dissabte, 1 de febrer del 2014

Morts, dimissions i rebomboris





Que mori l’ultradretà Blas Piñar, fundador de “Fuerza nueva”, el que li desitj que descansi en la mateixa pau que es va dedicar a repartir arreu durant la seva vida, és normal, ningú queda per llavor.
A dir que hi ha morts que m’entristeixen més unes que altres i normalment és per l’estimació cap a la persona que fa el traspàs.
Vos puc que no m’ha entristit gens la del “Sr” Piñar ni tampoc la d’Ariel Sharon, que fou president del govern israelià. En canvi si que m’ha sabut greu la del cantat Peter Seeger.
Que dimiteix o hagi estat cessat en Pedro J. Ramirez, l’amo de la piscina mallorquina prop de la mar, a dir que no m’ha entristit  molt, tot i que intueix que al darrera hi ha un presumpte cop quarterer d’en Rajoy i altres elements, als quals la darrera política editorial d’en Pedro J al Diario “El Mundo”., els hi feia més nosa que companyia.
No m’allargaré sobre el destí d’aquest senyor i les circumstàncies del seu cessament o dimissió com a director, amb el que no combregava gaire ideològicament, ni parlaré respecte a la seva vàlua com a periodista. Altres persones més bregades amb aquests temes ho faran. Tot i que dir que ficar-se massa amb la Moncloa, Gènova: Barcenas o altres casos de presumpta corrupció; o la Sarsuela; pot passar factura.
Parlant de dimissions, sembla que hi ha un bon rebombori a la Conselleria de Salut del Govern Balear. Han dimitit de cop el gerent d’Atenció primària de Mallorca Federico Sbert i dos alts càrrecs més. Hom no profunditza més, tot i que es demana si podria esser que no aguantassin més  la política del Conseller en Sansaloni? Qui ho sap, es diu que dimiteixen per motius personals i jo consider que haver d’aguantar, segons quin cap, és un motiu personal prou justificant.
Quan surti publicat l’article, estarem a punt del plenari ordinari de l’ajuntament de Sóller, dia 4 de febrer; els quals segurament serà dels que acaben passades les quatre. Amb la calefacció i si no fos per la panxa buida, t’entren ganes de pegar una becada.
Sempre he dit que les mitges veritats, són mentides “tunetjades”. Tot i que ja m’estic acostumant que alguns governants siguin capaços de mentir en públic, per televisió sense immutar-se.
I per les nostres contrades ens trobam un especialista que ha arribat al grau de l’excel·lència . S’ha de reconèixer el seu mèrit si no ens costes tants doblers i es dediqués al càrrec per “amor et gratia” que no és així.
Veurem al proper plenari quantes arribarà a amollar; durant la legislatura segurament haurà batut un rècord, no crec que sigui el guinnés ja que en Rajoy i en Montoro; també en Guindos van a la saga.
El mercat amb goteres, el pavelló amb goteres que, qui sap, acaben d’omplir les piscines, i això que era la “millor” empresa d’Europa que les arreglava; “Chinchilla-beach” sense arena, perquè, a més dels temporals, els albellons de la font del Mul, se l’emporten mar endins. L’IBI sense baixar per un “oblit” de publicar al BOIB la substanciosa rebaixa marca Simarro de dues centèsimes la quota. Ni sóc ingenu ni innocent, malgrat l’afer baixada IBI sembla una innocentada i un insult  al Poble de Sóller.
Per si no mancaven afers incomprensibles, el marro dels bastons desapareguts  dels ebenistes alemanys, que ha acabat amb una denúncia a la Guàrdia Civil i la intervenció del Consolat d’Alemanya. Quin trui!
Si no tinc inspiració per trobar tema pels relats que com sabeu escric; hi ha una gran quantitat d’afers per les nostres contrades que donen molt de si i el dels bastons, m’ha inspirat prou i el seguiré de prop.
Respecte al comunicat dels pregoners del Firó, que sortia publicant als setmanaris, envers a la desapareguda escultura d’en Josep Llimona, també dóna per un altre relat.
I és que a les nostres contrades  és difícil avorrir-se; tenim un Consistori que dia si dia també ens alegra la vida amb idees peregrines, com la reforma circulatòria o els viatges organitzats a Fitur; dels quals segur que ens contaran els ets i els uts, ja que els vessa la transparència i qui no s’ho vulgui creure, és un mal pensat.
A quin governant de les nostres contrades el faríeu disfressar-se de “pinotxo” els propers carnestoltes? Quants metres tindria el nas?
Tancada per avui la paradeta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada