diumenge, 16 de febrer del 2014

Propera campanya electoral: Engreixant màquines



                Batlle de Sóller Carlos Simarro en ple míting electoral a la tercera edat. Què els hi ven?


 A un any i mesos vista, de les properes eleccions municipals i autonòmiques, les maquinàries bèl·liques dels grans partits es posen en marxa i es comencen a engreixar. Aturades durant els quatre anys.
Torna a esser l’hora de trepitjar els carrers i marejar la perdiu amb mítings a mida- De fer promeses, incomplertes o manipulades durant la legislatura en poder de majori9a absoluta , que s’ha hagut de patir i encara es pateix.
Temps de posar adob als futuribles votants tot per o conservar o recobrar la cadira desitjada , amb els temes que més preocupen, però que s’han passat per l’entrefolre mentre governaven: serveis, neteja, impostos, IBI, preu dels serveis bàsics, etc...
Malgrat tot, segueixen les obscenitats en despeses que no són gens prioritàries. Per les nostres contrades pistes esportives, petanca, skate; cent vuitanta mil euros per Son Angelats i el somni que cada dos per tres se li presenta al Faraó Carlos Simarro. Un moment fou el gran auditori i ara l’estudi d’un aparcament amb un cost d’uns sis milions d’euros. Mentre les retallades a altres serveis més necessaris com per exemple la teleasistència ja que no té el nostre pobret ajuntament una partida de devuit mil euros anuals. Que malament fan els comptes.
És temps de fidelitzar i de preparar als membres de partit que hauran de fer una feinada, voluntària és clar de cap a la campanya electoral.

               Les llumeneres del Govern Balear amb el Pius Pius de majoria absoluta, crea la targeta blava ( mancaria més d’altre color) pels seus militants que tindran rebaixes a prop de tres-cents establiments de Balears ( supós que també Pitiüses) i males veus diuen que un conveni especial amb “Rasputin” . Casa de barrets visitada de manera assídua en estada cultural per Rússia.
Quan s’ha escrit infinitat de vegades del clientelisme dels grans partits, les col·locacions a dit, les ajudes des del poder a amiguets i empreses; mai m’hagués pensat que veuria una campanya de màrqueting com aquesta per part del PP, que ara ha fet anques enrere.
No tan sols rosen, si no que s’hi fiquen de quatre potes, en una bassa de ridícul espantós, si no que, mal pensat que sóc, posaria messions que hi ha una estratègia, i no gaire sibil·lina si no un tant maquiavèl·lica. Ens tenen acostumats.
Podria esser una cortina de fum, perquè prestéssim, massa atenció a l’endemesa i mentre, ells em refereix als des governants del PP, vagin fent de les seves i no s’oregin massa temes conflictius que no els interessen.
A mode d’exemple, la tombada per part del Tribunal Superior de Justícia, a l’increment dels sous en un 25% dels membres de l’equip d’en Joserra Bauzá. Tot i que ells se n’omplen la boca d’acatar les sentències judicials, recorreran la sentència i a més, ho faran amb doblers públics, com sempre..
Cada cop que ens acostem a unes eleccions, m’entra una agrura en veure l’aparell dels partits, en una compravenda i subhasta de promeses, ben igual que es trobessin a la llotja per la subhasta del peix, a canvi dels estimats vots ( cadireta inclosa o no ?)
Tenen una barra i una cara de ciment forjat; i a hores d’ara es pot creure al Batlle Carlos Simarro, quan promet que el 2015 abaixarà impostos, els de fems diu, si ha fet tot el contrari durant la legislatura.
A veure, el tema de l’Ajuntament són faves comptades i despeses del Gran Capità, incrementant deute quan segons el seu pla de sanejament haurien de fer el contrari. L’ajuntament passeja un deute de vint i quatre milions d’euros. El Consistori garantí el pagament a l’Estat, del préstec per pagar a proveïdors; endeutant al Poble de Sóller i aprovant la ponència de valors cadastrals més alta de la història. El cobrament d'aquest IBI, és  la garantia de retornar el deute.
S’han   convertit en experts en intentar prendre’ns el pèl. Clar que si. Que la gent té memòria curta i que se’l podria arribar a creure, també si.
Que me’l vulguin prendre a mi, ho té una mica més complicat, tot i que l’altre dia a plaça ho intentà de valent.
Diuen que pels seus actes els coneixereu, idò durant aquesta legislatura  tot ha pujat.
El premi Pinotxo pel Batlle? I clar que si, el que m’agradaria saber a on ha empresonat a en Pepito Grillo. Fais memòria.

Salut que mai és de sobres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada