dissabte, 6 de setembre del 2014

Les morts per negligència i desgràcies evitables





Per respecte a la família del jove mort,no he volgut posar cap fotografia ni d’ell ni del lloc on va ocórrer la desgràcia.



Des d’aquí vull donar el meu sincer condol a la família, amics i amigues del jove David Grimaldos, que morí electrocutat a la festa de quintos de Bunyola degut a una gran negligència.
He escrit moltes vegades que hi ha mort inevitables i d’altres evitables, si realment es compleixen les responsabilitats que cal exercir des d’un lloc de gestió com són les batllies dels diversos ajuntaments i les juntes de govern.
En el cas de Bunyola, han quedat imputats el Batlle Jaume Isern, el regidor d’infraestructures i el cap tècnic. Per homicidi imprudent que carregaran tota la seva vida sobre la seva consciència; tot i que no tornaran a la vida a aquest al·lot de 18 anys que morí per una presumpta desídia i ineptitud al no haver fet les funcions que realment pertocava a les autoritats.
Esper que es faci una comprovació de totes les faroles i il·luminat de Bunyola; perquè una gran desgràcia com aquesta no torni a ocórrer mai més. Que prenguin bona nota tots els municipis de Mallorca i que procurin reparar les deficiències en cada poble, que per això estan els batlles i regidors i no per gratar-se la panxa i cobrar un bon sou. I si no serveixen o no en saben més, cap a casa!
I a Sóller, quines i quantes deficiències hi ha que poden causar desgràcies?: Bastants. Hi ha negligència per part dels governants ? jo diria que si.
Les llambordes de tots els carrers, que estan desnivellades i quan es plou es converteixen en pistes de patinatge, sobre tot per la gent gran.
Fa estona, vaig escriure una carta oberta a Carlos Simarro, batlle de Sóller, durant la primera legislatura del PP, arrel de la caiguda d’una veïnada nostra que va haver d’esser ingressada en un hospital (ja havia caigut altres dues vegades). Li recordava al batlle que ell també tornaria vell i que li semblaria el passotisme dels governants d’aquell moment si no reparaven un perill imminent del que també es veuria afectat. Idò en tres anys i mesos de legislatura, res s’ha arreglat. El perill continua.
Hi ha hagut altres despeses a dojo, per coses que no són tan prioritàries; ara mateix s’està pagant un bon lloguer pel solar del Fantasio; que no té cap tipus d'utilitat pública i també és un perill i està sense barrar ( ni les seves pròpies ordenances compleixen) . La seguretat dels ciutadans i ciutadanes, quasi sempre es troba al final de l’escala.
Un setmanari ha denunciat faroles sense tapes, amb la connexió elèctrica visible on qualsevol infant hi pot ficar la mà. I just ara, i com sempre donaran el servei de control de la infraestructura elèctrica a una empresa privada. I perquè no a persones de Sóller que necessiten treball i segur que hi ha prou personal especialitzat amb el tema elèctric? Esper que les deficiències s’arreglin ben aviat.
La desgràcia de Bunyola s’hagués pogut evitar posant-hi un fusible que no costa ni cinc euros.
Quant val una vida humana per les autoritats? Ja que sabien que aquesta farola en concret donava problemes i enrampades.
Tornant a les llambordes de Sóller, m’agradaria saber quants doblers ha hagut de pagar l’Ajuntament de Sóller ( tots nosaltres amb els nostres impostos) per indemnitzacions per caigudes.
Seguint amb temes deficients i no escriuré sobre la senyalització deficient d’obres. Que poden provocar desgràcies; ara faig referència als parcs infantils no homologats i que presumptament no compleixen la legislació vigent. A vegades crec que els infants estan vetllats per àngels de la guarda, que s’encarreguen que els nins no s’estavellin contra gronxadors metàl·lics sense cap protecció ( com el cas d’Estiradors).
Si passas una desgràcia i es desgranassin les imputacions corresponents; malgrat assumir les responsabilitats incomplertes, ètica i moralment no és de rebut com el succeït a Bunyola; i el que podria passar qualsevol dia a Sóller.
Si cada regidor de la seva àrea complís realment amb l’eficiència que li pertoca; i no em refereix únicament a regidors i regidores del nostre ajuntament, la qualitat de vida ciutadana augmentaria a tots els municipis. N’hi ha que ho fan.
No és per això que pagam a un batlle i la junta de govern; sinó per fer molt més agradable i sense perills, la vida de tots els ciutadans i ciutadanes de Sóller. Que quedi clar, que ens ho mereixem i ho pagam ben salat.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada