dissabte, 12 de setembre del 2015

Diada Nacional Catalana i les eleccions al Parlament de Catalunya 27 S



                                                       Un exemple i un bon missatge a tot el món




Impressionant la Diada Nacional i més que emocionant veure com dos milions de persones, vingudes de tot Catalunya han omplert la Via Meridiana, amb un clar missatge al món: Tenim el dret a esser qui som i volem esser independents per així prendre les millors decisions per la nostra terra, la nostra nació; tan anys tractada com una colònia espanyola.
Democràcia, pacifisme, cap tipus de conflicte amb aquests dos milions de persones al carrer clamant: Independència.
M’ha corprès veure aquesta decisió de camí que comparteix plenament i -vaig poder viure en directe l’any 2012- arribant més enfora amb el projecte polític dels Països Catalans, lliures, socialistes i independents.
He dit moltes vegades que estic espanyol per imperatiu legal i aquesta mostra de la via meridiana, que la sent molt endins, voldria que el sentiment sobiranista per sortir de l’espoli de Madrid i el tractament colonial que fins ara han tractat a més de Catalunya, al País Valencià i a les Illes Balears i Pitiüses; es fes efectiu dins del projecte polític que he esmentat.
A vegades parlant, sempre he cregut amb el diàleg, alguns no tant; he dit que deixant apart el sentiment ideològic independentista; que s’emprés una mica el seny i també que es fes amb la mà a la cartera. Els que tenen el sentiment anticatalanisme ( mai ens han fotut cap doblers) mai els he sentit una crítica contra el Govern de Madrid que ens ha fotut els nostres recursos i els nostres doblers i després ens retorna una misèria injusta. Aquesta absurda “solidaritat” amb altres regions espanyoles quan ells reparteixen aquests doblers com els hi va bé. Inclusiu tenint Governants del PP, ja sigui a País Valencià o a les Illes, el dèficit fiscal no ha fet més que incrementar el deute històric any rere any.
Que a tres mesos d’unes eleccions generals, el  President del Govern Rajoy vengui a veure a la Presidenta de la Colònia Francina Armengol i tingui la santa barra de prometre un estudi d’un nou règim fiscal per les Balears ( sempre es deixen defora els nostres companys Eivissencs i Formenterencs), és per fer un panxó de riure si no fos tan seriós pels resultats que tenim en manca d’infraestructures, manca d’inversió; carreteres prou dolentes, i un llarg etcètera de carències que altres llocs no tenen, perquè les hem pagades nosaltres.
Rajoy està en plena campanya electoral i cal una anàlisi política de la seva estratègia per no pegar una llenegada històrica, vist el que han estat capaços de fer els darrers quatre anys; portar molts de milions de ciutadans i ciutadanes de l’estat espanyol a la misèria, a l’atur i a molts a sobreviure al carrer. Mentre les grans fortunes han anat augmentant i tenint més beneficis.
En  l’art de mentir i manipular,  treuen excel·lència, en prendre el pèl als ciutadans.
Nosaltres, no som “solidaris” som “primos” que hem de pagar a regions que dia si dia també malgasten i tuden els nostres doblers; AVES deficitaris; aeroports sense funcionament i un llarg etcètera de burrades econòmiques o bé, els ciutadans d’allà tenen millors condicions dels que generam els recursos, perquè ells les puguin tenir. Això és el negoci de na peix frit..
Ésser espanyols ens surt caríssim i el més trist és que hi hagi alguna gent que no ho entén o no ho vulguin entendre. Les matemàtiques mai diuen mentides.
Anant a la Diada, aquesta manifestació cívica i pacífica, esper i desitj que es materialitzi el dia 27 S i que es vagi a votar lliurament.
Jo votaria clarament el Si a la independència i sé que molts amics i amigues meves catalanes; ho faran i pensaran amb mi quan ho facin.
La intervenció d’Artur Mas deixà una frase molt interessant que transcric: “Al carrer s’intuiex i a les urnes es decideix” Crec que queda prou clar el missatge.
L’esforç que s’ha fet dia 11 S per part de persones de tot Catalunya; que ha tingut un ressò internacional s’ha de culminar aquest 27 S.
La política i estratègia de l’estat espanyol serà la mateixa; a tres mesos d’eleccions no la pot canviar; seguirà estenent el seu missatge de por que ja no se’l creu ningú. Rajoy està plorinyant reforç internacional en contra del procés català i diria que no el troba.  
Haurem d’estar a l’aguait del  27 S i els moviments que segurament faran.  

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada