dilluns, 16 de març del 2015

Eufemismes de la corrupció : Imputats o investigats?



Serà verà que “déu els cria i ells s’ajunten” Ara Cas Opera, imputació a Jaume Matas per frau, suborn, prevaricació...bona carrera de l’ex molt honorable.





Resulta que fins i tot en Felipe Gonzalez és capaç d’afirmar i transcrit: “És un error excloure tots els imputats de les llistes”
I per part del Govern de la “Nació” (PP per si no ho sabíeu)  vol canviar el concepte d’imputat ( em sembla que figura al seu codi “ètic”(?) per l’eufemisme ( no dany col·lateral o bomba intel·ligent) sinó “investigat” així no sona tan fort.
Mentre la batalla electoral, de moment no cruenta.
Les desqualificacions a dojo, i el que més reben de moment són els de Podemos; que són assimilats al president Maduro de Veneçuela. Esperança Aguirre-La colera de Dios, es despatxà a gust en una entrevista, i escampant el missatge de por que tant els hi va: que si governas Podemos s’haurien acabat les eleccions lliures.
Vaig escriure que aquesta campanya electoral, seria brutal i a cara de ca i no em vaig equivocar. Esper enfrontaments més brutals, més directes, inclusiu fins arribar a l’insult; tot es veurà. Més endavant de  les nostres contrades, on la tàctica del partit en el Govern és molt clara. Disparen a la línia de flotació del Partit que més regidors té a l’oposició ( PSOE) mentre, a nivell autonòmic en Joserrra està parlant d’una gran pacte PP-PSOE. Qualcú ho entén?
A mi hi ha moltes coses que fan els governants elegits democràticament i que empren els seus càrrecs per muntar-se en el “dòlar”, poltrona, fer negocis especulatius i posar i escampar la nota de corrupció, amén de mentir a tothom com a “bellacos”.
La corrupció és el vandalisme dels polítics que aprofitant-se dels càrrecs que han arribat de manera “democràtica” ( no crec que ho sigui massa si s’han finançat les eleccions amb magarrufes) i empren el seu lloc per saquejar al poble.
A l’estat espanyol n’hi ha a balquena de casos de corrupció i a Mallorca en batem rècords.
De moment tenim a l’hotel “les reixes” a la ex presidenta del Parlament Maria Antonia  Munar i a l’ex president de Govern Jaume Matas. A Gabriel Cañellas no perquè li va prescriure (???) el cas túnel de Sóller i fou declarat no culpable, molt distant d’innocent.
És casual que del Govern de Jaume Matas, hi hagi més gent dins xirona que defora. I darrerament encara ha sortit més porquerieta.
També, més d’un del regeneracionista Joserra Bauzá, com en Rodrigo de Santos i que ara s’ha muntat un “duetto” de tenors amb en Barcenas i estan cantant de pla, en relació al finançament  de la seu del PP de Palma amb doblers B, pagats per alguns empresaris.
Parlava del regenerador polític Joserra, i ara se li ha destapat un imputat, ( o investigat com els hi agrada) el director general de farmàcies per un tema que sembla que l’afecta directament al president de la gomina  i farmacèutic de Marratxí.
La podridor està sortint arreu i sembla que la justícia està sobresaturada i demana més personal i mitjans.
Fraus, estafes, paradisos fiscals ( veurem que passa amb el tema de la banca d’Andorra i la denúncia d’EUA) podrien botar xispes amb  els comptes-secrets al descobert. Presumptes xantatges policials arrel d’una investigació que ordena Jorge Fernandez Diaz Ministre d’interior sobre la compra de l’àtic de l’ex president madrileny Ignacio Gonzalez..
Sembla que algú o alguns, han obert la tapa de la cloaca i ara surti tota la merda acumulada i amagada durant molts anys i com estem molt prop de les eleccions municipals i autonòmiques s’empren “armes de destrucció massiva” per esbocinar a possibles candidats a llistes que facin nosa.  
Els debats i entrevistes televisives, malgrat el control, poden acabar inclusiu tirant-se els ormejos al cap.
A les nostres contrades em qued amb la frase final de l’article del PP, en el setmanari (14/3), dedicat al PSOE solleric . Joserra abroga per un pacte PP-PSOE. Aquí els qualifiquen de “salvapàtries, demagogs i talibans”. Qui ho entén? L’estratègia, com he dit abans és clara. Pegar al qui més regidors té a l’oposició.
Per cert de memòria, el Batlle va qualificar de “Talibà” a Francesc Lladó desprès del pregó del Firó de l’any 2011 . Els hi deu encantar la paraula.
A l’article han emprat tota l’artilleria pesada.  Veurem la propera resposta, ja que esper que si hi serà.
Per les darreres enquestes sembla que a Mallorca,  MES i PODEM , superen PSIB i agafen al PP. Uf quins nervis.
Calents que estan els ànims!

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada