diumenge, 20 de setembre del 2015

2012: La repressió despòtica de l’era Bauzá





La repressió en contra dels moviments socials era Bauzá




El passat dia 15 es va celebrar el darrer judici de la repressió despòtica marca Bauzá i ex delegat de Govern Jose Maria Rodriguez; a 4 companys inculpats pels incidents de Bunyola durant el “Bauzá Tours”; quan el pitjor President de Govern que hem tingut, va fer la tramoia poble a poble ( protegit per Antiavalots vinguts del País Valencià) passejant-se per tots els pobles de Mallorca.
Els quatre  encausats de Bunyola, la fiscalia ha retirat la pena de presó ( absurda) , que simplement foren malmenats i reprimits de manera intencionada, vulnerant la seva llibertat d’expressió que exercien en contra del poder dèspota, de l’ara assegut al Senat que fa nosa inclusiu als seus.
Després de 3 anys de pressió i repressió a nivell també mental i emocional de l’espera que afecta als encausats, així com a familiars i amics; el cas està vist per sentència.
Si brillas la justícia, haurien de quedar absolts, com ha passat amb altres casos de repressió, ja que els arguments de la Guàrdia Civil foren desmentits per les gravacions visuals i prop de onze testimonis.
El 2012- si podeu i el teniu consultau l’anuari de contrainfo.cat- feu un especial sobre la repressió dels moviments socials que s’encaraven al poder caciquil. En el mateix anuari hi vaig participar amb un article “Un any de reivindicacions socials a Sóller”
En relació al “Bauzátour” la seva arribada fou contestada amb concentracions a tots els pobles de Mallorca. A Sóller hi va haver una concentració a plaça i carrers propers de més de quatre-centes persones amb pancartes “Bauzá, a Sóller no ets benvingut” Tot i que no entrà a Sóller i la reunió es feu a Deia, deixant el “gest simpàtic i de bon rollo” de l’ex batlle de Sóller (PP) faent una “peineta” a tres ciutadanes solleriques que exhibien una pancarta reivindicativa.
De tant en tant, cal fer memòria.
El total els casos oberts el 2012 fou de vint i set i els processos individuals tres-cents trenta i un.
Detencions arbitràries (32)  muntatges politico-policials  (Cosso- Sant Agustí) cents de mils d’euros ( total cent seixanta mil tres-cents vint)  amb quatre-centes cinquanta dues multes.
A més de l’ocupació de la Conselleria, on foren inculpats tots els estudiants amb penes de presó i més de cinquanta mil euros de multes, un dels casos de desobediència civil on participaren més persones fou el muntat per la Plataforma “No vull pagar” qui sumant-se al moviment “No vull pagar” del Principat inicià un no vull pagar exigint la devolució de les subvencions del peatge, al mateix temps denunciant el greuge comparatiu cap a altres persones mallorquines que havien de pagar un dels peatges més cars d’Espanya. En total cent-cinquanta persones condemnades a trenta mil euros de multes ( presumptament il·legals) Doncs la Guàrdia Civil hi era i al moment en qüestió no en va posar cap. Posteriorment és modificà la llei per donar més força al personal de les taquilles i convertint-los “amb agents d’autoritat” en segons quins casos.
L’atac per aturar aquest acte de desobediència civil i que no s’estengués més; i la seva estratègia, sembla que fou preparada per les institucions afectades, afavorint presumptament la Concessionària. Un ex batlle imputat, Un delegat de govern, dimitit per corrupció i presumptament amb el vist i plau de la Direcció General de Trànsit
Abans del moviment “novullpagar” , el Col·lectiu Albaïna conjuntament amb l’associació  de veïnats de Bunyola havia fet altres actes reivindicatius com manifestacions i concentracions. Inclusiu el Col·lectiu va presentar més de mil vuit-centes instàncies personalitzades al Director General de Mobilitat i Transports que serviren per una cosa escatològica.
Malgrat a molts ajuntaments hi ha hagut un canvi de Govern, la creació de malestar i atemptar en contra de la convivència ciutadana per part dels que ara es troben a l’oposició es fa a diari. No saben perdre i admetre que s’ha format altres governs amb la mateixa llei electoral que tant defensaren i just ara pagarien per haver-la canviada.
Estan cercant mil excuses per atacar inclusiu personalment a persones que no pensen com ells, i  que no tenen  res a veure, mancant al respecte a la seva vellesa. Caires caciquils no se’ls poden treure de sobre. Mostren dia si dia també el llautó, el que veritablement són.
Esper i detij la continuïtat dels moviments socials transformadors, ja que és la veu reial de la societat civil no institucionalitzada.

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada