diumenge, 13 d’octubre del 2013

Gonelles a Mallorca i un Govern Bauzá esperpèntic



                       En Bauzá contemplant les pancartes: "Bauzá no ets benvingut" i "No al TIL"


Quan contemples la  fòbia anticatalanista d’un bon grapat de gonelles mallorquines i mallorquins, que no tenen el coratge d’aixecar la veu en contra del Govern del PP a l’estat espanyol que ens està espoliant i tractant com una colònia a les Illes Balears i Pitiüses, flipes en colors per la incoherència i et demanes, malgrat immediatament es converteixi en negació: entenen res?No

Les xifres canten. Mai hi ha hagut un menyspreu tan gran en relació als doblers que se’n duen de ca nostra i l’almoina que ens retornen. La mala anomenada  “solidaritat” que ens ha passat de “germans” a  “primos”.

Com repercuteix aquesta manera de tractar-nos en quant al dèficit fiscal en la vida diària de mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs?

La resposta és diàfana: Retallades en tot: educació, sanitat, cultura, més atur, manca d’inversions ( ja estem que el Govern Balear, ja ens té acostumats, empraria els doblers per a beneficiar als seus, com fa sempre)  però al manco hi hauria la possibilitat de mobilitzacions socials exigint que una part de la menjadora arribada anés a les vertaderes necessitats del Poble.

Mentre el Govern Bauzá endoia i en Bauzá intenta recuperar el prestigi que va perdent dia a dia, amb banys de multitud que normalment li surten foradats. No pot anar enlloc de la nostra geografia on no sigui escridassat i esbroncat.

Un exemple evident fou la seva vinguda a Sóller on ell i el Batlle Carlos Simarro foren esbroncats en estèreo.

Primer a l’estació de Sóller on un bon grup de ciutadans i ciutadanes amb camisetes verdes a les mans, a més de demanar la dimissió d’en Bauzá,  cantaren l’estaca com un himne de lluita que torna a esser tan vigent com record fa més de trenta anys.

Més tard al Port de Sóller amb la performance d’un drac verd que portava l’embut de la Plataforma Crida i la llegenda amb lletres clavades a l’arena de la platja: “No al TIT” a l’altre costat de carrer un bon grup de ciutadans i ciutadanes des d’un balcó d’un edifici des Través, desplegaven dues pancartes una “No al TIL” i l’altre amb la llegenda “Bauzá no ets benvingut”. Les cares de Simarro i en Bauzá.  són de poema. En Simarro més encès que un misto i en Bauzá mirant les pancartes amb uns ulls de mòpia com si li hagués arribat una inspiració divina. Vessaven  patetisme.

Després de la moguda reivindicativa, s’organitzà un sopar a Can Dulce per aportar el benefici a la caixa de resistència dels docents en vaga indefinida, que congregà més de cent cinquanta persones; i una rifa on molts comerços, restaurants, cafeteries  i persones particulars de Sóller havien col·laborat amb els premis.

Quan escric l’article la vaga indefinida ha estat suspesa temporalment. Per impedir el joc brut de l’administració educativa del Govern Bauzá; que no tenia cap intenció de negociar i el que pretenia allargant la vaga era un enfrontament ( desgast de la legitimitat de la vaga) entre docents i pares.

També el TIL li ha sortit per la culata i ara amenatzen amb l’únic “argument” que tenen: la repressió amb expedients sancionadors als centres que no apliquin el TIL. Una legislació imposada a la força d’un decret-llei d’urgència i imposat en calçador.

Si qualcú a hores d’ara encara pensa que estem governats per “demòcrates” pateix un miratge que li ha besllumat el paisatge, no tan sols l’educatiu sinó molts d’altres.

Anant a un altre lloc, l’aprovació pel Parlament Popular Balear, de la moció de què no som Països Catalans. Fa oi i una mica de peguera, malgrat sóc pacífic.

No existeix cap altra prioritat a les nostres contrades? Desnonaments, serveis socials minvats, bancs d’aliments i menjadors socials que no donen abastament; més atur; gent que viu al carrer que els bancs  van enganyar en connivència dels polítics i ara els hi ha fotut la casa.

Mentre, la tàctica marca  PP, l’anticatalanisme aporta vots i ja preparen les eleccions del 2015.

Tenim uns governants que ens xuclen la sang amb impostos injusts i abusius, i els serveis , cada cop més precaris. Fart de veure com tuden els nostres doblers; i  els  vesa la manca d’ètica i de moral.

El sistema que vivim és altament cancerigen. En fase terminal ja que la metàstasi ja ha arribat al cervell. I petarà, després sobre els enderrocs farem un món nou on ells no hi tindran cabuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada