diumenge, 5 d’octubre del 2014

Dels desgovernants creadors de crispació i conflictes



                          El dia en que el batlle Carlos Simarro, va prendre el pèl a tot el Poble de Sóller


Abans d’encetar l’article, vull donar les gràcies a Joan Castanyer per la seva referència a mi, en el que serà la seva darrera col·laboració en relació a la seva pàgina “Quaderns d’apunts” ( Esper ben aviat el nou projecte). A dir que cada dissabte em reservava un temps per llegir la seva col·laboració i la dels altres col·laboradors a qui també en fa esment. I poder gaudir del seu article i de les veritats, clares i punyents que en Joan escrivia. Al mateix temps felicitar-lo per aquests dotze anys d’una tasca prou ben feta i curosa.
Darrerament nadam de conflicte en conflicte i al mateix temps s’estan destapant casos de corrupció, dia si dia també, com si fos la plena dels bolets.
El darrer, que és de vergonya, ja que pràcticament la majoria de partits polítics tenen membres implicats, ha estat el de les targetes”black” de Caja Madrid ara Bankia nacionalitzada amb doblers públics o sigui dels nostres impostos. La suma puja a quinze milions d’euros. Rodrigo Rato i tres més han tornat dos-cents mil euros cada un. No basta això si hi ha hagut una presumpta apropiació indeguda.
La Fiscalia anticorrupció està gratant arrel d’una denuncia del FROP, institució depenent del Banc d’Espanya . Despeses de restaurants, viatges, compres a grans superfícies, hotels, roba i complements  Ara comencen a ploure renuncies i dimissions. Tampoc això basta.
Un dels caps o “capos” més importants, que està essent investigat és Rodrigo Rato. En total han estat vuitanta i sis personatges implicats. Inclusiu el líder d’UGT Madrid que ha dimitit.
Casos de corrupció, arreu en tot l’estat espanyol, des de la “Gürtel” passant pel tema Barcenas, ara el cas Pujol de doblers a paradisos fiscals... i no faig la llista ja que a més d’avorrida i costosa per tots, seria inacabable.
El que passa, és que per tots aquests casos, poca gent dimiteix i torna els doblers. Alguns paren a presó, després d’una especialització en la carrera de delinquir i d’apropiar-se de doblers públics.
Quan començava dient que anaven de conflicte en conflicte no em referia als bèl·lics que gràcies a EUA, ONU, Rússia i molts altres països del món, pels seus interessos de recursos , geoestratègics i de fabricació d’armes, els han convertit en un gran negoci del que tots els seus governants porten les mans sollades de sang innocent.
Escriure sobre el conflicte organitzat i muntat pels interessos del cap President del PP a les Illes Balears Bauzá i retahila. Han començat a rodar caps, no sigui que esquitxi al de més adalt. Dimissions, poques de moment en Bosch i la darrera peça n’Estarellas. Cessats un, na Joana Trepitja Sa Moma, no tant per incompetent, sinó perquè li han plogut a la pobretona tres sentències en contra del TIL i contra el decret d’aplicació.
Ara al cap, Núria Riera, portaveu i Consellera d’Educació, que sembla ( no vos fieu) que està abaixant del cantet de prepotència. Mentre Bauzá, ha perdut el somriure, els moviments socials, sindicats i assemblea de docents li han propiciat una bona sabatada al seu projecte.
Així i tot, manca la vergonya, ja que des d’educació han enviat una recomanació d’aplicar el TIL, sense signar per no caure en prevaricació, ja que estan incitant a desobeir una sentència del TSJB. Bauzá expert en embullar la troca.
Deix aquí el tema per passar a les nostres contrades. El tema del Batlle de Sóller Carlos Simarro i la moguda del petit comerç per l’HiperCetre o Super-Cetre.
Mig milionet, vull dir set-cents cinquanta mil euros  ara,  per endreçar obres, fer fotografies de tallades de cinta i acabar de preparar la campanya electoral, per les eleccions municipals del maig de 2015, canta a tots els vents.
Emprar el  patrimoni municipal i mal vendre’l pels interessos del seu partit és una cosa tan cantada que està en el carrer. I molta gent està indignada. Simarro és un expert alumne de Bauzá amb la creació de tensió, crispació i conflictes; i mai s’ha convertit amb el que hauria d’esser, el batlle de tots els sollerics i solleriques. Un altre amb totes les mentides que ha amollat, ja hauria dimitit.
El petit comerç està en peu de guerra i amb tota la raó. No tan sols això que aquest presumpte negociet afectarà a tot el Poble de Sóller. Tenim un batlle i junta de govern que no ens la mereixen, però la patim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada