diumenge, 18 d’agost del 2013

Gribraltar: “Cortina de Fum cas Barcenas” i notícies curioses




                De cop i volta, el cas Bárcenas s'ha esfumat de les portades dels periòdics


Avui no començaré a escriure sobre l’abecedari de la presumpta corrupció, ja que sembla que a na Cospedal li demanaren la comptabilitat A, B, C. M’ha encuriosit la “C”, no la coneixia, ni tinc idea com deu esser. Segurament escrita o en “LAPAO o en Bàlêà” podria esser.

Quan pul·lules per les xarxes, concretament per twiter, t’arriben moltes notícies curioses en 140 caràcters, que si les vols ampliar, tens l’enllaç sobre el mitjà de comunicació corresponent.

Que declarin Alvarez-Cascos i Javier Arenas, pels sobresous no és massa curiós i tampoc que els esperin per  insultar-los i demanar presó. Tampoc que el jutge Ruz requisi els mòbils a tots els presents per evitar filtracions.

Malgrat tot, n’hi ha d’altres que estoren. Com que a Veneçuela, s’hagin incrementats els assalts a dones per robar-les les cabelleres. Alguna fàbrica de perruques? Hi haurà un esbart de dones calbes?

Que les pasteres inundin Gibraltar, és fruit de cada estiu.

Que el Batlle de Sóller Carlos Simarro, rebi amb honors quasi de “President del Govern Balear” a peu d’estació a Jaume Matas, condemnat a nou mesos de presó pel delicte de tràfic d’influències. O sigui un delinqüent, malgrat no hagi entrat a presó. . No és curiosa tot i que un fet fora de lògica.

Una notícia, m’ha copsat i molt. Una empresa surcoreano Lear que disposa de fàbrica a San Pedro Sula (Hondures) obligui als seus quatre mil emprats/es, a portar bolquers a la feina per evitar que hagin d’anar al bany i perdre un temps preciós ( ja diuen que “el temps és or”. És per flipar en colorins.

No vull ni imaginar la pudor que es pot arribar a respirar i la indignitat de la mesura; però el capitalisme com tal de seguir acumulant beneficis i plusvàlues dels treballadors i treballadores és capaç de tot o quasi tot.

La notícia no diu si  serà l’empresa la que pagarà els bolquers, ja que si encara se l’han de pagar dels seus sous i si, per acabar d’arrodonir, els obliguen a comprar-los a alguna empresa productora del mateix grup; el negoci és rodó. Ja que a més d’estalviar-se en neteja de banys, aigua, sabó i paper higiènic; repartiran beneficis a amics propers.

Ja estem que aquest article serà com un mosaic. Però en ple agost, a vegades no puc demanar-li massa esforços a la neurona, que no ha tingut vacances en tot l’any.
Retornant a Gibraltar, a part de les pasteres, a mi em sembla que al conflicte i al nom de l’operació política, se l’hauria de batejar com a “Cortina de fum Cas Bárcenas”
Cameron, primer ministre del Regne Unit, ha arribat a manifestar que l’ombra d’en Franco planeja sobre el conflicte.

Jo crec que quan necessita el PP explotar alguna cosa més gran per incentivar l’espanyolitat  com fou el cas de l’Illot de Peregil (julivert) ; temps del salvador de la pàtria n’Aznar; ja no sé si per garantir la seguretat de la única habitant i les cabres; com el Cas Barcenas se’ls hi està fugint de les mans se n’han d’inventar una més grossa.

Sembla que en Rajoy-  si el de l’illa de la Palma, estant a Mallorca- se’l va agafar infraganti amb un micròfon obert i va amollar – ho escric amb castellà, que també en sé- : “Hay que montar unas Malvinas”
Regne Unit ja ha enviat una part de l’armada britànica a fer una passejada prop el Penyó.

Amb tot el carriportal, han aconseguit que en Bárcenas, sobresous amb A o B, comptabilitats A, B, C D... Ja no siguin portades dels periòdics i en Rajoy, pobret nostre, se’n pugui d’anar de vacances prou merescudes “ per les ficades de gamba” i l’esforç que elles li han representat.

No sé fins quan podran mantenir el tema Gibraltar. La gent està de vacances i segurament a molts, prop de platja, cervessetes i paella, els hi deu importar un “pet a la vela” i no aconseguiran massa atreure l’atenció.

Per les nostres contrades, que després d’aprovar els pressupostos 2013 per la majoria absoluta i el dret de cuixa que exerceix el PP a l’ajuntament de Sóller tot i després d’escoltar a l’oposició com escoltar ploure, el  Batlle va desitjar bon estiu a tots els assistents.

“I, tanmateix, remor persisteix”, acab amb un vers del nostre estimat poeta Miquel Martí i Pol.

Vos desitj també, molt bon estiu.

Josep Bonnín


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada