dissabte, 26 de maig del 2012

Rouco Varela: Un insult als pobres i exclossos



                                        A vegades les imatges ens ajuden a refrescar la memòria.


Des que vaig prendre consciència de les desigualtats socials i de la injusta distribució de la riquesa que cream entre tots els que treballem, per part del sistema econòmic capitalista, he tingut una lluita interna: És compatible lluitar per a canviar aquest sistema injust i explotador; i per una altra banda participar en actes per ajudar a les persones més pobres i més fràgils?

És donar suport a aquests actes , una manera subreptícia i amagada d’acomodar consciències, i que a la fi i a la cap, el que es fa es perpetuà el sistema depredador i espoliador?

Quan sent la frase - que sempre ha vingut de persones amb un estatus econòmic més que assegurat i còmode- “Sempre hi haurà rics i pobres i això mai canviarà”, se’m remou l’estomac i tinc arcades i vomitera.

Ara mateix, em seria fàcil vomitar després d’escoltar les cíniques i hipòcrites ( tinc molt més qualificatius) de Rouco Varela, Cardenal y Presidente de la Conferencia Espiscopal Española (estim massa la meva llengua per posar-ho en català de Mallorca)  degut a què uns  ajuntaments de l’estat espanyol ( el primer ha estat el de Zamora) de fer pagar l’impost de béns immobles (IBI) a les propietats immobiliàries ( disposen del patrimoni més gran dins l’estat espanyol)  a l’església catòlica espanyola.

Al que anava, la resposta maligna, del que es diu representant del missatge de Jesús de Natzarè, que o no el coneix o a base de falsejar-lo i manipular-lo durant segles, ni se’n recorda; és que si per llei se’ls obliga a pagar l’esmentat impost, no s’oposaran, però hauran de deixar de prestar, segons quines accions socials, i s’ha referit a “Caritas”

O sigui, que amb una situació brutal de crisi econòmica, cinc milions d’aturats, persones al carrer sense sostre pels desnonaments, de cada vegada més exclosos d’un sistema econòmic injust, al qual les diferents cúpules de l'església catòlica ha donat suport explícit ( no xerr de la gent catòlica de base que també està indignada, demaneu-li a Jaume Santandreu, per exemple) , i pretenen llevar l’ajut que agombola  a aquestes persones i els hi donen uns aliments, perquè famílies, infants, ancians sense massa recursos no passin fam, paguin  part d’alguns lloguers de pisos, a persones que no poden pagar la totalitat.

L’església catòlica cobra de l’estat espanyol, en un estat aconfessional ( un eufemisme fals) ONZE MIL MILIONS D’EUROS ANUALS, segons l’informe de la plataforma “Aliança per una Europa Laica”

Que gràcies a les excepcions fiscals ( funcionen com associació sense fins lucratius, o em xap de riure o reparteix coltellades) , deixen d’ingressar anualment a les arques públiques TRES MIL MILIONS D’EUROS ANUALS.

Aquesta amenaça de Rouco Varela, i en aquests moments, dient que el pagament de l’impost portarà a un detriment de les accions socials, es mereix una resposta social contundent.
Ni un cèntim a la seva casella de la declaració de la renda.
Exigir i donar suport a quant iniciativa surti o treballi per aconseguir un estat aconfessional. Qui vulgui accedir a qualsevol confessió religiosa, que se la pagui.

Jo per la meva part, ja fa uns anys, i amb la meva dona, vàrem fer l’acte d’apostasia, ja que per coherència no puc estar en un lloc, on s’atempta contra els drets civils  dels ciutadans, sobre la llibertat d’elecció sexual,  alguns justifiquen la pederàstia i mils la practiquen, diuen que si una dona avorta, pot esser violada pel seu marit, i moltes altres aberracions i atrocitats, que res tenen a veure amb el missatge del  mestre del que s’autoanomenen representants.

Es mereixerien una altra amortització com va fer Mendizabal, degut que eren els terratinents més poderosos de l’estat espanyol, amb terres sense aprofitar per res  i la resta del poble no tenia ni una quarterada per poder sembrar i alimentar-se

No vull ni recordar el paper de l’esmentada església amb el suport del cop d’estat de 1936, ni amb la seva política respecte a la “Solució Final” de Hitler, amb l’extermini de Jueus, gitanos, deficients mentals.

Ara mateix Governen els seus. I governen en part pel suport electoral d’aquests gran grup de poder.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada