dissabte, 24 de maig del 2014

Una trista i obscura època de crispació i despotisme






Aquests darrers mesos, he pogut contemplar que existeix un clima de crispació, com no havia vist mai en la meva vida. Agressions, insults, desqualificacions, un esbart de barbaritats escrites que estan alterant una convivència social , tot a dir que era falsa i ara mateix està surant la vertadera realitat.
Els governs del PP, no parl dels altres, perquè em semblen que no han arribat a la crispació que ells; no governen: Manen, comanden, manipulen i moltes vegades agredeixen i habitualment ho fan a les classes populars.
Experts en crear crispació com mai, i el resultat ha estat una resposta social també com mai s’havia vist.
Molts col·lectius s’han organitzats, agrupacions com la PAH, l’Assemblea de Docents, i molts altres, la llista seria inacabable; han sortit al carrer i s’han enfrontat amb una manera de desgovern tendint al despotisme.
No dialoguen, imposen els seus criteris des de l’àmbit de la concepció neoliberal; no són demòcrates, si no que es fan una pseudodemocràcia a la seva mesura per mantenir les cotes de poder i inclusiu poden arribar a pactar amb el dimoni per mantenir-les. Els acords amb l’altre partit majoritari, un bloc monolític, una social democràcia descafeïnada :  PSOE, a vegades han estat de jutjat de guàrdia.
El seu discurs és perillós. A vegades s’apropa a un neofeixisme que reprimeix, censura, i criminalitza qualsevol oposició ciutadana a les seves maneres de fer. Volen obediència cega.
Ells no negocien, són messiànics i es creuen posseïdors de la veritat absoluta.
En algunes ocasions, inclusiu incompleixen la legalitat i les lleis que ells mateixos han creat.
Actuen de manera despòtica, caciquil i es conjunta el masclisme, el patriarcat amb l’extrem més castrant i  l’atac a la llibertat d’expressió.
Volen controlar-ho tot i inclusiu dins el seu partit es dispara la tensió, com hem pogut veure amb el presumpte assassinat ( encara no hi ha sentència i jo si que sóc respectuós amb la legislació sempre i quan estigui a prop de la legitimitat, que per desgràcia moltes vegades  no hi està)  d’Isabel Carrasco, per part d’una ex-militant del PP i amb la seva filla com a còmplice.
Les barbaritats que he vist escrites per part d’alts representants polítics del partit de marres, són aberrant. I el màxim que els hi pot passar, és que quan  s’adonen compte que han ficat la pota fins l’extrem, és que demanin disculpes, com amb les afirmacions masclistes d’Arias Cañete, que va a les eleccions europees com a cap de llista del PP.
S’estan ancorant cap a una extrema dreta franquista. Que no és massa estrany ja que fent memòria, la creació d’Alianza Popular, que desprès es convertiria amb PP, muntada per Manuel Fraga, amb l’intent d’unificar totes les vessants de la dreta; hi va incloure des de Franquistes fins a certs elements d’extrema dreta. O sigui, diguem el que sembres i et diré el que recolliràs.
A les nostres contrades, l’atac a la llengua, els atacs a l’educació a la nostra dignitat i arrels de poble, feren arribar a una vaga indefinida de docents; i just ara mateix la situació no es troba gens calma. Tant que s’ha arribat a una decisió com la vaga de fam que està fent el professor de l’IES-Llucmajor, Jaume Sastre per demanar una educació digna, de qualitat i en català i negociació i diàleg. Per part del Govern Bauzá, orelles sordes i desqualificació.
Creuen que haver obtingut  una majoria absoluta, els dóna el dret de cuixa i de pernada i poden imposar el que els hi vengui en ganes sense cap tipus de diàleg ni participació de les altres forces polítiques, que també són vots dels ciutadans i ciutadanes.
El carrer hi ha violència! Però qui són els que l’han creada? Qui ha anat encenent la caldera i posant llenya al foc? A qui li interessa que no existeixi convivència social en absolut? Fàcil donar respostes. Els mateixos que després criminalitzen  als que ens enfrontem a  ells, emprant els mitjans de comunicació i periodistes adeptes al seu règim.  
Veure com apareixen pudors neofeixistes en plena “democràcia” és preocupant. El que passa a Europa, lleva la son,  aquest increment dels partits d’extrema dreta, en uns països amb democràcies ben consolidades: com Holanda i Regne Unit.  I no és la primera vegada dins la nostra història.
Ara la bèstia negra són els immigrants, en un altre moment foren els jueus. 
No ens faran callar!

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada