dijous, 22 de novembre del 2012

CUP : El vertader compromís polític d’esquerres i la veu del poble



                                                           Queda prou clar el missatge!


El passat dia 18 de novembre i abans de seguir el debat polític paral·lel al que es donava per TV3 per part de David Fernàndez número un de la llistes per la CUP al parlament de Catalunya, vaig poder seguir una part de l’acte d’inici de campanya de la CUP. Se’m varem quedar curts els qualificatius: Emocionant, impactant, contundent, coherent, revolucionari...

Més de dos mil cinc-centes  persones unides per un somni del vertader alliberament del seu país, espoliat i colonitzat per aquesta mala madrastra Espanya, que també tracta, igual o pitjor, a les Illes Balears i Pitiüses; que malmena al País Valencià i que està fent lo possible i lo impossible perquè no s’arribi a conformar la unitat històrica dels Països Catalans, amb atacs directes i diaris a la nostra llengua comuna, cultura i identitat com a Poble,

La burgesia catalana, si que vol esser un estat d’Europa amb les mateixes regles de joc d’un sistema capitalista injust, inmisericorde que ens ha portat a aquesta crisi inventada i intencionada per robar els drets adquirits a la classe treballadora i a tot el poble que no es troba en el llindar de la jerarquia executòria dels seus interessos. Drets adquirits amb anys de lluites i reivindicacions. És l’Europa dels mercaders. Hi ha un partit prou definitori CIU. I els altres agranen cap a casa, ja que a l’hora de pactar passades les eleccions i fer el repartiment de cadires, no volen en absolut enfadar-se els uns amb els altres. D’Alicia S. Camacho (PP), m’estim més no escriure per no tan sols per no desbarrar, ja que ella prou es defineix cada vegada que obre la boca, fa sumes, o capgira “Tercer país amb Tercermundista”

Res se’ns ha donat de franc a la classe treballadora, ni a l’estudiantil que no hagi estat arravatat amb lluites i amb les seves conseqüents tortures, repressions i assassinats. Els resultats de la Guerra Incivil: clar exemple!
Que els governants en una gran part de la història no han estat a l’altura de les circumstàncies i han preferit nedar i guardar la roba i estatus, abans que arribar a un vertader compromís amb el poble, s’ha fet més que patent.

A més, la història es repeteix, ja ho he escrit per activa i per passiva, cap polític que tingui el cul venut al gran capital, deixarà d’esser el braç executor dels interessos del mateix. Puc posar com un exemple molt proper, les mesures per aturar la sagnia dels desnonaments. Els dos grans partits no han arribat a un acord i el partit governant ha pres el camí d’enmig, amb una espècie de pegàs que no resol la preocupació de moltes persones que s’han vistes abocades a l’atur, a les borses de pobresa que ha general el gran capital, i per conseqüència a no poder pagar la hipoteca. Quan s’han presentat al parlament la legislació per fer que la dació del immoble liquidés la hipoteca completa. El PP, no gaire estranya ha votat en contra, i el PSOE (esquerra es diuen) ha fet una abstenció i em sembla que per tres vegades.

Que no ens enganin més, ni els uns ni els altres, volem, necessitem una vertadera alternativa d’esquerres que lluiti, que lluitem, pel canvi d’un sistema injust, espoliador, mesquí i mafiós que ens ha portat i ens continua portant a una situació d’esclavitud en ple segle XXI, aprofitant les prerrogatives que els dóna una democràcia descafeïnada on el poble no hi té cap acció veritablement participativa, si no és votar cada quatre anys ( això volen que així continuï) i que crea exclosos i desnonats per seguir acumulant la riquesa que cream nosaltres.
Aquesta alternativa la tinc molt clara, i té un nom CUP (Candidatura d’Unitat Popular).
Les CUPs, entre altres principis, no tenen cap compromís amb crèdits en cap Banc, com si tenen la gran majoria dels partits oficials, per poder fer funcionar la seva maquinària. No els hi deuen cap favor i per tant poden dir les coses clares i enfrontar-se directament al poder financer que ens ha portat a aquesta situació d’injustícies flagrants.  No necessiten fer cap gest de cara a la galeria, com fan els altres per acontentar al “senyor” o “la veu del seu amo”. Tenen clar que no es poden servir dos senyors a la vegada: al poble i al capital, ja que són totalment incompatibles.

Principis com el Independentisme i la territorialitat dels Països Catalans estan més que definits i aplicats, dins d’un socialisme que realment distribueixi la riquesa de forma totalment equitativa, i un feminisme clar i no mel·liflu, ja que cap canvi just i real, pot existir dins d’una societat patriarcal i masclista; en tenim un clar exemple del que ha passat durant anys i encara a hores d’ara la dona està discriminada en una gran part de llocs de feina i sous respecte a l’home.

Celebraré com mai l’èxit que sé que tindran, malgrat el seu vertader objectiu és la lluita diari, ben preparada i al carrer, els diputats que arribin al Parlament de Catalunya de les CUPs, ja que sent que per fi una veu del poble, assolirà un espai vertader a una de les més altes institucions polítiques.

Si em trobés a Catalunya amb dret a vot, ho tindria més que clar: CUP!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada