dimarts, 27 de novembre del 2012

Eleccions catalanes: un nou espai polític sobiranista



             El que realment ha marcat les eleccions al Parlament de Catalunya- Diada Nacional 2012



Inicio l’article després d’assabentar-me dels resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya, donar la meva visió totalment particular de com he vist aquest procés electoral i els resultats finals.

La majoria d’enquestes han  relliscat. Sobretot a l’hora de donar els nombre d’escons a CIU que auguraven una remuntada i ha estat ben a l’inrevés.  I és que el carrer i l’opinió extreta al carrer, inclusiu a peu d’urna,  sembla bastant difícil i complicada de prediure.

L’anàlisi dels resultats d’aquestes eleccions, hi ha un gran ventall d’opinions , i jo tinc la meva. Artur Mas (CIU) no va saber escoltar la veu del Poble Català durant la Diada Nacional de 11 S,  va jugar a “la puta i la ramoneta” i a més havia fet unes retallades molt dures: el Poble no perdona, li ha costat dotze escons.

La segona força amb una remuntada, que esperem sàpiga aprofitar, per Esquerra Republicana de Catalunya dobla el nombre de diputats, Junqueras ha sabut vendre el missatge i ha calat.

Al PSC, molt  proper a les consignes del PSOE de Madrid, i també li ha passat una bona factura, perdent 8 diputats .

Iniciativa Catalana Verds puja 3 diputats A tot això el vot cap el sobiranisme ha augmentat amb escreix, i per acabar la gran sorpresa ( no tant per a mi) la Candidatura d’Unitat Popular, amb el nombre un David Fernàndez ha entrat amb força al Parlament amb tres diputades/ats.

Les càbales sobre els presumptes pactes i el  futur referèndum popular respecte al procés d’independència de Catalunya; es trobaran dia si i dia també sobre la taula del President del Parlament, de segur que  Artur Mas, al qual li serà molt difícil fer marxa enrere o jugar al joc que abans he esmentat.

Els moviments socials d’esquerra s’estan consolidant amb força  i per les nostres contrades sorgeixen  noves formacions política allunyades dels  partits polítics oficials, puix  una vertadera democràcia participativa no rau tan sols en votar cada quatre anys i deixar que els senyors polítics triats facin una feina de despatxos, moltes vegades més que lluny de les vertaderes prioritats ciutadanes; i és quan el poble, es comença a organitzar per manifestar les seves prioritats reals i fer una crítica als gestors elegits, evidenciant les seves contradiccions.

En  un article de  que no fa tant vaig llegir, publicat a Contrainfo “Somniant realitats” d’Emyle Mas, on analitzava el seu compromís polític i la tasca de les CUP, també   parlava dels moviments sorgits a Mallorca: Felanitx, Pollença i  Sóller; els quals s’estan organitzant i estan treballant perquè hi hagi una veu que no ens dóna tan sols les urnes.
 S’ha creat una Plataforma d’Afectats per les Hipoteques Eivissa, per unir-se i treballar conjuntament en contra de la sagnia que fa el sistema financer en contra dels drets dels ciutadans ( Constitució; el dret a un habitatge digne). Un sistema financer responsable de la situació de crisi que estem vivint i sense depurar-se  responsabilitats de la nefasta gestió que es va fer ( intencionat o no?); tampoc dels polítics dels dos grans partits que no han sabut o no han volgut gestionar la crisi.

Escrivia David Fernàndez, que entra al Parlament per CUP, que a Catalunya on hi hagi  tres milions de pobres, és una vertadera aberració , i  afegeix jo, que aquesta realitat és extrapolable a moltes altres comunitats autònomes l’Estat Espanyol, com també és el cas flagrant d’Andalusia. Mentre, no ens arriba la vertadera informació de l’abast de la crisi  per part de segons quins  canals de comunicació.

Calen veus  que no estiguin formades per compromisos al capital financer i que puguin dir sense embuts el que realment sent el Poble: Exclosos, aturats, desnonats, amb retallades a educació i sanitat, amb un clar intent de privatitzar-la; i la pèrdua dia si dia també, de consecucions de drets bàsics amb anys de lluita. Calen aquestes veus, i  moviments que no tenen el cul venut i que són durament reprimits, amb detencions arbitràries i sancions aberrants.

Vaig  escoltar a  “Els matins” de TV3, l’entrevista que el passat dia 26 feren a David Fernàndez, qui confirmava  que la CUP,  tindrà un peu al Parlament i l’altre al carrer, tal volta altres formacions polítiques n’haurien de prendre nota. 

Catalunya inicia una nova etapa, i jo crec que passa a passa, el poble s’anirà organitzant per tenir la seva veu real a les més altes institucions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada