divendres, 8 de febrer del 2013

La gran estafa hipotecària i els responsables

La pancarta deixa ben clar quines són les exigències de la Iniciativa Legislativa Popular, avalada per més de un milió quatre-centes signatures, que serà votada dimarts dia 12 i possiblement en contra per part de tots els partits majoritaris. 



Fart del desgavell que hi ha amb els casos de corrupció i altres endemeses dels nostres “estimats” polítics, m’entra un poc de desànim, que intent superar, ja que malgrat aquestes magarrufes, també existeixen persones i de cada vegada més, que estan treballant en contra de les injustícies flagrants i per fer un món més just, harmoniós i humà. Clar que no em refereix a ningú del gran capital ni als seus braços executors.

Aquesta part positiva de la lluita per la transformació en contra de les injustícies, és un clar exemple la Plataforma dels afectats per la hipoteca, amb més de cent nuclis dins tot l’estat espanyol formada des de fa quatre anys, i amb la intervenció d’Ada Colau al Congrés de Diputats, sense cap pèl a la llengua i denunciant clarament aquesta gran i criminal estafa i sobre la reforma de la llei hipotecaria aprovada el passat novembre. Dic criminal, paraula que Ada, empra per referir-se al representant de les entitats financeres Javier Rodriguez Pellitero, ja que hi  ha hagut suïcidis de persones degut a la pressió quan anaven a esser desnonades. La vergonyosa actuació del PP i PSOE, negant-se a legislar per aconseguir la dació de l’habitatge per cancel·lar el deute ,no sé quin qualificatiu emprar.

La intervenció d’Ada Colau, clara, explícita i recalcant la manera de respondre pacíficament en contra d’aquesta gran injustícia i anomenant un per un als responsables d’aquesta estafa.

Va demanar als parlamentaris que facin un examen de consciència, i votin a favor de la dació  pagament retroactiva (regulada a molts altres països europeus) i una moratòria urgent dels desnonaments, asseverant que assenyalaran públicament i amb tots els mitjans que tinguin, als que hagin votat en contra. , plantant-se davant les cases dels diputats i banquers. I jo estic totalment d’acord, doncs ja n’hi ha prou d’aquesta mena de contubernis administració-bancs i grans constructores.

Explica Ada, que  no és un problema social, si no una gran estafa generalitzada, ja que no fou un estat de lliure opció ciutadana el fet d’hipotecar-te i a més que no es va fer de manera lliure i informada, ja que s’amagaven moltes coses en el contracte que els ciutadans signaven amb els bancs.

Que l’administració a través de les seves legislacions fomentà la hipoteca, com exemple, legislar  la deducció per la compra de l’habitatge, però no pel lloguer a l’hora de la declaració de renda.
Que l’administració, a través dels seus responsables, varen vendre que la compra de l’habitatge era la inversió més segura, inclusiu negant alguns dels seus “experts” que hi havia bombolla immobiliària, que finalment es va començar a reconèixer.

Ada, afirmava que aquest gran negoci-estafa on responsables administració-bancs i grans constructores, ara que s’ha destapat el marro, ho volen carregar sobre les espatlles dels ciutadans i ciutadanes, i que la societat civil, ha fet el que hauria d’haver fet l’administració. Destapar-ho i denunciar-ho.

El representant de les entitats financeres, va pretendre justificar-ho debut a la tan esmentada “crisi” -creada per ells i els seus interessos, i això ho dic jo-  i Ada es va haver d’aguantar, malgrat li entaferrà que era un criminal, degut als suïcidis que hi ha hagut i se la va haver d’embeinar.(*) L’enllaç de la intervenció d’aquesta lluitadora, que ho té clar i val la pena veure.

La cèlebre “crisi” ha beneficiat directament al sistema financer. Una acumulació aberrant de riquesa en mans de menys mans. Uns polítics corruptes i còmplices, aplaudint aquest poder que ha sagnat les classes popular. I els dos grans partits capaços de modificar la constitució per a donar preferència al deute dels bancs. No tan sols això, si no que bé s’han ocupat del rescat d’ells, amb fons europeus provinents dels impostos de tots nosaltres.
Dimarts dia 12 es votarà una Iniciativa legislativa popular, avalada per més d’un milió quatre-centes mil signatures. PP i CIU votaran en contra i es convertiran en còmplices dels lobbys financers; ja ho eren. PSOE, com la votació serà en contra, farà una abstenció de cara a la galeria. Queda demostrat que poc els importa els interessos ciutadans i que practiquen el Govern del Poble (el que realment seria una democràcia) però sense el Poble. Queda més que clar que no ens representen!

Si hi ha d’haver una regeneració democràtica: Tots els polítics que han participat amb aquesta corrupció flagrant; tots els cap pares dels lobbys financers; jutjats i a la presó i que retornin cada cèntim malaguanyat al poble. I quan surtin, els polítics, inhabilitats de per vida,  no són de fiar. I el temps de  presó, cursos de reciclatge dels valors ètics i morals. Vos sembla bé la regeneració democràtica?

Monarquia i Església catòlica  que retornin tots els doblers que s’han embutxacat durant anys, i el patrimoni immobiliari,  amb el beneplàcit dels diversos governs des de la mort del dictador.
Suficient crec i s’hauria acabat d’un cop la “crisi” la nostra, i començaria la  seva.

Josep Bonnín

(*)http://www.324.cat/video/4454851/altres/Intervencio-completa-dAda-Colau-al-Congres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada