dissabte, 21 de desembre del 2013

Neoliberalisme, capitalisme i llei d’inseguretat ciutadana




                                           Aquesta és la "seguretat ciutadana" que ens ofereixen


Quan em pos a escriure l’article, ha estat després de llegir unes quantes mesures del “anteproyecto de ley orgánica de protección de la seguridad ciudadana”Marca Jorge Fernández Diaz. Ja hi ha qui l’anomena “Ley de patada en la boca” i per a mi que la Llei Corcuera era molt suau devora aquesta.

Tot el que considera delicte i està penat amb unes multes esfereïdores. Per a mi un autèntic atemptat a la llibertat d’expressió i a la democràcia, en la que em sembla que no hi creuen massa.

Es dóna tot un protagonisme i una defensa fora de mida a la policia durant les manifestacions. El mateix en quant a les convocatòries per les xarxes, els escarnis a polítics, les mesures policials per evitar-los. Les convocatòries no notificades. Sembla que l’únic que hi manca és la prohibició de reunió pública de més de quatre persones que vàrem viure durant la Dictadura del “Caudillo de España.

Les multes van de trenta mil euros per insultar a un policia fins a tres-cents mil en el cas de convocar o reunir-se davant les Corts o davant del Congrés sense permís.

També reben els que contractin serveis de prostitució devora escoles o parcs infantils o els que facin botelló fent destorbs públics, els que facin malfraig a mobiliari públic o els que emprin làsers per despistar conductor, o pilots d’avió. Més o manco és un frit i bullit, per no dir una olla de caragols. Però les “llumeneres” que ens governen s’han sentit inspirades.  

I així com funcionen i amb la velocitat, quan els interessa amb un plis plas i amb la seva majoria absoluta, aquesta llei totalment repressiva de drets i llibertats, anirà a missa.
Estem tornant quaranta anys enrere o més. I el gir cap a l’extrema dreta del PP, fa por. També un podria pensar que per fer aquest tipus de legislacions són ells que tenen por de com s’està organitzant la societat civil i ho volen aturar abans que se’ls hi escapi de les mans.

En poques paraules, una gran part de segons quines accions considerades faltes, teòricament més greus  passaran a la categoria de delictes, amb tot el que això pot comportar jurídicament, i les lleus passaran directament a la sanció administrativa sense que cap jutge tingui part ni quart. Entenc que és un atac directe a l’estat de dret, tot a dir si aquest existia o simplement era una entelèquia dels que ens consideram demòcrates amb la plenitud i enteniment d’aquest model de convivència. Tot i que a dir, no pot existir democràcia dins un sistema capitalista i això no ho dic solament jo.

Esper que els partits “més progressistes” ( n’hi ha?) portin aquesta llei al Tribunal Constitucional, ja que em sembla  i no és que sigui massa entès que es passa la Constitució Espanyola de 1978 per l’entrefolre. I per més conya, ho fan els mateixos que se n’omplen la boca cada dos per tres de la tan “sagrada carta magna”.

Aquesta sagrada Carta Magna, la qual deuria de garantir a tots els ciutadans i ciutadanes de l’estat espanyol, el dret al treball, el dret a un habitatge digne, a una educació pública i de qualitat, fa aigua per tots els costats.

A l’hora de reformar-la bé es posaren d’acord els partits majoritaris PP i PSOE, per garantir el pagament del deute als bancs de manera prioritària i ho feren més que aviat. D’aquí la meva conclusió de què quan estan en el Govern,  governen pel sistema financer, lobbis i distintes multinacionals o transnacionals. I crec que no vaig gaire equivocat.

Aquest maleït sistema capitalista, amb la ideologia neoliberal, ha derivat cap a uns extrems ultra perillosos per les classes populars amb un clar intent de llevar-nos i furtar-nos tots els drets aconseguits amb la lluita de moltes generacions anteriors.

La gran crisi provocada pel mateix sistema, que ha creat prop de sis milions d’aturats; que crea treballs precaris, i que va creant exclosos, aplicant el rigor de la llei que ells mateixos han fet per afavorir el sistema financer, amb la llei hipotecària, que expulsa a la gent al carrer amb desnonaments infames. Permetent la venda de les conegudes preferents per robar els estalvis de la classe treballadora i mitjana.

I per acabar, ens volen negar el dret de sortir al carrer a denunciar-los.
Vivim la dictadura dels mercats i ells són còmplices.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada