diumenge, 1 de novembre del 2015

Fantasmes, Halloween i properes eleccions generals



                                                              No hi calen comentaris



Si no fos perquè ja no fan gràcia, quan llegeixes que elements de qualcun partit estan dient que l’actual Consistori incompleix el codi ètic per haver enganyat als ciutadans, quan tenen com a cap de l’oposició i regidor a una persona imputada per presumpte corrupció; et venen ganes de fer un panxó de rialles. No sé si tenen una manca de memòria intencionada, però amb una repassada a l’hemeroteca dels quatre anys de la passada legislatura, podrien veure qui va superar el record Guinnes en dir mentides. No seré ara jo qui els hi faci memòria.
Segurament ho tindran molt cru a l’hora de fer les llistes per les properes eleccions generals, ja que no es poden portar imputats en elles (investigats eufemisme a favor com volen canviar) . Bé m’estim més escriure sobre coses profitoses.
Quan surti publicat, haurà passat el terrible i temible Halloween, tot i que s’ha posat de moda i hi ha que veure com la gent consumeix a dojo material per disfreçar-se. Ja és ben sabut que la festa estira, sigui pel motiu que sigui. M’estim més els rosaris com pertoca amb la nostra tradició.
Afegir  que fantasmes, en tenim tot l’any i no tan sols durant “la nit de les ànimes” ja que si fos així ja em donaria per conformat i em sembla que d’aquí al dia electoral 20 D, segur que n’apareixeran molts més. Jo crec que entre Rajoy, Pedro Sanchez, Albert Rivera i Pablo Iglesias; podrien muntar-se perfectament la “Santa Companya”. Es fa difícil saber qui farà sentir i més fort el renou de cadenes; tot i que si hagués de posar messions m’ho posarien prou complicat.
Passant a altre lloc i veient la manera que té el govern espanyol de Madrid ( democràtic ?), liderat pel pitjor president de la història de la “democràcia espanyola” Mariano Rajo-bufó de Frau Merkel- la manera en que ataca el procés de Catalunya cap a la independència intentant torpedinar de manera barroera el que ell es creu els actius del mateix, és de vergonya i seria de jutjat de guàrdia en altres països.
Faent memòria, quant Pascual Maragall en sessió parlamentària li va fer saber a Artur Mas que el seu problema era el 3%, d’allò en fa quinze anys, el mateix temps que l’executiu de Marianito, ha tingut temps d’adonar-se i ordenar l’escorcoll de la seu del CDC i la detenció i empresonament del seu tresorer; també envestir a Jordi Pujol ( padrí polític d’Artur Mas) per corrupció. Sempre és millor que es parli de la corrupció a Catalunya, que de la Gürtel ( amb les diferents morts de persones molt properes: casualitats? Qui ho sap), Barcenas, Noos, i la llista es feria eterna.
A més d’envestir judicialment, ara com no tenen altre tasca a fer, han envestit als ateneus llibertaris. Un altre motiu per crear crispació i si és possibles enfrontaments ciutadans dins Catalunya ( Se’ls hi veu tant el plomall que fan pena) Detenció de persones declarades ideològicament anarquistes i la premsa del règim donant canya. De moments tots els detinguts amollats pel jutge, menys un ( el ridícul ho exigeix) a presó incondicional.
La CUP, deixa d’anar a una reunió amb Junts pel SI, per  donar suport als detinguts i qui no hi vulgui veure coherència màxima, que es compri una lupa que prou falta li farà.
El procés de la independència de Catalunya passarà per prou moments complicats i difícils; i encara més a mida que s’acosti la dada electoral del 20D. Durant aquests temps cadascú es posarà al seu lloc i la pressió de l’estat espanyol de cada dia serà més dura. Seran tutups, creuen que si tomben a Mas, tombaran el procés. Més curts i no neixen.  
A mi vistes les diverses formacions que es presenten i com ja he vist governar PP i PSOE; Podemos encara no m’ho puc imaginar i respecte a “Ciutadanos” marca blanca del PP, amb un Albert Rivera, vist més d’una vegada en fotografies amb la salutació feixista. Em serà molt complicat votar.
Escoltes als caps de les formacions i a vegades has de fer un vertader esforç per entenen-los; diuen que faran, o pensen fer;  però no com:  zàping, i és  bo per la salut mental; o tal volta millor apagar el televisor i obrir un llibre.
Em sembla que tenim un panorama ben trist, com de plorera.

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada