dissabte, 4 de gener del 2014

Increment despietat de les màximes fortunes i grans preses de pèl




Notícia:  les tres-centes fortunes més grans del món, l’any de les retallades com el 2013 sense oblidar els anys anteriors, varen incrementar- i no vos asusteu de la xifra malgrat la meva calculadora no li caben els zeros per passar-los a pessetes- cinc-cents vint i quatre mil milions d’euros, m’he quedat fred.

Supòs que no manca haver estudiat massa, per a saber que ens els tragueren de sobre les espatlles a tots nosaltres amb la connivència dels governants que ho permeten. Triats per “nosaltres” o “vosaltres” a les urnes. Que cobren uns sous més que importants amb uns privilegis i canongies que ells mateixos es creen. Com la del temps que han de cotitzar per arribar a la pensió màxima els polítics, que són set anys.

La pregunta que m’esgarrifa és:  quanta misèria han arribat a repartir per poder acumular aquesta brutal quantitat. Quanta pobresa han generat, quantes retallades en sanitat, prestacions socials, educació, cultura? Quants d’increments en serveis bàsics que han pujat de tal manera que molts ciutadans i ciutadanes no podem assumir, perquè els doblers no ens arriba: Electricitat, aigua, butà, gas...per seguir acumulant. I mentre el salari mínim interprofessional dels trists sis-cents quaranta cinc euros amb trenta cèntims, i la clara minva del poder adquisitiu de tots, ja que l’increment de les pensions és de jutjat de guàrdia.

 Desitjaria que se’ls podrissin aquests doblers i enlloc de trobar bitllets, fossin  molts de cucs de diverses mesures i  a més pudissin. Sé ben cert que aquests bitllets tenen traces de sang, crits de patiment, fam i guerra.

Davant d’aquestes notícies i les diverses aberracions practicades pel Govern de l’Estat que diu en vol salvar-nos, quan dia a dia, ens està posant la bota a sobre per acabar-nos d’ofegar, en tot i que la mateixa pràctica empren, segons quins governs autonòmics que tenim que patir, així com les arrels dels Consistoris municipals que normalment són del mateix partit, un es demanà fins quan s’aguantarà la situació, quan rebentarà l’olla, que passarà? Arribarà la desobediència civil i fiscal pacífica o anirà a més perquè la gent estarà més que farta i la situació pot arribar a esser molt més greu del que ens pensam.

Per començar l’any, és una manera bastant dràstica de fer tocar amb els peus a terra, però el que hi ha, és el que hi ha i com sabeu que n’estic d’eufemismes i mitges veritats,  mentides tunejades,  fins el capcurucull ; i que xerr, i  escric prou clar, perquè se m’entengui.

 La gran presa de pèl de la pujada de l’electricitat, però si estava més que pactada. O que ens prenen per imbècils. Primer la gran alarma que podia arribar a quasi un 11% i després la pujada real ( pactada presumptament) del 4% posant-se una medalla d’or el ministre d’indústria i energia en Soria que és més falç que un duro sevillano. ( pels que no ho sabeu, els duros sevillanos eren de metall folrats de plata., el que venien a esser cinc pessetes de devers 1869 i altres anys posteriors).
Comencem l’any i pujada de tot menys dels sous. Clar que els governants no s’han de preocupar de res. Amb els seus sous, dietes ( d’habitatge a Madrid, quan hi tenen pisos) , cotxes oficials, que pagam entre tots religiosament, segurament fins que puguem i no tardarà molt en arribar aquest moment.

I per les nostres contrades,  les nostres vertaderes prioritats estan a anys llum dels polítics que desgovernen el Consistori de l’Ajuntament nostrat.

Cent vuitanta mil euros pel gimnàs del poliesportiu de Son Angelats, al manco braons en tindrem.  Els nous parquímetres de Sóller 2010 més ORA i més sucar els ciutadans ( Ah, no, que és pel nostre bé). Ara trasllat dels serveis de l’edifici de l’Hospital fins a les dependències de l’edifici de l’ajuntament, cost per tan necessari empresa, que és per deixar buit l’edifici de l’hospital i diuen llogar-lo: cinquanta mil euros.
Trobau estrany, que amb un pla de sanejament que es passen per l’entrefolre, incrementant deute públic no els bastin els doblers? I la darrera, no han tramitat correctament la baixada històrica de l’IBI al 0’83%, per tant per 2014  al 0.85 %. Gran presa de pèl a tot el Poble de Sóller.  Mancaria més que deixaren de cobrar prop de cent mil euros. La comèdia dels dos plenaris ens costa tres mil cinc-cents euros, per a res.
Barruts!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada