diumenge, 13 de febrer del 2011

“Suïcidi homeopàtic”: la gran ignorància que planeja arreu


Devia esser el dissabte dia 5  d’aquest mes, quan en unes telenotícies de TV3, vaig poder contemplar una imatge patètica de la ignorància més supina i quasi em fa fer vergonya aliena contemplar l’espectable.
Devers quinze joves, uniformats en camisetes que portaven el lema: “L’homeopatia no funciona” , escenificaven el que ells deien “suïcidi homeopàtic” i s’entaferraven una sobre dosi de pastilles ( això és un compost homeopàtic, ja que l'homeopatia unicista treballa amb grànuls i pomades), que era per combatre el insomni, deien, quan realment el Sedatif és pels estats d’ansietat, emotivitat , hiperemotivitat i per trastorn del son. A més, una sobredosi homeopàtica pot provocar l’efecte contrari del que es pretén curar. Ignorants, per altra vegada.  
Vaig pensar que els metges homeòpates (malgrat a l’estat espanyol, sabeu que hi anam d’endarrerits, no sigui considerada una especialització mèdica); o se’n devien fer un panxó de riure o es devien posar les mans al cap, en veure quan atrevida i gosada és la ignorància.
A França i Alemanya, l’homeopatia és contemplada com a tractament mèdic i regulada i finançada en part per la Seguretat Social, inclusiu l’homotoxicologia que és una variant, basada en els principis del professor Hans H. Reckeweg.
Faig aquesta afirmació, perquè les quinze persones que sortien per a demostrar que l’homeopatia no funciona, i que un placebo fa el mateix efecte  (segons ells tot és  pura autosuggestió); se n’haurien d’assabentar-se que en el món són milions de ciutadans i ciutadanes que l’empren i els s’hi funciona. A més, ben dosificada, no fen el burro com ells mostraren, és sense  d’efectes secundaris, que si té en la gran part dels medicaments sintètics farmacològics.
Malgrat a vegades hom al·lucina, vos contaré una experiència personal. Farà uns catorze anys que vaig portar amb la meva dona un herbolari  a Andratx. No vos podeu imaginar la quantitat de persones (la majoria estrangeres) que venien enviades de la farmàcia, amb receptes que eren ni més ni manco que formulacions homeopàtiques, que han de ser preparades en un laboratori, que per més inri tan sols poden expedir les farmàcies, ja que està totalment prohibit comercialitzar-ho als herbolaris. O sigui, la persona que atenia la farmàcia no en tenia ni p.... idea del que li demanaven.
El principi homeopàtic fou creat pel doctor Hahnemam (1755-1843) “Similia similibus curentur” en català “Lo similar es cura amb lo similar”
El 2009 per l’organització mèdica col·legial d’Espanya , va aprovar en assemblea el reconeixement de l’homeopatia com a “acte mèdic” amb l’objectiu de regular la seva pràctica per persones amb la formació adequada.
A Gran Bretanya existeix un nodrit nombre d’investigadors: Peter Fisher i altres; amb l’existència de quatre hospitals homeopàtics integrats en el sistema nacional de salut britànica, on més de cent metges realitzen la labor, tant a nivell clínic com d’investigació.
Vos sembla que un poc més d’una dotzena de bergantells ignorants, no sé moguts per qui, malgrat ho sospit (formen part d’una campanya-espectable mediàtic de la que xerraré més endavant) , poden muntar un espectacle al mig del carrer, com el que vos he contat, tan sols induint a la confusió (Serà això el que volen provocar: confusió). I a més quina responsabilitat tenen ( malgrat sigui un medicament homeopàtic) en fer una clara apologia  a prendre una sobredosi de medicament ( no sabem l’estat anímic ni els problemes mentals, per exemple o de depressió) d’espectadors que veien les telenotícies.
Aquests elements que diuen o volien demostrar que l’homeopatia no funciona i que el placebo fa el mateix efecte, s’haurien de demanar, perquè funciona, a part de amb adults, també amb infants inclusiu amb animals, a meam si també diuen que els darrers empren el seu poder mental per autosugestionar-se per curar-se.
Existeixen bastant pediatres que empren l’homeopatia; a part de tot una gran quantitat de metges homeòpates en tot l’estat espanyol i en tot el món, persones amb criteri i rigor; que no pot esser qüestionada la seva labor, per quatre passerells barruts i ignorants, que formen part de la campanya  internacional 10.23, que va en contra de les teràpies alternatives ( jo prefereix anomenar-les complementàries), perquè, segons ells, no estan bassades en fets científics (altre colla d’ignorants que creuen que tan sols funciona allò que es pot pesar, i mesurar) . Aquesta campanya s’ha orquestrat en un hotel de Manxester i pel que he anat cercant és un espectacle mediàtic per a desprestigiar no tan sols l’homeopatia si no totes les teràpies alternatives que segons ells no es basen amb mètodes científics.
Acabaré l’article dient que la medicina al·lopàtica té una història realment curteta comparada per exemple amb la Medicina Tradicional Xinesa, de la que se sap que té un tres mil anys d’antiguitat.
No explicaré el cas del “escèptics” sobre l’aura o conjunt de cossos energètics que tots tenim i que va haver de  reconèixer, la postura oficial,  quan amb la càmera Kirliam foren fotografiats. Tampoc amb les fotografies dels cristalls de l’aigua que va fer Masuru Emoto. I el canvi que tenien depèn de la paraula que hi posava davall de l’aigua que fotografiava.

És trist, però la ignorància, dic per acabar, a més d’atrevida és avorrida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada