dilluns, 15 d’octubre del 2012

Repressió ideològica a Mallorca i una victòria



                 Brindis a plaça de  Cort per la sentència absolutòria de totes les acusacions 

                         Dia 12 d'octubre, aquesta alegria conjunta si que la vaig celebrar!



Una companya i tres companys: Sílvia, David, Guillem i Robert, han estat absolts aquest més d’octubre, de les acusacions que se’ls formularen durant els incidents de la Diada de Mallorca del 2010. Quatre independentistes  que exercien els seus dret i es trobaren front a una repressió: ells, familiars i amics,  establerta i continuada d’un règim – i no model democràtic dins d’un estat de dret- que estan emprant a més de les mentides, les seves armes despòtiques per intentar esbucar-nos la nostra identitat i dignitat.  

Una sentència absolutòria de penes que arribaven prop dels nou anys de presó i una sanció de més de tretze mil euros, per uns incidents falsos i manipulats.

Després de dos anys d’espera amb tota la tensió que conduí i esser jutjats el mes de juny, havent d’esperar quatre mesos més ,  la sentència,  quan per molts altres casos, la justícia fa una via que no és de dir. Una altra manera de repressió emocional.

Vaig brindar amb ella i ells, per un triomf que també sent meu, en contra d’aquesta absurda repressió indiscriminada i que sigui exercida en un “estat de dret”.

La repressió generalitzada a Mallorca per qüestions ideològiques, queda patent amb el que va ocórrer  a les Festes de Sant Agustí a Felanitx i amb les detencions dels actuals encausats a Bunyola, en la rebuda de Josemon Bauzá, malgrat la jutgessa no hi veu indicis de delicte. Al dos llocs hi va haver una presumpte  manipulació dels informes de policia local i Guàrdia Civil, respectivament

La repressió orquestrada en contra dels moviments independentistes – opció legal i democràtica com qualsevol altra- em porten als records de fa prop de trenta anys, on hi ha via una contundència molt semblant.

 El que no ocorre i si  en altres països democràtics, és que si han transgredit la llei, es depurassin responsabilitat dins l’estament polític i policial. Des del delegat de govern – el darrer en mostrar-nos el barram fou Jose Maria Rodriguez , dimitit per un cas de corrupció època Matas- com altres càrrecs polítics responsables.

El pla orquestrat de  criminalització i intent del rebuig social en contra dels moviments  d’esquerra no institucional, incidint en els d’ideologia independentista; rebuig social per part dels polítics, i còmplices de  segons quins mitjans de comunicació amb una línia editorial, ben propera al règim o inclusiu arribant a una deriva  cap a l’extrema dreta, és evident.  I malgrat els continus atacs, estan fent un efecte contrari i es va entenent la solidaritat, el màxim suport no tan sols entre militants i simpatitzants si no en persones que poden veure i sentir  com aquesta repressió roça  l’absurditat,

La sentència absolutòria que he esmentat , i esper que n’hi hagi moltes altres, ha estat un cop del poder judicial al poder executiu. Un dir-los: No podeu fer el que vos vengui en ganes i a més fer-ho fora de la llei” També a dir, que la repressió està intentant ocupar part del poder judicial, generant unes lleis restrictives i repressives, les quals es troben a vegades, al llindar de conculcar drets constitucionals bàsics.

Ens volen callats i emmudits i per això intenten crear un clímax de por i desconfiança.  No fa gaire s’ha viscut dins del Poble de Sóller. No n’escriuré, perquè, ja ho he fet i a vegades, un silenci depreciatiu pot fer mella. I malgrat tot, les ganes de treball i lluita no minven, si no ben al contrari.

La meva militància en contra de la dictadura franquista, i també molts altres anys, ja que visquérem  una transició descafeïnada, dormitant, i fal·laç, de la que ja n’he  escrit altres vegades, per coherència m’ha portat a retornar a la lluita activa- durant molt temps ho he fet escrivint- en contra del despotisme i a favor de recuperar les llibertats del poble que ningú té dret a retallar.

Podria esser que el meu compromís de lluita no sigui comprés  i més si algú ha intentat sembrar i escampar verí, creant rumors totalment infundats en contra mi i de la meva dona.  Mai  he traspassat la legalitat , com si altres han fet. Mai he anat  sembrant rumors absurds d’amagat  per a lesionar la dignitat i el bon nom de persones honestes i honrades, com sé d’algun que ho ha fet, ja que la meva premissa per davant tot és la veritat. Hi ha persones que mai podran afirmar el mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada