dissabte, 5 de maig del 2012

Prou peatges: #Novullpagar






El poble comença a estar fins als dallonses de les situacions injustes  i algunes creades, i altres mantingudes pels polítics de torn, i com si fos un reguer de pólvora s’està estenent la desobediència civil a Catalunya , respecte al pagament dels peatges .

Just ara, ha contagiat al País Valencià i aquí a Mallorca envers del peatge del Túnel de Sóller.

La subvenció d’aquest peatge, del que el Govern Balear, ha acumulat un deute a tots els conductors i conductores residents a Sóller i Fornalutx de més de  dos milions d’euros ( No han pagat des de setembre de 2010 fins ara). Els responsables polítics, llegiu el Conseller d’Agricultura, Medi ambient i Territori  Biel Company, inclusiu el propi president del Govern Balear José Ramon Bauzá, s’han omplert la boca de paraules estantisses per no dir de mentides.

Recordem que maig de 2011 i en plena campanya electoral, el president prometé que es pagaria, inclusiu després d’uns “dimes i diretes” es va habilitar una partida d’un milió i mig d’euros als pressupostos de 2012, per fer el pagament, i no n’hem vist ni un cèntim d’euro. Tot han estat excuses de mal pagador, inclusiu el nostre Consistori i l’oposició no s’han banyat el cul, i simplement han fet un gest testimonial amb una moció al Govern Balear demanant la subvenció, de la que ni saben si han tingut resposta.

Catalunya n’està fins al que no es pot dir o si, que allà els facin pagar els peatges i que altres comunitats autònomes tinguin unes flamants autopistes construïdes amb els doblers de la CCAA que més aporten a l’estat espanyol, i que habitualment han estat espoliades i tractades  pitjor que a les colònies.

A Mallorca, tenim un dels peatges més cars de l’estat espanyol i per afegitó un dels Túnels més insegurs i perillosos d’Europa; que des del seu lliurament a la “Compañia concesionaria del Tunel de Soller, S.A.” empresa on hi ha les germanes Koplovich i en Sr ( és un dir i tractament que no sé si el  mereix) Botin del Banc de Santander, i que l’anterior Consell Insular(juny 2011)  va ampliar fins al 2022, ha estat més que amortitzat i pagat per part de tots el que l’han emprat, més de tres o quatre vegades, explotant una obra pública pagada per tots nosaltres.

El contagi del moviment #Novullpagar, s’ha estès a Sóller, i li ha vingut de nou a tothom, vigilants jurats del Túnel, gerent de l’empresa, Guàrdia Civil i a les autoritats nostrades. No els ha agradat, i no és estrany, ja que quan els ciutadans i ciutadanes s’atreveixen a fer una acció contundent per reclamar els seus drets, els hi fem més nosa que una tronada. Ens volen xots  de cordeta, callats i consentits.  Idò no. Mahatma Gandhi va escriure: “Quan una llei és injusta, el millor és no obeir

Ni les reclamacions promogudes pel Col·lectiu Albaïna, ni la xiulada, reunint més de quatre-centes persones a la plaça de la Constitució de Sóller,  li el toc d’atenció amb les pancartes, ni el lliurament de més de mil vuit-centes instàncies reclamant el nostre dret, que varen signar un ampli ventall dels residents a la Vall, de totes classes socials i colors polítics; han fet visible ni una intenció mínima de pagar ni el deute ni els mesos de l’any 2012, per part de la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, qui legislà en ordre de Maig de 1999 aquesta bonificació/subvenció i la forma de pagament a mesos vençuts.

El greuge comparatiu és elevat. Qui surt de Sóller o Fornalutx  i torna pujar, el censal mensual puja els seixanta euros .Ja no tan sols pel deute, si no per l’insult i escarni d’haver de pagar per sortir de ca nostra, pagant per una obra que es va fer amb els impostos de tots els ciutadans de Mallorca i està més que amortitzada,  ha fet que el Col·lectiu Albaïna, que s’ha convertit amb el referent a Sóller de les reivindicacions socials, es feu eco del descontent del poble  i  se sumés al moviment  #Novullpagar.

Hi ha coses que no són admissibles i aquesta n’és una. Si nosaltres no paguéssim religiosament els nostres impostos, tindríem recàrrecs i  qualque constrenyiment del compte corrent, en canvi ells ( Govern i Conselleria) poden excusar-se dient¡: “No tenim liquiditat, ni doblers ara mateix” Mentida ! En tenen pels  que els convé. Quanta falsedat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada