dissabte, 11 d’octubre del 2014

El Poble de Sóller no confia amb el seu batlle ni amb el seu govern





Plenari on el PP aplicant la seva  majoria absoluta i en contra de tots aprovà la concessió



El passat 7 d’octubre vaig viure el plenari ordinari amb la Sala Magna repleta de gom a gom de comerciants i totes les persones sensibles a la no implantació d’un supermercat, malbaratant un solar municipal per un preu irrisori, i botant-se tots els canons per establir el lloguer, que estan regulats per llei. Una cessió per un preu ínfim i per prop de cinquanta anys.
Una concessió que pot afectar de mort la xarxa del teixit comercial sollerica, que és la que realment crea riquesa a Sóller, inclòs el Mercat Municipal, que segons l’informe demanat per l’Ajuntament, el consideren com a “irrellevant”.
El batlle de Sóller Carlos Simarro i el seu equip de govern passaran a la història com els que han enganat i traït a una gran part del Poble de Sóller pels seus interessos particulars (?) o de partit (?). Inclusiu enganant alguns dels seus de tota la vida, que estan cremats, rebotats i indignats
La injecció a les arques de l’ajuntament del primer pagament que farà la gran superfície serà de set-cents cinquanta mil euros. El suficient per acabar de tancar algunes obres, embellir Sóller o algunes reformes, i tallar cintes d’inauguració, enllestint la campanya electoral pel maig del 2015. Sembla que el tir els ha sortit per la culata, ja que han aconseguit que una part de la societat civil sollerica fes pinya contra aquesta implantació.
Simarro no va convèncer als assistents al plenari i menys a mi que com l’he vist actuar a lo llarg d’aquest mandat, no té cap argument per vendre la moto. A dir que ho intenta.
El vaixell de la Junta de Govern, el porta directament el Batlle Simarro: capità , Gabriel Darder i Miquel Bestard com a contramestres i  la resta de les regidores i regidors grumets. Obediència de partit i aixecada de mà per implantar decisions per majoria absoluta, que els compromet directament ( no sé si ho saben) en responsabilitats tant administratives com penals si voten projectes plens d’irregularitats, i/o que puguin d’alguna manera botar-se la o les lleis vigents. Com per exemple, presumptament emprar doblers públics per afavorir la implantació d’una empresa privada. Com podrien esser els informes demanats o la cèlebre enquesta.
A part de les responsabilitats esmentades, hauran de sortir al carrer i enfrontar-se amb la mirada dels ciutadans i ciutadanes de la Vall, als que han perjudicat a canvi de mantenir la cadira. I que al final, com alguns també tenen comerços o empreses sortiran perjudicats també, no tan sols pel súper, si no que perdran clients, cosa que ja està passant.
Algunes persones ja han deixat de tenir tractes comercials amb empreses que regenten regidors o que pertanyen a la família d’alguns d’ells.  I això pot esser un efecte dominó. La gent, no tractarà, ho dic pel que està al carrer, amb els polítics que l’han perjudicada.
En el plenari les persones que hi havia , estaven indignades. No tan sols els comerciants, inclusiu la persona que no fa tant va agafar la concessió de la petanca, que no li digueren en absolut que amb un tres i no res, se n’hauria d’anar al polígon de Son Angelats, amb el que tot això significa per ella i per les persones que empren el centre de petanca com a punt de trobada d’esport i entreteniment social; qui possiblement ho tindran molt més complicat per anar a Son Angelats.
Els xiulets, les befes i els comentaris mentre el batlle  i un regidor del seu partit parlà que no va explicar absolutament res, foren constants.
Després de llegir la carta del Batlle publicada als setmanaris dels passats  dia 10 (Sa Veu) i 11 (S.Sóller); proposaria als comerciants que fessin una col·lecta per poder fer una estàtua del Batlle Carlos Simarro i situar-la a Cetre amb la llegenda: “Al batlle Carlos Simarro, el gran benefactor del Poble de Sóller” perquè els nostres fills i nets, tinguessin aquesta constància per la posteritat “Al gran demòcrata que sempre ha consensuat les seves decisions amb la resta de ciutadans i ciutadanes de la Vall “
El tema del súper, entrarà en la via judicial. Els comerciants continuaran amb la lluita perquè no es posi. Simarro pagarà a les urnes la seva santa barra..És una premonició. Ja que pel que es veu, ni els seus se l’estimen, i alguns, històrics de Sóller , fins i tot han abandonat el PP.  


Josep Bonnín

* Al carrer Cetre de Sóller és on es troba el solar que volen fer la concessió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada