la policia contra una manifestació comunicada i autoritzada es fa abans del termini de la dissolució de la mateixa. Els provocadors, no sé si havien posat el rellotge a punt. 
Resultats de la càrrega, segons els mitjans de comunicació: 101 ferits. 34 manifestants 67 policies. 24 persones detingudes. Ja tenim les imatges que interessaven per criminalitzar la marxa.
Cristina Cifuentes, Delegada Govern de Madrid, diu que ha estat una llàstima que una manifestació pacífica hagués d’acabar així. Quan vessa la hipocresia, silenci tal volta?  
Les  estratègies que comporten un cert vessant feixista; són de llibre de manual.
Tant la dictadura franquista, com el III Reich, les va emprar i també afirmar que la majoria de “democràcies” del món i ja no parl de les Dictadures consentides pels països demòcrates, si interessen les empren igual.
Dia 23 tindran les imatges que es volien, sobre els bons antiavalots, ferits pels provocadors i els grups d’extrema esquerra que es dediquen a rebentar les manifestacions, dixit la Delegada del Govern de Madrid. I aquest serà el missatge que es comunicarà a la població.
Una imatge val més que mil paraules , i unes imatges manipulades, tergiversades i a més provocades, perquè passin, valen més d’un milió de paraules. Material de portada.
Un apunt de darrera hora, la mort  de  l’expresident del Govern Espanyol Adolfo Suarez, els hi anirà de conya, perquè el tema de la marxa no estigui en palestra i podeu estar ben segur que ho aprofitaran. Rajoy ja ha declarat tres dies de dol nacional. Possiblement actes d’homenatge. De conya, repeteix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada